Az Öreg Kőrössy Halászcsárda Szeged a Tisza-parton helyezkedik el, hagyományos halászcsárda jellegű étterem, ahol a halászlé és a halételek gazdag kínálata dominál. A környezet a folyó közvetlen látképével és a terasz adta kilátással ideális hátteret teremt a családi és baráti étkezésekhez. Az étterem széles kínálata magában foglalja a hagyományos halászlevet, halas tálakat és roston sült halakat, melyek a szegedi hagyományos ízvilágot tükrözik.
Tovább olvasom >>
A halak frissessége és a jellegzetes szegedi ízvilág jellemzi a fogásokat, amelyeket bőséges adagokban szolgálnak fel. A kiszolgálás jellemzője a segítőkészség és a gyorsaság, legyen szó teraszon vagy belső térben történő kiszolgálásról. A terasz és a belső tér egyaránt a Tisza-menti környezet és a rusztikus dekoráció révén hangulatos, autentikus étkezési élményt kínál. A halászlé és a hal-tálak tradicionális tálalása büszkélkedik a bográcsos jelleggel és a változatos kínálattal. A hely a korok között megőrizte hagyományos jellegét, amely lehetővé teszi a látogatók számára, hogy megismerjék Szeged gasztronómiájának jellegzetességeit. A kilátás és a nyugodt környezet miatt egyaránt alkalmas családi összejövetelekre, illetve ünnepekre, ahol a Tisza-parti hangulat érvényesül. A vendégek gyakran kiemelik a friss alapanyagokat, a széles ételkínálatot és a gondos tálalást, amely a hely különleges hangulatát növeli. Összegzésként az Öreg Kőrössy Halászcsárda Szeged a tradíciót és a természetes környezetet ötvöző gasztronómiai élményt kínál, amely évek óta vonzza a látogatókat a Tisza-parton.
A filézett hallé az valóban filézett, az étel hőmérséklete és tálalása a fűszerekkel és egyéb hozzávalókkal együtt tökéletes - mint ahogy azt már megszoktuk.
Leves fogyasztása közben elkészült kinek-kinek a második fogása is (közben benépesült az étterem kin és benn is) - itt sem lehet kötekedési szándékkal sem kifogást találni: a pincérek gyorsak, de közben néhány -nem bizalmaskodó- közvetlen szóval foglalkoznak a Kedves Vendéggel; ha valami elfogy, nem kell szenvedni, hogy pótolják. A környezet a Tiszával szintén tökéletes, a napernyőkkel is elég jól sikerült árnyékos teret teremteni (számunkra legalábbis:)
Igen, az ebédünk vége felé már voltak, akik állva vártak asztalra - nyilván nem véletlen, ahogyan valószínűleg ezt (is) tükrözik az árak (nálunk 4,5 K HUF/fő, szolid-"lájtos" italfogyasztás mellett) - végül is nem olcsó, de évente 1-2-szer talán még nem vészes.
Május 22. -én 11. 45-kor tértünk be ebédelni. Rajtunk kívül még 4 ember volt a helységben. A környezet családias, ám a hangulatát erősen lerontja a rozsdás, 60-as éveket idéző radiátor. Mint egy lerobbant KISZ táborban. . . A pincér kedves, ajánlja a vegyes halászlét, valamint hozzá a belsőséget. Kérjük.
Egy haltepertő és egy rántott haltej előétel mellé. Az előételek kitűnőek, habár a rántott haltepertő rántott hagymakarikával eléggé ötletszegény, valamint túl sok a panírból. . . A kenyér verhetetlen. Ezután érkezik a halászlé. Túlsózott, enyhén csípős, az íze középszerű. A harcsa benne túlfőtt. Mint ami napokkal ezelőtt készült. Csalódás. A pincér a halbelsőséget elfelejti kihozni. A fizetésnél megemlítem neki, elvicceljük. Az ajtóban álló 3 másik pincér gépiesen, mosoly nélkül köszönti az érkezőket és távozókat. Tragédia nincs, de semmi olyan nem történt, amitől visszavágynék. Ennél már volt itt kellemesebb tapasztalatom, persze az évekkel ezelőtt. Mintha be lenne dobva a gyeplő a lovak közé. . .
Minden évben egyszer kétszer biztosan megfordulunk a Körössy halászcsárdában már több mint 40 éve. Kedvencünk a vegyes halászlé friss foszlós kenyérrel, ha nagyon éhesek vagyunk a hal töpörtőjük is kiváló. Barátaink ismerőseink is ha tehetik Szegeden át utazóban mindig megállnak a Tisza-partján nyáron a teraszon. Mindenkinek csak javasolni tudom a kedvenc helyünk felkeresését.
Hangulatos tiszaparti halaszcsarda. Figyelmes felszolgalas atlagos berendezes. A halaszle elott kimondottan jol esett a sult keszeg10/10 a halaszle harcsafilevel es a vegyes haltal is nagyon izletes volt. Jo otlett a borajanlat az etelekhez. Erdemes visszaterni. A tiszapart termeszetesen jot tett a hangulatnak.
Érdekes, hogy két konkurens vendéglő egymás mellett hasonló nevet választ. Sokáig azt hittem, hogy egy cég vagy minimum rokoni szálak kötik össze a tulajdonosokat. A Kiskőrössy és az Öreg Kőrössy fogalom Szegeden, mindkét helyen a kilencvenes években jártam először. A két hely közül egyértelműen az Öreg Kőrössy a színvonalasabb, minden szempontból.
Nagyobb a választék, jobb a konyha, színvonalasabb a beltér, az étkészlet. Jellemzően itt ettünk jobbakat, bár jelzem hogy a Kiskőrössyt is szeretjük. Korrekt fősodratú csárdakonyha itt-ott némi kreativitással. 9 pont a Gault Millau skálán. (A Kiskőrössy inkább 8. )
Sokszor jártunk már a helyen családdal, barátokkal. általában megvan mindenki elégedve. Magyaros konyha, megfelelő ételminőség és árak. Idény szerint, illetve ünnepekkor meglepetés ételek, amelyek szintén nagyon finomak. Egészen a Tisza parton van, csendes helyen. Szép a terasz, ahol üldögélve és eszegetve egyenesen a folyóban ülünk.
Hideg időben pokrócot kapunk. Az étteremben hidegben nagy cserépkályha duruzsol. A szegedi sportoló kedvenc helye. gyakran futunk össze kenu-kajak avagy polós ismerős arcokkal. Próbát megér.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.