Hotel Kapitány Superior Wellness Sümeg bemutatkozása
A Hotel Kapitány ****Superior Wellness közvetlenül a Sümegi Vár tövében épült, történelmi környezetben. Az épületet körülölelő szép- és nyugodt környezet a kellemes kikapcsolódási lehetőségek mellett segít visszarepülni az időben. Vendégei betekintést nyerhetnek a középkor hangulatába.
Nekem tetszett.Másnak is javaslom.Talán a Welnes lehetne nagyobb.A szobák tiszták.A személyzet kedves.Az ételek jók,és bőségesék.A középkori lakoma igazi csúcs.A parkolás is megfelelő.Sokat járjuk az országot,ez a szálloda 4 s osztályzatot kapna.Mi gyerekek nélkül voltunk,de a gyerekek is jól érezhetik,magukat.
Februárban jártunk a szállodában párommal. 4 napot töltöttünk itt. A hotel gyönyörű helyen fekszik, a szobák, az ellátás, a wellnes,a kiszolgálás, ott dolgozók kedvessége, figyelmessége, minden tökéletes volt, csakúgy mint a programok. A környéken több lehetőség is van kirándulásra, de a szálloda által szervezett lovagi játék is szuper volt. Méltán megérdemli Magyarország legjobb hotele címet!
Két kisgyerekkel (4 és 6 év) töltöttünk el ebben a szállodában pár napot. A kiszolgálás nagyszerü, a személyzet nagyon kedves, a várjátékok felejthetetlen élmény a gyermekeknek és a szülökenek egyaránt. A medencék tiszták és minden korosztály megtalálja a számára megfelelö medencét (élmény, gyerekmedence csúszdával, pancsoló, úszómedence stb. )
A szálloda személyzete kedves barátságos. Az ott dolgozók szinte egy családként együttműködnek. A csomagban foglalt programok érdekesek és színvonalasak voltak. A lovaskocsikázás sajnos a nagy köd miatt nem volt tökéletes, de a kocsis részletes történelmi tájékoztatást nyújtott Sümegről.
A lovasszínház programja szórakoztató volt, bár a z utána következő vacsorán jó lett volna, ha legalább 2-3 féle középkori lakomából lehet választani, és nem fix a menü. Szálloda wellness részlege megfelelő, több szaunára lenne igény, Nagy a vendéglétszám, sokan vannak egyszerre a fürdő területén. Mendencetér felső részéről csodás a várra néző panoráma!
Már több alkalommal jártam a Hotel Kapitányban. Mindig nagyon jól éreztem magam. Magyarországon a legjobb wellness szállodának tartom, ehhez persze hozzájárulnak a természeti adottságai is. De aprogramok, a konyha, a személyzet stb. mind kiváló. Mindenkinek bátran ajánlom. A lovagi torna nagyon színvonalas volt, de persze a legjobban az azt követő vacsora tetszett.
Három napot töltöttünk ebben a csodálatos környezetben lévő szállodában. Nagy várakozással indultunk neki, mivel nagyon sok jót hallottunk a szállodáról. A személyzet a recepción nagyon kedves, segítőkész, a takarítók úgyszintén, a wellness részlegen nem mindenkiről mondható ez el. A szoba kifogástalan volt a kilátás pazar, egyszerűen fantasztikus.
A lovagi torna nagyon aranyos volt. Étkezés: a választék teljesen rendben, azonban a háromból két nap reggel nem voltak folyamatosan feltöltve az ételek, pl tojásrántottára igen sokan kellett várjanak. A vacsora kifogástalan volt színes a választék, és ízletesek az ételek. Amit muszáj észrevételeznem, az a szállodában ott tartózkodásunk alatt zajló alakreform tábor, amivel nem lett volna semmi gond, mert nap közben senkit nem zavart, azonban éjszaka akkora buli volt két éjszaka, hogy lehetetlen volt pihenni. Szerintem egy ilyen rendezvény esetén nem kellene egyéni vendéget fogadni, vagy a bulit olyan helyre szervezni, ahol nem zavarja a pihenni vágyó vendégeket. Ezt leszámítva jól éreztük magunkat.
Évek óta vártam, hogy eljussunk ide, mert mindenütt csak jót olvastam róla. A recepció melletti falon olvastam egy régi cikket a kapitányúrról és családja összefogásáról, ami példaértékű és eredménye ez a birodalom. Mert a hotel mellett ott a lovasbirtok, a földalatti lovardával, mely nagy élményt nyújtott, vagy a játszópark a gyerekeknek és a szépen felújított vár.
Egyetlen negatívumként a vacsora ételválasztékát említeném, ami nem egy 4 csillagos szálloda színvonala szerintem. De kárpótolt a reneszánsz lakoma, ahol kézzel ettük a finomra sült kacsacombot.
. . . így döntött a család hazafelé tartva. 2 éj 3 nap kevésnek bizonyult. 2,5 éves kisgyermekkel nagyon élvezhető volt. Medencék sokasága, szép látvány, bábszínház és a vár közelsége, valamint egy közeli élménypark teszi még változatosabbá a kikapcsolódást. Az ételek is finomak voltak. Sümeg is egy kellemes, rendezett kisváros. Ajánlom másoknak is a hotelt.
2014. május elején a nejem születésnapján, kora nyári időben töltöttünk el ketten két éjszakát. A születésnapra tekintettel kértem meglepetés bekészítést a szobába, ami tökéletesen sikerült. Szuper volt minden(szerencsénk volt az időjárással is). Vár, a csárda izgalmas időtöltésre ad lehetőséget. Mindenkinek szívből ajánlom, hogy egyszer látogasson el ide.
Mindennel maximálisan elégedettek voltunk. Remek volt a program, kedves , udvarias a személyzet. Ízletes és bőséges reggelivel és vacsorával szolgáltak minden nap. kényelmes tiszta szoba várt minket. Mindenkinek ajánlom aki a lovagi tornát, középkori lakomát kedveli és szeretne egy pillanatra visszarepülni néhány évszázadot.