Népszerű író még 185 hasznos szavazat kell
2018. szeptember 30.barátokkal járt itt 45 Úgy kerültünk az étterembe, hogy tanakodtunk Bőszénfán, hogy ebédeljünk vagy sem a vadétteremben, de azt mondták, hogy tele van, csak kint, a teraszon lehetne, ahhoz egy kicsit szeles volt az idő, meg nem is voltunk nagyon éhesek a bőséges szállodai reggeli után. Így aztán elindultunk Lábos felé a Vidraparkba, és elképzeltük, hogy útközben csak akad egy étterem.
. . és Kaposvár után tankoltam, a srác a benzinkúton ezt ajánlotta. Pár percre van. . . hajrá! Kopott a ház kintről nagyon, pereg róla a festék. De belül kifogástalan, kellemes falusi csárda fíling. Mondtuk, hogy 13-an vagyunk és nagyon gyorsan ebédelnénk, ha lehet, mert várnak minket időre. Semmi baj, mondta az ember és elkezdték összerakni a hosszú, nagy asztalt. Mondtuk, hogy ne tegyék, külön asztaloknál is jó lesz, de csak megcsinálták. . . gyorsan? Akkor menü! Rendben! Kétféle levesből lehetett választani, és kétféle másodikból is. Ki kér azt, ki kér azt, kezet fel, összeszámol, mondtuk, hogy akkor ennyi. Ehhez képest még egy óra múlva is ott ettünk. A levesek is, a második is nagyon finom volt, de lassan készült el, az biztos! Nagy tálak, menühöz képest igazán rendkívüli mennyiség! Mindenki nagyon meg volt elégedve, és Kassai bablevest ettem, és sertésszeletet, kétféle körettel, savanyúsággal, mindenki ivott egy-két pohár bort, sört, üdítőt, volt, aki kávét is, szóval full extra, és 13 ember teljes ebédéjére nem fizetem összesen 40. 000 forintot ki!
2018. szeptember 27.egyedül járt itt 45 A hely teljesen megfelel az elvárásoknak, hogy bemenj ide és egyél valamit. Egy bisztrónak ez a funkciója. Szóval, sokkal inkább kifejezné a lényeget, ha itt is bisztró lenne a neve és nem étterem. Ma 'A" és "B" menü volt, lehetett kérni un. 3 ill. 2 fogásos változatban is, én a három fogásra szavaztam.
1300 valamennyiért egy tányér húslevesre, jól átsült, tényleg ízkertes rántott csirkecombra, rizibizire és mákos rétesre váltottam a pénzemet. Teljesen meg vagyok elégedve a pénzemért. A hely úgy működik, hogy bemondják a mikrofonba, hogy mi készült el, ebből néha apró zavar van, mert két ember is lehet, hogy kétfogásos B menüt rendelt, de könnyen túltettem ezen magam. Az evőeszközök a nyelükkel kifelé vannak betéve a tartóba és fémből vannak. Nem kis suttyók használják az éttermet, mert mindenki visszavitte a tálcát a konyhapolcra, aki itt evett, amíg ott voltam. Végük egy meggysörrel zártam a látogatást, csapolt, 400 forintért, és teljesen rendben van ez így.
2018. szeptember 25.egyedül járt itt 45 Nálunk családi legenda volt az Öreghalász. Atyám Újpesten volt kerültei főorvos, azt hiszem, az ő idejében nyitott ez a hely, és hamar bekerült a házi szókincsünkbe is. Nagyon jó halászlevekre emlékszem. De valahogy 30 éve nemigen jártam errefelé.
Egyszer, mintha jött volna egy kanadai rokon, és nagyon szeretett volna igazi, jó halászlevet enni Budapesten, akkor ezt találtuk ki és valami edénnyel el is jöttem ide és hoztam. Most arra vitt a dolgom megint, megláttam a lakótelep tövébe beleszomorodott éttermet. Visszajöttem és bentről is megnéztem. Halászlé, persze. . . milyen is? Vegyes. A hely üres majdnem volt, félidőben ebéd és a vacsoraidő között. Makulátlan rend. Pincér azonnal jön, én mondom, ő ajánl, de mást nem kérek, hozza kérés nélkül a csípős kiegészítőt. Majd nemsokára jön a kis bogrács, forr, rotyog, alatta ég a tűz, és a nagy csendben végig hallgattam a sustorgását, amíg ki nem hunyt a láng. Finom volt. Talán nem e legjobb, mert azért arra vannak más tippjeim, de mindenképpen a jobbak közül való. Sűrű, nem nyers, nem túlfőtt. A kenyér nem volt egy friss vágás, de csak azért, gondolom, mert így du. négykor nem vágnak fel egy emberért egy teljesen új kenyeret. Az ár nagyon korrekt, ismerve az országos körképet, a hely kívül kopott, belül tiszta és szép, a felszolgálásra sem lehet panasz. Ez itt így minimum egy négyes. Az emlékeim meg ott kóborolnak tovább.
2018. szeptember 23.családjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ma vendéget vittünk ide, aki bár magyar, de külhonból érkezett és ritkán jár errefelé. Mi meg ezt a helyet találtuk alkalmasnak erre a célra. De teljesen jó ötlet volt, igaz, a Paulay Ede utcában vagy környékén elég nehéz parkolni, de ennyi bosszúságot megér, bőven! Már az egy programpont, hogy elkezdünk beszélgetni az érdekes ételekről, amik az étlapon vannak.
Jó pár percet megért a dödölle jellemzése is. . . én ma vargányás-kacsás papfojtóst ettem, de egyébként mindenki mást, és mindenki meg is volt elégedve a hellyel, a kiszolgálással, a hangulattal, a környezettel, az élőzenével, mindennel. . . nincs mit tovább magyarázni ezen, a VakVarjú az VakVArjú. . .
2018. szeptember 22.a párjával járt itt 45 Az ARC kiállítás után, kicsit fázósan rájöttünk, hogy régen voltunk ebben az IKEA-ban. Este volt, vacsoraidő, nézzünk húsgombócot. De tényleg, miért mindig a húsgombóc jut az ember eszébe az IKEA-ról? De mindegy is, mert ebből bizony megint az lett.
Kicsit változott a helyzet, de ezt nem róhatom az IKEA rovására, hogy éppen átépítés alatt van az étterem, a pult eladótere rendkívül összeszűkült, de így is állják a sarat! Előrecsomagolt ételek vannak, nem úgy, mint máskor, fóliával lezárt dobozban lehet kapni az előre behelyezett ételt. És sor áll így is, szinte megállás nélkül kígyózik az embertömeg és csak eszi és eszi. . . nyilván nem véletlenül! A mandulatortámat már meg sem említem, mert persze, hogy azt is ettem hozzá. . . nejem is evett, és alig fizettünk többet a két vacsoráért 2. 000 forintnál. Ez igen!
2018. szeptember 20.egyedül járt itt 35A fényképezőgépeimmel mászkáltam, szervizt kerestem éppen, megtaláltam a Nikon boltot a Nádorliget utcában, nem tudtam velük elintézni semmit, és továbbsétáltam, hogy csak van erre valami evési lehetőség a környéken… találkoztam egy kora délután enyhén részeg figurával, aki megkérdezte, hogy ismerős vagy ok errefelé vagy sem?
Mondtam, hogy életemben először… és valami ennivalót keresek. Erre ő igazított útba engem, hogy menjek erre tovább, van itt egy étteremféle, és menü is van… és eltámolygott. Én meg tovább, és tényleg volt ott valami evési lehetőség, be is tértem izibe. Kaktusz büfé. Tulajdonképpen retro-küllemű és bellemű hely, nyilván a helyieknek, mert nem úgy tűnik, hogy bárki bármiért messziről jönne ide. Megfáradt lakótelepiek gyülekezőhelye lehet, de annak pont megfelel. A beltér egy picit munkásszállós, egy picit hangulatos, egy picit kocsmás, egy picit kifőzdés. A lány az asztalnál azonnal érdeklődött, hogy mit szeretnék, kérdeztem, hogy van-e még menü, felsorolta. Választottam. A kiszolgálás kifogástalan, gyorsan hozták, meleg is volt az étel, igazán házias ízek, a magyaros krumplilevesben viszont sokkal több volt a grízgaluska, mint a krumpli, de tényleg jóízű volt így is. A krumplifőzelék fasírttal semmi kívánnivalót nem hagyott, úgy volt ahogy elképed. Mintha otthon főzte volna nagyanyó. És nem kisadagok voltak. Olcsó menü létére teljes, nagytányér leves, nagytányér másodikkal. Mindez együtt 1050 forint. A hűtőben még Krusovicék is sorakoztak, többféle is, ez az átlagosnál jobb ízlésre utal. Meg a szokásos kocsmai kínálat is megvolt, és szépen éltek így egymás mellett, kézenfogva. Nem ajánlom, hogy elgyere ide, mert külön ezért nem érdemes. De ha erre járnál, és éhes vagy szomjas vagy, bátran nézz be, nem fogod megbánni!
2018. szeptember 18.egyedül járt itt 35 Szerintem ide nem jön senki, aki nem helyi erő, csak ezért, hogy ezt a kocsmát látogassa. Tipikus helyi nevezetesség, úgy gondolom, egy alapvetően szlovák falu a hegyekben, és hát persze, miért is ne lenne itt egy Jánosik-kocsma. . . éppen ide való. Amúgy nem tudom, más időpontokban ki szokott idejárni. Most a tulajdonos (?
) vagy pultos (? ) nő kint ült az úton, elsüllyedve egy műanyag székbe, és miután szemérmetlenül bementem az ivóba, hát kikászálódott és utánam jött. Abbahagyta a beszélgetés a körülötte ülő, álló néhány helyivel a koradélutánban. Elkérezkedtem a WC-re, ami meglehetősen khmmm. . . szóval, nem túl friss állapotban volt, illatára nézve sem, meg a pókhálóira nézve sem. . . de mit akarsz itt a hegyekben? Miért nem mész ki az erdőbe, ha ez nem teszik? - kérdeztem magamtól. Kávét kértem, üdítőt, az utóbbival nem is volt semmi probléma, egy hideg gyári gyümölcslé a hűtőből, a kávé viszont. . . háááát. . . hogy is mondjam. . . ha megdöntöd a poharat. elválik az átlátszó víz a barna benne lévő anyagtól, de hősiesen megittam, semmi bajom nem lett tőle, talán ez is vele jár, a hellyel, a hangulattal. Egyébként meg érdekes ez a hely. Muszáj róla/benne/körülötte néhány képet csinálni, ha arra jársz! (Viszont: hol kapsz 500 forint alatt egy üveg üdítőt meg egy kávét? )
2018. szeptember 18.egyedül járt itt 45 Az út másik oldalán lévő kínai étteremben ettem a késői vacsorát színház után, nem volt egy szívderítő élmény, inni sem ittam hozzá semmit, de majd otthon. Már nem lakom messze. . . átsétáltam a már nem túl forgalmas Bocskai úton és megtorpantam egy pillanatra a Zacc nyitott, hívogató ajtajában. - Gyere be!
- rikkantotta vidáman a nő a pult mögül. Na de miért ne mennék? Rajtam kívül még ketten-hárman derítették itt az estéjüket. Én meg régen voltam itt bent, a Zaccban. Nem tudom miért, régebben többször előfordult. Most éppen eltalálta a hangulat a pillanatot. Nagyon kedves, nagyon kötetlen csevej közepette legurítottam a Pilsner Urquell-emet, miközben úgy vidámkodtunk, mint egy nagy család. Mondjam, hogy laza? Hogy jól esett? Abszolút jó élmény. Régen még boroztam is itt, emlékszem, és mindig nagyon barátságos volt a hely!
2018. szeptember 17.családjával járt itt 55 Kifejezetten csodálkozom a sok, nagyon eltérő tapasztalaton, eltérő értékelésen. Nem először járok ezen a helyen, és még soha nem hagyott maga után rossz szájízt. Ma például azért mentünk idáig, mert Leányfaluban be van zárva az Útonálló, tatarozzák, oda készültünk, hát akkor hajrá tovább.
Két falun átgurulva máris itt van Visegrád, a parton az étteremmel. Szelíd napsütés, szép szeptember, az étteremben alig vannak, emlékeztem egy jó gulyásra, hát már a leülés előtt azt kértem. Kis bográcsban jön. A kiszolgálás nagyon figyelmes, elsőrangú. Előre kapom, kérés nélkül a csípős kiegészítőt, sok figyelmes magyarázattal, nagyon vigyázzak, olajban van, és nagyon erős, csak módjával. . . máshol külön kell kérni általában. Ízléses a terítés, mondjuk egy folt látszik a szék takaróján, de nem tudom, lehet, most került rá, vagy ülhettem volna bárhová máshova. Az asztal rendezett. A leves kifogástalan volt. A békacomb, amit utána kértem, szintén. Itt lett volna egy kis mínusz, bizony, elkelt volna egy csontos kistányér, a békacombokban sok-sok apró kis csont van, nincs hová tenni, egy szalvétára gyűjtöttem őket. Pompásan egészítette ki a hagymás tartár, meg a rizs is. A nehéz, sűrű gulyás után illő választás volt. A felszolgálók végig nagyon kedvesek, rugalmasak, figyelmesek voltak, semmi kivetnivalót nem találtam a hozzáállásukban, munkájukban. Az ételek gyorsan érkeztek, melegen, frissen. Miért ne örülhetnék ennek egy ötössel?
2018. szeptember 14.egyedül járt itt 55 Már többször próbálkoztam, aztán vagy lekéstem, bezárt, elfogyott, de most, szerdán aztán megpróbáltam még időben megjelenni! Így is elfogyott a java, de legalább nekem is jutott valami. Először is, a hangulat, a kiszolgálás. Két-három mondat után zavartalanul tegeződünk a lánnyal, a köztünk lévő 30-40 korkülönbség dacára.
De ez nem a bamba tini szövege a Mekiben, nem a "sziamitkérsz", ami néha bántóan több a kelleténél, ez itt most a helyén van, emberi viszony, kötetlenül beszélünk kajáról, környékről, világról, jóról és rosszról, amikor egyszer csak a szájához kap, de bocsánat, ugye nem baj, hogy tegezlek? Nem, dehogy! Itt inkább megtiszteltetés, mint pimaszság. Megkóstoltat velem némi maradékát nagy fazékból, amit már lekéstem. Hogy mi a véleményem róla. . elég jó így? Azután kapok egy irdatlan nagy tál tejszínes gombalevest, mert az még van, sűrű is, finom is, tele kakukkfűvel. Meg is izzadok, mire a forró és sok ételt magamba tömöm. Már nem is kérek semmit, nincs hely tovább bennem. És a sok-sok beszélgetés után, ez itt 500 forint! Mindössze! És miután zavartan próbálok hozzátenni még, nem, nem, ne adj rá semmit, inkább gyere máskor is, szívesen látlak! Valami ilyen a vendéglátás, felsőfokon. Az apró hely dacára, az állva evés dacára, az utca zaja dacára. . . . köszönöm! Jövök máskor is!