A Dráva Hotel Thermal Resort Harkányban, a Villányi-hegység lábánál fekvő mediterrán klímájú városban található, a gyógyfürdő közvetlen közelségében. A harmonikus környezetben elhelyezkedő szálloda wellness- és gyógyrészlegével, gondozott parkjával a nyugodt feltöltődést kínálja vendégeinek.
Átlagban véve jó volt csak ajánlani tudom, aki nem a személyzettel van ott csevegni, mert őszintén nem volt legkedvesebb a személyzet a wellness osztályon, inkább nyűgnek érezték a vendégek egyéb kéréseit. Az étkezés jó volt nagyon finom ételek kerültek felszolgálásra a reggeli illetve vacsorai svèdasztalnál. A tisztaság nem volt kifogásolható.
A szálloda a harkányi gyógyfürdő mellett található. Tágas, szép szobát kaptunk, az ágy is kényelmes volt. A wellness részlegen többféle szauna, gőzkabin, és sószoba is található. A jakuzzit viszont kicsinek találtam, a szállodához mérten, viszont a medence hőfoka kellemes. A reggeli és a vacsora svédasztalos volt, mert sokan voltak a szállodában.
Az ételek nagyon finomak, jó ízűek,a svédasztalt folyamatosan töltötték fel. A személyzet kedves és segítőkész. Most jöttünk haza, de akár holnap visszamennék! Szép emlék marad a harkányi Dráva Hotelben töltött 4 éjszaka.
5 éjszakát töltöttünk itt és nagyon jól éreztük magunkat. A szoba igényesen berendezett és tökéletesen tiszta volt. A wellness részleg szolgáltatásaival mi meg voltunk elégedve. A beltéri medence elég nagy, élményelemekkel felszerelt, a jacuzzi viszint pici. Mindkét fűrdőis karbantartott volt, a hőmérséklete megfelelő.
A szálloda gyengesége az éttermi szolgáltatás. A reggelinél a rántotta finom volt, viszont afelvágottak nem túl jó minőségűek és állandó volt a választék. Néhány nap után már ráuntunk. A vacsoránál nem volt nagy választék de az ételek finomak és változatosak voltak. Mindeki talált kedvére valót. A gyerekeknek külön menü volt. A salátabár nem hagyott semmi kivánnivalót, rengeteg friss saláta volt. A desszert lehetett volna kicsit választékosabb és a szeletek nagyobbak Ha az étterem is felfejlődne a 4 csillagtól elvárható színvonalra, szívesen visszamennénk és ajánlanánk másoknak is.
Hangos, zajos a gyermekes szállóvendégek miatt. Szálloda halljában van csak wifi . Welness részleg mérete és a sok gyerek miatt részünkről csak rövid ideig volt használható! Az étkezéseknél arra kellett figyelni ,hogy kisebb4-5 éves gyermeket ne hogy fellökjem, miközben önkiszolgálta magát a svédasztalról!
Nem vagyok gyermekellenes de valami viselkedési normához, szabályhoz kellene ragaszkodnia szállodájuknak az összes szállóvendég érdekében. Vagy hangsúlyosabban megjelölni hogy gyermekes vendégek által látogatott a szálló, így még a foglalás elótt tudok mérlegelni! Ajánlaná ezt a helyet másoknak? Válaszom: igen, de csak gyermekes családoknak!
Kisgyerekes párként ezt a szállodát választottuk, hogy pár napot kettesben töltsünk a férjemmel. Egyedüli pozitívumként a személyzet kedvességét tudom megemlíteni. 3 nap helyett első nap után rohanva távoztunk innen. Felmerülő problémáink: A wellnes részleget nem tudtuk használni: a pezsgőfürdőt épp karbantartották, az 5 szauna közül egy üzelemelt, masszázsra nem tudtunk menni, közölték, hogy hétfőn nincs masszőr.
A fitness terem egy kb 25 négyzetméteres szoba volt, ahol egy szobabicikli pár kézi súlyzó, egy elipszis t. árválkodott. A víz hideg volt, a szoba tisztasága sem volt tökéletes. Ráadásul több helyen térdig omladozott a vakolat. A vacsorán csupán ketten voltunk a férjemmel az étteremben, de így is sikerült rosszul felvenni a rendelést. Az étel ehetetlen volt, a sültkrumpli újramelegített volt és a hússal együtt tocsogott az olajban. A férjem aprópecsenyéje pedig a 2,5 éves fiamnak sem lett volna elég. . . Ezek után nem akartunk maradni egy percet sem tovább, reggel azért megkérdezték, hogy éreztük magunkat, amire csak annyit feleltem, ha a 3 napos kikapcsolódás egy naposra sikerül, akkor nyilván nem éreztük jól magunkat. Iszonyú pipa voltam, hogy Budapestről leutaztunk Harkányig, 3 nap szabadságot vettem ki, és nagyszülőkre bíztuk a fiúnkat, hogy kicsit pihenjünk és helyette egy nap borzadály várt minket, mindez 23000 forintért. . . .
Mivel magam is több évig dolgoztam egy fővárosi 5*-os szállodában,ezért vendégként elég kritikus szemmel figyelem, hogyan teljesítenek a különböző szálláshelyek, mind Mo. -on mind pedig külföldön. Szerencsére a szálloda csupa kellemes meglepetéssel szolgált: érkezésünkkor a recepciós hölgy készségesen ellátott minket minden fontosabb információval (és végig az ottlétünk alatt is készséges volt).
A szobák egyszerűek, de tágasak és tiszták és még az ágy is viszonylag kényelmes. A tv elég kicsi, úgyhogy az ágyból nem nagyon látni és elférne még 1-2 csatorna (pl zene, de ide ne tévézni menjen az ember! A wellness részleg is egészen jó: szaunák, gőzfürdő (szuper). Első látogatásunkkor kicsit megijedtem, amikor megláttam a táblán kiírt vízhőfokot (29 C°), de szerencsére a víz ennél melegebb volt, pont annyira, hogy még úszáshoz is alkalmas legyen. A személyzet itt is kedves volt (már amikor a helyükön voltak és nem éppen masszíroztak) A masszázs egészen remek, ajánlom mindenkinek. Az éttermi személyzet is megfelelően teszi a dolgát, ha sok vendég megy le egyszerre, akkor kicsit beúsznak, de amúgy mindenben segítőkészek és figyelmesek. A reggeli gépi kávé az egyik legfinomabb amit eddig automatából ittam, a gyümölcslevekről ugyanez már nem mondható el. (szörnyű) A vacsorák igen választékosak és jó minőségűek, a reggeli is finom, sokféle, de mindig ugyanazok az ételek voltak feltálalva. Az árak megfizethetőek, még a minibár árai sem verdesik az eget. Összességében sok pozitív élménnyel gazdagodtunk és nagyon kellemesen töltöttük el azt a pár napot.
Először voltam vendég a szállodában, de biztos nem utoljára. Nagyszerű, tiszta, kellemes hely. A szobák kényelmesek, tiszták. Az étterem hangulatos, és az ételek finomak. A wellness részleg viszonylag nagy, de aki ennél többre vágyik, gyalog néhány perc alatt eléri a nagy fürdőt. A személyzet kedves, udvarias, barátságos. A pihenés, itt tényleg pihenés volt.
A szálloda szolgáltatásai összeségében nagyon jók, már többször jártunk itt. Amin nagyon jó lenne javítani a reggelihez tartozó gyümölcslé kínálat, valamint a kávé minősége. Egy 4 csillagos szálloda szolgáltatásába bele kellene hogy férjen jó minőségű (ne cikoria) kávé felszolgáglás és ne olcsó szörpből készüljön a narancslé, mindez felár nélkül.
Lehet hogy ez az észrevétel " nevetséges", mégis ahogy észrevettem másokat is zavart. Ezek azok az apró részletek, ami nagyon sokat tud javítani, de ha nincs nagyon sokat ront a megitélésen. Javaslat a vezetőségnek.
Mi két kisgyerekkel töltöttünk el egy hetet a szállodában,maximálisan meg voltunk elégedve mindennel. Tisztaság volt,az ételek minősége,mennyisége megfelelő volt. A szobák nagyon kényelmesek voltak. 3 és 5 éves gyerekeinknek praktikus volt a szoba kialakitása. A klimát egyénileg szabályozhattuk,ami a mi szempontunkból nagyon jó volt.
Egy TÁMOP konferencia résztvevőjeként töltöttem el kétszer három napot három évvel ezelőtt nyáron. A konferencia szüneteiben bőséges ellátás, kávé, tea, sütemény mindig időre odakészítve a szünet elejére. Mindenről a legjobban mondhatom, a szoba gyönyörű, az ágy kényelmes, tisztaság mindenütt, figyelmes, halk, diszkrét személyzet - a svédasztalos reggeli-ebéd vacsora sokszínű, kifogástalan, szauna, sószoba kiváló.
Talán csak a pezsgőmedencébe tettem volna valami olyan anyagot, amitől átlátszóbb, s illatosabb lett volna a víz. Ha még egyszer lenne rá módom, szívesen mennék újra ide. Szép élmény volt. Riechel Éva
• OTP SZÉP kártya • K&H SZÉP kártya • MBH SZÉP kártya
Parkolás info
• Sorompóval zárt parkoló, kamerával felügyelt: 2.3 Euro / nap (Foglalás nem szükséges)
Kisállat bevihető
• Nagy testű kutya, 30 kg-ig: 12.5 Euro / nap (Foglalás szükséges) • Macska, 6 kg-ig: 12.5 Euro / nap (Foglalás szükséges) • Egyéb kistestű háziállat, 15 kg-ig: 12.5 Euro / nap (Foglalás szükséges)
Étkezés
• bankett rendezési lehetőség • étterem / kávézó • szobaszervíz • medence bár • gyermekmenü • gluténmentes étkezési lehetőség • laktózmentes étkezési lehetőség • vegetáriánus étkezési lehetőség • étterem • bár