A Hortobágyi Csárda Hortobágyon a hagyományos csárda hangulatát idézi, a vidéki pásztor romantikáját megidéző belső térrel, tornáccal és árkádokkal. Az étlapon klasszikus tájjellegű ételek széles kínálata található, többek között rackajuh pörkölt, töltött hortobágyi palacsinta és halászlé. Élő zene és cigányzenés előadás járul hozzá a kellemes hangulathoz, különösen a vacsorák és hétvégi események során.
Tovább olvasom >>
A kiszolgálás jellemzően figyelmes és gyors, a személyzet udvarias, a kiszolgálás ritkán okoz hosszas várakozást. A hely külseje és belseje tiszta és rendezett, a mosdó kellemesen tiszta. A teraszon vagy a beltéri részeken kényelmes ülőhelyek találhatók modern berendezéssel és hagyományos díszítésekkel. A környezet szinte azonnal összeköti a látogatót a Hortobágy történelmi hangulatával, Petőfi emléktábla és a kilenclyukú híd közelében. A csárda csúcs ételei közé tartozik a Hortobágyi palacsinta, rackajuh pörkölt és a halászlé, amelyeket nagy adagokban szolgálnak fel, és kiemelik a húsos ízvilágot. A látogatók gyakran dicsérik a gyors szolgáltatást még nagyobb forgalom idején is, és a hely hagyományos csárdahangulata mellett az élő zene és a gasztronómiai különlegességek összhatása erős. A kert és a terasz gondoskodik a nyitott vagy zárt étkezési lehetőségről, miközben a környezet tiszta és rendezett marad. Összességében a Hortobágyi Csárda Hortobágyon autentikus, hagyományőrző gasztronómiai élményt kínál, amely a történelmi hangulatot, a jó minőségű ételeket és a kedves személyzetet ötvözi.
Hajdúszoboszlói hétvégénket zártuk egy hortobágyi kirándulással,és egy jó ebéddel,nem tudok negativumot írni,mert nem volt,arra számítottam lassabb lesz a a kiszolgálás az ételek miatt,mert elég soká tart ilyeneket megfőzni,de még ezt sem mondhatom,finom volt. meleg, gyorsan kihozták, a kislányom csak a mama levesét eszi,de itt minden gond nélkül megette.
A végtelen, és romantikus pusztában nem kergettem délibábot, helyette a gyomrom láttatta az ízek, illatok lebegő delibábjàt, így aztán betértem a hortobágyi csárdába. A hely történelme lenyűgözött, óvatos várakozással ültem le. A helység, az étterem kissé hideg volt, fázósan ültem le a birka-bőrrel borított padra.
Ez az élmény végig megmaradt. Rendeltem. Gyöngytyúk leves, racka-birka pörkölt. A gyöngytyúk leves, a birkapörkölt igazi gasztronómiai gyöngyszem, forrón tálalva, izesen! Mondtam is, a betyárját! Ezt az élményt hosszan taglalni szükségtelen. Ami egy gondolatot mégis kíván, az a felszolgáló betyárosan komor, szilaj viselkedése, kedvetlensége, itt a délibábos Hortobágyon. Kár! A betyárját!
Hortobágyi kirándulásunk és madárnézésünk során tértünk be a híres Hortobágyi Nagycsárdába, ahol még Petőfi Sándor is megfordult, amint ezt az emléktábla is büszkén hírül adja. A boltíves árkádok alatt foglalunk helyet a kockás terítővel borított asztalnál, üldögélünk a nem igazán kényelmes lócán és magunkba szippantjuk a Hortobágy több száz éves hangulatát.
Ez a csárda valóban beleillik a képbe! Ételként mi mást is rendelhetnék, mint Hortobágyi palacsintát, ami amúgy is az egyik kedvencem a magyar konyha specialitásai közül. Az adagban 2 db van, a mártás kellemes, nem túl paprikás, nem túl tejfölös, éppen jó. A palacsinta jól meg van rakva a darált húsos töltelékkel és a palacsinta tésztáját sem égették meg. Férjem gulyáslevest kér, kis piros bográcsban szervírozzák, friss fehérkenyérrel, csípős paprikával. Izgalmas ízvilágú bio gyümölcsleveket is lehet kapni, mivel vezetek, be kell érnem ezzel az italok terén. A kiszolgálás gyors, kedvesek a pincérek, nem érzem úgy, hogy csak a külföldi "puszta-turistacsoportokra" lennének kihegyezve, velünk, magyarokkal is kedvesek, pedig nem esszük végig az étlapot. A mosdó tiszta, rendes. Árban meglepően kedvező.
Vannak olyan helyek, melyek részévé váltak a magyar nemzeti mitológiának. Ilyen a Kondorosi csárda, a Kéhli vendéglő, s még sorolhatnánk pár helyet a Kárpát medencéből. Ide illeszteném a Hortobágyi csárdát is, mely nem tudom milyen volt korábban, de most, felújított állapotában gyönyörű.
Saját tenyésztésű bio-húst dolgoznak fel, mikor ügyesebben, mikor kevéssé ügyesen, egy étkezésen belül nagy volt a különbség az egyes ételek elkészítettségi szintjében, de azért egy alapszínvonalat minden fogás teljesített. Ha mindehhez hozzáadjuk a korrekt árakat és a kedves kiszolgálást, továbbá a hely mitológiáját, akkor összességében jó helynek nevezhetjük a csárdát. Némi odafigyelés a konyhán még jobbá tehetné.
Többször jártunk már itt az utóbbi évek során, most is útba ejtettük kirándulásunk alkalmából! A felszolgáló nem volt figyelmes, párom kért, de nem kapott húslevest, a gyerekkel ették volna, nekem pedig kihozta a főétel mellé az előételem is, így gyorsan el kellett pucolni, hogy ne hűljön ki.
A gyerekeknek csirkemellet kértünk paprikás mártással "szotyosan" galuskával, a párom Túrós csuszát evett, én Hortobágyi húsos palacsintát kértem, majd Harcsapaprikást! Mindegyik étel friss volt, bőséges és jó ízű. Gyerekeknek langyos üdítőt kértünk, másodszorra nem szóltunk miatta, mert elfelejtettem, hideg jött. Azért tartom fontosnak megemlíteni, mert 8% szervízdíj bele van számolva az árakba! 9400Ft-ot fizettünk. . . ha erre járunk betérünk. . .
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.