A Szúnyogszigeti Halászcsárda Pákozd hangulata hagyományőrző, retro jellegével nyújt nyugodt, kellemes étkezési környezetet. Az étterem kerthelyisége árnyas, muskátlival díszített, közvetlenül a tópart felé néz, ami a természetes környezetet emeli ki. A menü halakban gazdag, kiemelve a hagyományos halászlevet, a ropogós pontyfalatot és a békacombot, melyekhez ízléses mártások társulnak. A halászlé sűrű állaga és a halak frissessége meghatározó jellemző az étteremben.
Tovább olvasom >>
Kiemelkedő az adagok mérete, így többféle étel kedvelői kényelmesen megoszthatják az ízeket. A hely családbarát és társaságok számára is ideális, hiszen a terasz és a kerthelyiség rugalmas ülőhelyet biztosít. A sörválaszték része az Etyeki sörmanufaktúra Pale Ale, amely a helyi sörkínálatot gazdagítja. A kiszolgálás gyors és udvarias, a személyzet készségesen segít a vendégek igényeinek megfelelően. A tóparti környezet és a Pákozdi látnivalók kellemes kirándulásokhoz kötik az étkezést. A hagyományos falatok és a gondosan elkészített ételek hosszú ideig maradandó élményt nyújtanak a vendégeknek. Összességében a Szúnyogszigeti Halászcsárda Pákozd tradicionális hangulatot, jó minőségű halételeket és vonzó környezetet kínál, amelyet érdemes megtekinteni. A helyszín a Szúnyogszigeti Halászcsárda Pákozd a környéken kedvelt megállóhely a hajókirándulások és a tóparti séták mellett.
Szeptember végén, egy hétvégén találtuk ezt az éttermet teljesen véletlenül egy kirándulásunk alkalmával. Mivel elég sokan voltak igy próbáltam a kiszolgáló lány segítségét kérni esetleges későbbi asztalfoglalás ügyében. Ha most azt mondom, hogy konkrétan paraszt volt, tulajdonképpen még visszafogottan értékeltem.
Mentségére legyen mondva, hogy tényleg sokan voltak, gondolom nem tudta kezelni, hogy a vendéglátás már csak ilyen, néha 1 tányérnál többet kell kézbe venni. Gondolom korábban mosónő lehetett, a centrifugával meg ritkán kell kommunikálni. A kinézetét csak annyiban kritizálnám, hogy néha illik tiszta kötényt felvenni, legalábbis ezen a szinten elvárható lenne.
Minden szezonban 5-10 alkalommal ettem a halászcsárdában. Szomorú látni azt, hogy ha finom valahol az étel és kb mindig ha jó idő van tele van az étterem, akkor a tulajdonos vagy üzletvezető mennyire arrogáns p@raszttá válik. Ma 40 perc várakozás után derült ki, hogy a “konyha elkeverte” a desszert rendelésünk.
Ezután kifogásoltam, hogy nem tartom jogosnak az 1600 ftos szervízdíjat. A tulaj vagy üzletvezetőnek az volt a válasza, hogy 1600 ftba nem hal bele és visszaadja. Sőt teljesen normálisnak tartja, hogy 40 percet kell várni az ételre. A pincér külön kiemelte, hogy milyen szuper jó fej, hogy levette a számláról a desszerteket. Senkitől nem hangzott el, hogy elnézést a várakozásért. Kíváncsi vagyok, hogy ezek a vendéglátós maradványok meddig fognak fennmaradni.
A hangulat kedvéért minden évben teszek itt egy próbát, de talán ez volt az utolsó alkalom. Kb. 10 éve itt realizáltam először, hogy a harcsapaprikás afrikai harcsából is készülhet egy tradicionális halászcsárdában (ezt a pincér kérdésemre elárulta).
Az persze nem nagy baj, hogy a ponty hortobágyi származású, de a fogasként árult pangasius végképp betett (ez szubiektív megítélés, igyekszem nem enni pangasiust, de azért nem tévesztem össze a fogassal). Nagyon sajnálom, remélem egyszer majd megjavulnak.
Hirtelen ötlettől vezérelve egy vasárnapi ebéd után indultunk Velencére először egy kis pihenés a Thermálba, után gondoltuk, hogy vacsorázunk egy jót. Hazafelé találtuk meg a csárdát, sok autó volt a parkolóban (gondoltuk, hogy itt biztos jól főznek- hát nem) Belépve retró hangulat kerített hatalmába: gépi kóla, ásványvíz nincs csak szóda, de nem baj a régi halászcsárda ízek, majd jönnek, hát nem.
. . Harcsa és fogas halászlé, jó a sűrűsége, jó a hal, valóban harcsa és fogas, de valahogy mégse az igazi--> állott íze volt! Nem jött be! Leves után háromnegyed óra, Pontyfilé roston, gombás paprikás mártással és csuszával: Ponty jól megsütve paprikás mártásban, csusza úszik a vízben, szétfőzve és MINDEN TÖK SÓTLAN egy gramm se volt SEMMMMIN! Fogas rántva, valóban fogas nem Pangasius, meg hasonló turpisságok, sótlan ez is, túlsütve van és az egyik szelet enyhén szagos, félretoltuk fizettünk, elmentünk, többet nem jövünk. . .
Meglepődve olvasom a véleményekben hogy hatalmas adagok. Mi 4-en voltunk, 4 személyes tálat rendeltünk. Mikor kihozták, rákérdeztem, mindenből 4 szelet? Mindenből 2 szelet, volt a válasz. A szalonnába tekert hús kb. negyed szelet húst tett ki, de feleztünk, hogy mindenki meg tudja kóstolni. A csirke mell szelet kb.
menü nagyságú, de az legalább finom volt, az is felezve, a félbe vágott töltött hús is még felezve, sebaj, az úgyis sós volt, rántott sajt is felezve, na a vasalt csirke comb filéből 1 db. volt, azt 4 felé vágtuk. Mindezt összeadva gyenge 2 szelet hús fejenként, de még a köret sem volt sok. Ez hatalmas adag? Éppen csak jóllaktunk 10500 Ft-os tállal. Már értem, miért nincs 2 személyes tál! A pincér egyébként gyors és kedves volt, a gyenge adagért nem ő a hibás. Hogy bankkártyával nem lehet a mai világban fizetni valahol, elég szokatlan, de itt nem lehet. Ár-érték arányban nagyon drága, többet nem megyünk.
Bicózás közben megéhezve tértünk be az étterembe. A sok ember láttán, biztosak voltunk benne, hogy valami extra finom fogással lepnek meg bennünket. . . . , sajnos tévedtünk. Az adagok hatalmasak voltak, viszont az ízekben és az ételek frisességében volt némi kivetnivaló.
Nem akkor készültek, maximum a hal grillezése és sajnos a fűszerek is elkeveredtek valamerre, mert a mi tányérunkon se híre, se hamva nem volt. A pincérre viszont egy rossz szavunk nem lehet, Neki jár az ötös.
Régóta készültünk felkeresni a halászcsárdát. Megérkezésünkkor többen is voltak,de minden szabad asztalon foglalt tábla volt. Így lehet a vendégek között szelektálni. Mivel öten voltunk,így "mindjárt" lett asztalunk. A megrendelt ételekre/halászlé,rántott hal/ kb. 30 percet vártunk. Az ízek az átlagnál gyengébbek voltak.
Amikor fizetni akartam pontosan 42 percet vártam a számlára. Megjegyzem bankkártyás fizetés nincs,csak kp. A hely harmad osztályúnak van kiírva,de ez szerintem túlzás,mert inkább hatod osztályú összegezésünk alapján.
Sajnos csalódnunk kellett az amúgy hangulatos helyben. Az ételek minősége gyenge, a paradicsomsalátának furcsa íze volt, a süllő szenesre sült, ráadásul a mérleg is csal. A konkurencia hiánya érezhető az árakban és a kiszolgálás minőségében is.
Kedves pincérhölgy, aki végighallgatja telefonja összes csengőhangját teljes hangerőn, az amúgy barátságos pincér, aki frizbiként helyezi el a kispárnát a műanyagszéken 2 méterről (mondjuk nem esett le).
A Szúnyog szigeti halászcsárdában szétnézve, átolvasva az étlapot, megrendelve az Etyeki sörmanufaktúra Pale Ale sörét azt reméltem, hogy sikerült egy jó helyet felfedezni. E benyomást a két előétel valamelyest megerősítette, ízletes volt a békacomb, amit korrekt rizzsel és tartárral körítettek, valamint élvezhető volt a ropogós pontyfalat is, amihez szintén adtak egy élvezhető mártást.
A retro tálalással sem volt bajunk, ilyen helyen ez rendjén van. Ezek után viszont érkezett egy színre, ízre egyaránt gyenge halászlé és egy olyan desszert, amit jobb lett volna már ránézésre visszaküldeni. Hát ez így sajnos nem több 3 pontnál. Ami szépen kijön az ételek pontjainak átlagolásából is: 4+4+2+1= 11, ami osztva néggyel, egy felfele kerekített hármas.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.