Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Nagymarosi kálvária Nagymaros

4
3
értékelés
A kijelzett darabszámba és átlagba beszámítjuk partneroldalunkon, a Szállásvadász.hu oldalon leadott értékeléseket is. Ott lehetőség van szöveg nélkül is értékelni. Az ilyen (kizárólag pontozásos) értékelések nem kerülnek megjelenítésre.
7. helyezett
városi Egyéb látványosság közül
Kategória
Egyéb látványosság
Nagymarosi kálvária Nagymaros
Nagymarosi kálvária NagymarosNagymarosi kálvária Nagymaros
Nagymarosi kálvária NagymarosNagymarosi kálvária Nagymaros
15 fotó

Nagymarosi kálvária Nagymaros bemutatkozása

A nagymarosi kápolna és a nyolc elemből álló stációsor 1773-ban épült fel, lépcsői pedig 1920-as években készültek el. A 267 lépcsőfokok közül páron még ma is olvashatóak az építtetők neve. Ezeket megmászva  oda érünk a Kálvária-dombon álló barokk stílusú, idilli kápolnához. Mellette egy kereszt található, bronzlemezes borítású korpusszal.

3 vendég értékelése alapján

Kihagyhatatlan
33%
Érdekes
33%
Átlagos
33%
Kihagyható
0%
Időpazarlás
0%
Érdekes

3 vélemény
A kijelzett darabszámba és átlagba beszámítjuk partneroldalunkon, a Szállásvadász.hu oldalon leadott értékeléseket is. Ott lehetőség van szöveg nélkül is értékelni. Az ilyen (kizárólag pontozásos) értékelések nem kerülnek megjelenítésre.
Jártál már itt? Írd meg a véleményed!
Ennyire tetszett:
Láttad már a nyereményjátékunkat?Megnézem, nyerni szeretnék!
Népszerű szállások a környéken
Royal Club Hotel Visegrád - Nyugdíjas ajánlat
Nyugdíjas ajánlat
2024.12.20-ig
Royal Club Hotel Visegrád
Kérd ajánlatunkat!
Portobello Hotel Esztergom - Senior kedvezmény 60+
Senior kedvezmény 60+
2024.06.14-ig
Portobello Hotel Esztergom
68.700 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Visegrád - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.22-ig
Hotel Visegrád
95.680 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval

Nagymarosi kálvária Nagymaros vélemények

29
1277
1917
38941
Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 650 városban járt márFelfedező - 2059 helyen első értékelőNépszerű író - 317 hasznos szavazat9 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 38941 feltöltött kép
Érdekes 2023. január 25.egyedül járt itt
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Másoknak úgy adatott, hogy a kilátó felől érkeztek, de nekem nem, én bánatosan szembenéztem a heggyel lentről és lassan elkezdtem felfelé mászni. A kálváriákon mindig vannak ilyen kis motiváló képek, hogy mikor mi történik, talán azért is, hogy ott kiszuszogd magad egy kicsit (bevallom, nem vagyok már mai csirke, szóval nehezebben hágom meg a hegyeket).
Itt fényképeztem:
Nagymarosi kálvária Nagymaros - EgyébNagymarosi kálvária Nagymaros - Külső képNagymarosi kálvária Nagymaros - EgyébNagymarosi kálvária Nagymaros - EgyébNagymarosi kálvária Nagymaros - EgyébNagymarosi kálvária Nagymaros - Külső kép
Még több kép (3 db) >>
Milyennek találod ezt az értékelést?
173
5031
688
91551
Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 262 városban járt márFelfedező - 3227 helyen első értékelőNépszerű író - 2496 hasznos szavazat10 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 91551 feltöltött kép
Kihagyhatatlan 2022. szeptember 30. járt itt
Az 1920-as években nagymarosi családok építették a Kálvária lépcsőit, ennek nyomát ma is sok lépcső őrzi, rajtuk még ma is olvasható az építtető család neve, főleg a felsőbb lépcsőszakaszon. Összesen 167 lépcsőfok vezet fel a kápolnáig. Érdekesség, hogy csak nyolc stáció van a lépcsők mentén, az utolsó négy stációkép a kápolna falán van, az északi és a déli oldalon fülkékben.
Itt fényképeztem:
Nagymarosi kálvária Nagymaros - EgyébNagymarosi kálvária Nagymaros - EgyébNagymarosi kálvária Nagymaros - EgyébNagymarosi kálvária Nagymaros - EgyébNagymarosi kálvária Nagymaros - EgyébNagymarosi kálvária Nagymaros - EgyébNagymarosi kálvária Nagymaros - EgyébNagymarosi kálvária Nagymaros - EgyébNagymarosi kálvária Nagymaros - Egyéb
Még több kép (6 db) >>
Milyennek találod ezt az értékelést?
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 1 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.