Az Öreg Kőrössyben, ahol 1995 és 2011 között több ízben is megfordultam, rég nem jártam, lassan eljött annak is az ideje, hogy újra meglátogassam. Megállt az idő, mondanám, de inkább mintha kicsit visszaléptünk volna. Lehet, hogy apróságnak tűnik, de hogy egy megsárgult petrezselymet tegyenek a vendég tányérjára, ez szerintem nonszensz.
S nem is egy, hanem mindkét tányérra. Még jó, hogy a desszertre nem került belőle. Ki képes erre? Ki nem tudja felmérni, hogy ezzel többet árt, mint használ? Ki nem látja, hogy ez az igénytelenség markáns kifejeződése s valamilyen szinten a vendég semmibe vétele? Háromféle csípőset tesznek az asztalra, ami önmagában dicséretes, de a szárított paprika teljesen oxidált, de vöröses piros, hanem barna, oxidált az Erős Pista is, pedig csak egyet kellene rajta keverni, a hegyes erőspaprika pedig fonnyadt, nem vágták fel frissen, könnyen lehet, hogy előző napi. Eddig a panasz. Ami a hely erénye, hogy továbbra is friss halakból dolgoznak, ettünk korrekt vegyes haltálat, makói haltepertőt (alighanem a hagymát előbb sütötték meg, épp langyos volt mire elénk került), és élvezhető habos mákos palacsintát. A kiszolgálás szívélyes, udvarias, pincérünk kommunikatív és szolgálatkész. Összélmény négy pont.
Egy nagyobb csapattal, kilencen tértünk be, egy kedd esti napon a csodálatos Tisza-parti étterembe. Gyönyörű a környezet, és az interiőr is jól eltalált. A kiszolgálás gyors és udvarias. Az ételek megbízhatóak,de semmi extra nincsen bennük. Én halászlevet kértem ,amit ettem már jobbat is,de korrekt volt.
A roston sült csuka viszont finom volt, a fokhagymás olajjal. Köretnek rántott hagymakarikákat kértem ,ehelyett bizony az élelmiszeráruházakban kapható hagyma tésztában variácót hozták. Szerintem egy kicsit több odafigyeléssel még több vendégük lehet, a potenciál megvan a helyben mindenesetre.
Nagyon hosszú idő után ismét elmentünk halászlét enni, nem csalódtunk. Telefonon foglaltunk, az asztalunk a teraszon volt. Nagyon finom volt és bőséges volt az adag is. Kedves és udvarias fiatal hölgy volt a felszolgálónk. Egyetlen negatívum, hogy több mint fél órát vártunk a palacsintára.
Többször jártunk már itt, és mindig pozitívan csalódok bennük. Ha egy igazán finom, ízletes halászlére vágyom akkor irány Szeged és az Öreg Kőrössy Halászcsárda. Egyszerűen isteni finom volt legutóbb is minden, amit csak rendeltünk. Nem kellett sokat várnunk. Forrón, gusztusosan, mini bográcsban tálalták a halászlevet.
Hangulatos tiszaparti halaszcsarda. Figyelmes felszolgalas atlagos berendezes. A halaszle elott kimondottan jol esett a sult keszeg10/10 a halaszle harcsafilevel es a vegyes haltal is nagyon izletes volt. Jo otlett a borajanlat az etelekhez. Erdemes visszaterni. A tiszapart termeszetesen jot tett a hangulatnak.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.