2026. augusztus 11.családjával járt itt 35 Az ételekre azért adtam közepest, mert az első étkezésünk alkalmával a harcsapaprikásban nem sikerült rendesen átsütni a halat (édes vízi halat pedig nem tanácsos nyersen fogyasztani). Amikor jeleztem, teljesen korrekt módon reagáltak, illetve a többi étel finom volt.
Ez teljesen egyedi szempont, de borlapot lehetne bővíteni, illetve én nagyon várom a pillanatot, amikor túllépünk a Törley + Hungária pároson, ha pezsgőről van szó. Annyi, ezeknél sokkal ihatóbb és finomabb buborékos érhető el itthon is, nem értem, miért nem tartanak legalább 1-2 palackkal az olyan vendégeknek, akik azt keresik.
2026. augusztus 11.családjával járt itt 35 A kétágyas szobák nem klimatizáltak, csak a tetőtéri apartmanok. Mivel a hőkupola végén utaztunk, apartmanokban szálltunk meg, ez valószínűleg felesleges volt. A klíma ugyanis öreg és olyan hangos, hogy nem lehetett tőle sem aludni, sem pihenni. Ráadásul a két hálószobás apartmanban 1 db beltéri egység van, az is az előtérben, így igazán nem is hűtötte a szobákat.
A 2. éjszaka már nyitott ablaknál aludtunk, ami egészen addig szuper volt, amíg fel nem kelt a nap - és vele együtt én is. A régi hűtők az apartmanokban nevetségesen kicsik. A miénk még egész oké volt, de a társaság többi része kb. minibár méretű hűtőt kapott. Valószínűleg az érkezésünk napján kapcsoltak csak be a miénket, mert csak másnap reggelre lett benne hideg az ásványvíz. Az apartmanokban van konyha, ahol vannak bögrék és poharak. Ki van írva, hogy a vendégeknek saját maguk után kell elmosogatni. Oké. De legalább ellenőrizhetnék kicsekkolás után, hogy ezt megtörtént-e és ha nem, akkor mossa el a személyzet. Gusztustalan állapotban találtunk poharakat a szekrényben. A wc-vel volt egy "kis" technikai probléma, nem lehetett lehúzni. A recepciós hölgy, amikor szóltunk, azonnal megnézte és megmutatta a trükköt, hogy hogyan lehet mégis elérni, hogy víz kerüljön a tartályba. Ez pozitív. Elmondta, hogy régiek és nehezen cserélhetőek a készülékek. Azért érdemes lenne mégis megpróbálni. Bár a használata benne volt az árban, sajnos a jakuzzi mégsem működött egész hétvégén. Azért ajánlom mégis másoknak a helyet, mert a hibák ellenére nem volt rossz. Hogy pozitívumot is mondjak:
- a személyzet kedves volt és segítőkész
- a szálláshely kertje rendben volt
- az ágymatrac kényelmes volt
- fedett parkolóhelyek voltak az udvaron, a használatuk benne volt az árban
- a reggeli oké volt
- jó az elhelyezkedése
Összességében kellene fejleszteni a már meglévő szolgáltatásokat.
2026. augusztus 11.családjával járt itt 55A kisvasút Nagybörzsöny és Kóspallag között közlekedik 2 óránként, az útvonala pedig nagyon szép. A menetidő kb. 40-50 perc oda, ugyanennyi vissza, 3400 forintért. Kóspallagon áll 15-20 percet, addig az állomáson el lehet intézni ezt-azt. Van büfé, lehet inni, enni. Mi visszafelé gyalogoltunk, másfél óra alatt értünk le a sárga jelzésű útvonalon Nagybörzsönybe. Én ajánlom mindenkinek, aki itt jár.
Érdekes
2026. május 13.a párjával járt itt 45Az Oroszlán-szikla hangulatos megállópont kirándulás közben, szép kilátással, érdekes természeti formákkal, a kijelölt túraútvonalon.
2026. május 13.a párjával járt itt 55A Kecske-hegyi kilátópont remek kis kirándulóhely, könnyen megközelíthető és gyönyörű a panoráma. Tiszta időben messzire ellátni, megéri elsétálni ide.
2025. november 17.a párjával járt itt 55 A hely nagyon dizájnos, viszont az asztalok szorosan vannak egymás mellé tolva, emiatt elég zsúfolt. Főleg, ha sokan vannak, ami a lokációja miatt sűrűn előforudul, ugyanis sok a turisták. Talán ennek is köszönhető, hogy a személyzet elsősorban angolul beszél. A kávé isteni, az ételek (tonhal saláta - 3. 900Ft, eggs benedict lazaccal 5.
900Ft), amiket kóstoltunk, szintén nagyon jók voltak. Nem olcsó hely, de kifejezetten finom volt minden.
2025. november 17.családjával járt itt 55Tavaly írtam utoljára az étteremről, és úgy tűnik, azóta a kedvenc helyünk lett. Az elmúlt 1 évben több jeles alkalmat is itt ünnepeltünk, szülinapokat, eljegyzést, de voltunk itt "csak úgy" is. Minden alkalommal ugyanolyan magas színvonalú a vendéglátás, a személyzet rendkívül kedves, a marhatatár még mindig zseniális, a chef ajánlatában pedig mindig van valami különleges és izgalmas fogás. Sosem okoz csalódást az étterem.
2025. május 14.családjával járt itt 55 Édesapám 70. születésnapja alkalmából ültünk be 15-en. Az előzetes egyeztetés és az asztalfoglalás gyorsan és flottul ment. Mivel náluk nem lehetett tortát rendelni, ezért azt is vihettünk. A személyzet kedves volt, az ételek gyorsan érkeztek, ízletesek voltak, ahogy a borok és az italok is. Egy rossz szavunk nem lehetett, mindenki elégedett volt.
Arról nem is beszélve, hogy a kilátás pazar, a parkoló nagy, és néhány lépésre van a balatongyöröki Szépkilátó panorámapont is. Csak ajánlani tudom.
2025. május 12.családjával járt itt 25 Évekkel ezelőtt már jártunk itt, nyár elején, akkor a kerthelyiségben ültünk. Lényegesen jobb volt, mint most a belső térben. Akkor hagymás rostélyost ettem, emlékeim szerint rendben volt, a kiszolgálás is gyors volt. Most 8-an érkeztünk, a kiszolgálás kedves volt, de nagyon lassú.
Egy pincér volt az étteremben, ő pörgött az asztalok között, udvarias volt, de így is 40-50 perc után kaptuk meg az ételeket. Valószínűleg nem számítottak ennyi vendégre. Az ételválaszták magyaros, az adagok nagyok. Én babgulyást ettem, közepes volt. A vacsora mellé ittunk volna 1-2 pohár balatoni bort, de csak "soproni" volt. Hogy melyik pincészeté, azt sosem tudtuk meg. Az asztalunk felett a sarokban az tv-n hangosan szólt az MTV-n valamilyen zenei válogatás, diszkrét olajszag lengte be az éttermet. . . Az én ízlésemnek túl retro a hely, de nem vagyunk egyformák. Egy gyors ebédre vagy vacsorára be lehet ugrani, de ha valaki modernebb éttermet keres, nem ez a neki való hely.
2025. május 3.barátokkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Az időjárás miatt még csak most ébredeznek a növények, viszont a kert így is gyönyörű. Mi fél 11 körül értünk oda, és vasárnap lévén kígyózó sorok voltak a pénztárnál. Gyorsan vettünk online jegyet, amit egy külön, rövidebb sorban ellenőriztek, így sokkal hamarabb bejutottunk. Mindenképpen javaslom, hogy előre vegyetek jegyeket a weboldalon.
A bejárat előtti parkoló pici, legalábbis a látogatók számához képest. Mi tömegközlekedéssel mentünk Vácról, ez sajnos nincs jól megoldva. A busz ritkán jár, így kb 2 óránk volt végigmenni a botanikus kerten. A park területén van mosdó, és a bejárat mellett van étkezési lehetőség is. Ahogy elnéztem a többi látogatót, sokan vittek szendvicseket, amit a padokon ücsörögve fogyasztottak el. Nagyon sokan voltak, valószínűleg érdemes reggel menni, 8-9 körül. Tényleg szép, érdemes megnézni.
17 fotózott hely / 2 oldalon