Kiváló 2016. július 20., üzleti partnerrel járt itt
Krúdy irt erről a régi ma talán 200 éves csárdáról, ahonnan a nyirségi urak hajnalonta agarászni indultak. Ez a hangulat már rég nincs meg de az étterem elhelyezkedése minden kornak praktikus. A kiszolgálás nagyon udavrias, nem nyomulós és nem is igazán professzionális hanem régimódian vidékies. Nekünk nagyon tetszett.
- A pincérek szabolcsi kiejtése utánozhatatlan. . . Sajnos alig volt vendég, ez kicsit hűtütt az atmoszférán. Rengeteg helyi ételük van,a külföldi partnereknek végre sikerült igazi helyi ételeket mutatni, nem csak a szokásos gulyás leves + somlóit. A borlap szegényes, az árak szolidak, az adagok óriásiak szerintem a fele is elég lenne.
Pár hónap után - Nyíregyházán járva - ismét itt ebédeltünk. Most sem csalódtunk, legfeljebb az a meglepő, hogy az éttermet talán kevésbé ismerik, mintsem megérdemelné. Bár nincs Sóstógyógyfürdő frekventált területén, jól megközelíthető, megfelelő parkolást biztosít, és ha nem is egy flancos hely, kitűnő ételekkel, bőséges választékkal, mérsékelt árral és figyelmes kiszolgálással áll a vendégek rendelkezésére.
Délidőben érkeztünk, és egy ideig csak mi voltunk a vendégek. Később érkezett még pár csoport. A két felszolgáló közül ismét a nagyon kedves hölgy állt a rendelkezésünkre. A választék bősége megfelelne egy felkapottabb étteremnek is. Az ebéd végén cappuccinót ittunk. Az ital "kiállítása" is nagyon figyelemre méltó volt, de az ízével igazán megkoronázta az ebédünket, ezért külön is említést érdemel. A hely maga szolid és kulturált, de aki a külsőségekre vágyik, annak nem feltétlenül ajánlható. (A "hangulatot" részben emiatt, részben a vendégek kis száma miatt értékeltem csak "jó"-ra. ) A berendezés eléggé hagyományos, de a hely nevéhez illik. A rendezettség, a tisztaság (a mellékhelyiségé is) megfelelő. Az árak visszafogottak, az adagok bőségesek.
A Hotel Dzsungelben szálltunk meg, és a közelben lévő Vadász Csárdába irányítottak vacsorázni. Nagyon közel van, tényleg pár perc sétával el lehet érni. Emellett a Hotel Dzsungel vendégei kedvezményt is kapnak a számla végösszegéből. Az étterem berendezése egyszerű, tényleg csárda jellegű de szimpatikus.
A pincérnő mosolygós, segítőkész volt, segített az ételek kiválasztásában. Helyi jellegzetességű ételeket választottunk. Nyírségi gombóclevest kezdésnek, amiből fél adagot kértünk, de így is rengeteget kaptunk. Nagyon ízletes volt, bár én nagyon hiányoltam a gombóclevesből a gombócot, mert csak egy fél darabkát találtam benne. Amikor kihozta a szimpatikus pincérnő a főételeket, ledöbbentünk, mert rettentő adagok voltak, főleg úgy, hogy a "fél adag" levestől már elteltünk. Az ételek nagyon guszták voltak, bár szerintem a kevesebb néha több- nem is bírtunk vele. Amit még kifogásoltunk, hogy a tányér aljában megállt a zsír mindkét főfogásban. Szóval nagyon nehéz volt az a kevéske is, amit meg bírtam enni belőle, később voltak is belőle gyomor-problémáim aznap. Összességében aki sokat szeretne ízletes ételeket enni, nagy gyomra van, annak feltétlen tudom ajánlani ezt a helyet.
Családommal évek óta járunk a Vadász csárdába mindig nagyon szívélyesen fogadnak bennünket. Az ételek minőségével és mennyiségével tökéletesen megvagyunk elégedve/bár nem nagyon bírjuk megenni akkorák az adagok/. A környezet nagyon kellemes és a hangulat mindig barátságos és családias. Mindenkinek csak ajánlani tudom! Rendezvények helyszínére is kiváló!
Gyiregyhazan a Sostofurdo iranyaban talahato ez a csarda. A megkozelites jo, parkolasi lehetoseg jo, izek jo, valasztek mar csak kozpes. Vartam volna tobb vadbol keszult etelt, de nem sok van az etlapon. A kiszogalas udvarias, gyors. A hangulat egy kicsit retro-szocis,kb 20 eve ultunk itt le, azota nem sok valtozott. De nem is romlott! Nyugodttan tudom ajanlani!