A Balaton-felvidék hangulatos kisvárosában, Tapolcán található a Pelion Szálloda, mely rendezvények lebonyolítására is kiválóan alkalmas. Gyógyászati részlegünk kezel reumatikus és légúti betegségeket. Közvetlen összeköttetést kínálunk a tapolcai gyógybarlanggal. Mindenkinek igazi felfrissülést kínál a wellness részleg.
Nem tudom ill nem értek hozzá mi alapján adják a 4*, szerintem nem éri el. Júliusba voltunk 14 éves fiúnkkal,azaz "Fő szezonban" amikor is a csúszda nem volt felépítve,így használni sem tudtuk. A napozó és a medence közti összekötő híd,(mások által elmondva akik több egymást követő nyarat töltik itt,nyugdíjasok)le volt zárva,de már évek óta így van,mint tudjuk a víz és a fa nem szeretik egymást,és hiányos állapotban volt.
Az ételek,de különösen a reggelik egyhangúak voltak. Ami még nagyon nem tetszett,de nem csak itt,máshol is tapasztalom,hogy nem mindenki szereti az ilyen vagy olyan szószba mártott vagy azzal elkészített ételeket,és sajnos ez miatt vagy elmentünk máshová vacsorázni,vagy gyümölcsöt ettünk és vittünk magunkkal a szobába(ez még a jobbik eset),mert ugyan is a férjem cukorbeteg. Én még főszezonban is nagyon drágának találtam. Arról nem beszélve,hogy a szabadídős tevékenységért fizetni kell pl:billiárd,fallaba,pingpong. A szobák tisztasága jó volt. Viszont a személyzet előtt minden tiszteletem,kedvesek,mindig mosolyognak,segítőkészek,mindig elérhetőek. Hát,mi kaptunk értékelő emailt,amiben ugyanezt leírtam a szállodának,ígérték javítanak a dolgokon. Hát nem tudom lehet,hogy még megyünk,mert alapjába véve nagyon jó ídőnk volt és élveztük a többi medencét.
A szállodaközel van a Balatonhoz (a közeli szigligeti strand kiváló), a félpanzió megfelelő volt. Nagyon gyerekbarát, a mencék megfelelőek. Sajnos azonban a 4* superiort nálunk nem közelítette meg. Medencerészleg felújításra szorul, potyognak a csempék. Júliusi szezonban volt az óriáscsúszda építés.
A medencén átmenő fahíd rohadás miatt le volt zárva ottlétünk alatt végig. Az egész szálloda meglehetősen szocreál. Az étterembe belépve senki nem köszönt! (Kivétel az étteremvezető, aki külön kérésre kisfiamnak még készíttetett sült krumplit is:)) A játszóház nyitvatartása nem gyerekbarát! Hétközben 5-kor zár. Mire megkérdeztem az ott dolgozó óvónőt, miért? "Mert 11éve így van! " Mint minden a szállodában:( A vendégek zöme bunkó volt (bocsánat a kifejezésésért), azt gondolták flancolnak a 4* superiorban:) Tévednek. Ennél csak igényesebb helyek vannak. Ettől függetlenül jól éreztük magunkat, de köszönjük mi ide többet nem megyünk.
Házassági évfordulónkat mentünk ünnepelni a feleségemmel, de nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket a szálloda :( csalódás volt. Mi imádjuk a wellness-t és szerettük volna nyugodtan használni, sajnos mikor már 3-4 pár van a medencében, akkor már tele van és ha ennél többen akkor már már kényelmetélen.
Mi félpanziót vettünk igénybe de én nem voltam teljesen megelégedve a változatossággal. A szoba átlagos, sőt a többi Hunguest szállodától is elmarad. . . Sajnos nem szerepel a jövőbeli utazási célpontok között. . .
Az étkezéseknél általában a zsíros,cukros dolgokat találtunk. Semmi Fitnesz egészséges. Az első este két fajta gyermek menü volt,másnap egy sem holott a hotel tele volt gyerekekkel. Kértünk zöldség köretet,gril. csirkemellel de sajnos az is tocsogott a zsírban.
A hét nap alatt hát, két alkalommal ettünk igazán finomat,ha volt pulyka vagy csirkemell a köret számunkra nem volt megfelelő,nem baj eszünk zöld salátát,mosatlan,serceg a piszoktól. A büfé reggeli :) Nagyon sok helyen meg szálltunk már. A Hunguest Hotelba mindig négy csillagba mert vannak igényeink amit ki is szoktak elégíteni semmi extra csak amit egy ilyen helyen meg szoktunk. A felszolgálok előbb köszöntek mint a teremfőnökök, ők csak akkor ha mi is köszöntünk. Jeleztük,hogy mi egy fajta egészséges életmód szerint élünk(minimális szénhidrát,ha lehet semmi cukor. )de semmi reagálás nem történt. Sajnos. A szoba tisztaságról is tudnék mit írni. A hotel rendkívül jó helyen van. Kitűnő programokat tudtam szervezni a családomnak. Vissza mennénk,de az étkezés hasonlít inkább egy üdülőkonyhára nem pedig egy négy csillagos szállodáéra. Tavaly pl. Zalakaroson a Damonában nyaraltunk,csúcs szuper volt minden ott valóban vendégek voltunk. Éppen ezért választottuk az idén is a Hunguest Hotel láncot.
Mi március 17-19-ig voltunk a Pelionban. Első ránézésre nem a legszebb hotel,de ahogy bementünk,gyönyörű,nagy recepció fogadott minket. A személyzet mind a recepción,mind az étteremben,mind a wellness részen nagyon kedvesek,barátságosak és segítőkészek voltak.
A szobával annyi bajunk volt,hogy radiátor csak a fürdőben volt,a szobát klímával lehetett volna felfűteni,ami sajnos nem sikerült,így kicsit fáztunk. A wellness képek alapján nekünk nagyobbnak tűnt,mint a valóságban. Az élményelemekkel felszerelt medence 33 fokosra volt kiírva,mi fáztunk benne,a 37 fokos medence,ami hőmérsékletileg jó lett volna,első nap üzemen kívül volt rögtön,de abban amúgy sincs élményelem. A svédasztal számomra nem nyújtott akkora kínálatot,mint amilyet máshol már tapasztaltam,de az ételek finomak voltak. A szobát 12 óráig lehet elhagyni,ami pozitív teljesen,és kérésre maradhattunk fél háromig is. Emellett még utána is használhattuk volna a wellness részleget. A fittness termük nagyon jól felszerelt. Összességében jó hely,nekünk a wellness részleg (számunkra a legfontosabb része a szállodának) nem jött annyira be :(
Ez a szálloda évekig a kedvencünk volt, szuper volt a kiszolgálás, a kényelem, az étteremről ill. az ételekről és a kínálat sokszínűségéről csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni. Az étterem most is hozta a színvonalat. A többi körülményről már nem tudom ugyanezt írni.
A szobák bár kényelmesek, de borzasztóan lelakottak, foltos szőnyegek, fotelágyak, repedt csaptelepek, nem működő minibár. A személyzet kedves volt, bár majd' minden kérésünket elutasító. Próbáltunk volna ping-pong asztalt, biliárd asztalt foglalni. Nem lehet, pedig mindnek óradíja volt. Figyeljük, hogy mikor szabad! A bárban sem lehet estére asztalt foglalni. Ilyennel sehol máshol még nem találkoztunk. Több mint 10 éve járunk a Pelionba, de most voltunk utoljára. Eleinte sokkal komfortosabb volt, azóta leszerelték a fürdő részlegben a hajszárítót, a zuhanyfüggönyöket, eltűnt a centrifuga, ami pedig nagyon extrának számított a fürdőruháknak. Később megtaláltuk egy igen félreeső helyen. A hatalmas étteremben korábban sosem okozott gondot lefoglaltatni egy asztalt 12 főre még telt ház esetén sem, most csak szigorú időkorlátokkal. A gyakorlatban kiderült, hogy indokolatlan volt. Amióta kiemelten baba- és gyermekbarát lett a szálloda, sokkal több kisgyerek van, akik a nap bármely szakában rohangálnak, kiabálnak a folyosókon, pihenni nagyon nehéz így. Lehetne a felső szinteket felnőttbaráttá tenni, hogy pl. azokban a szobákban nem helyeznek el kisgyermekes családokat. Így mindenki megférhetne egymással a szállodában.
Ami tetszett: A felszolgálók és a wellness részen dolgozók udvariasak és segítőkészek. A szaunamester remekül végzi a dolgát (egy élmény a szeánszokon résztvenni). Az étteremben bőséges és változatos ételek,kedves és gyors kiszolgálás. Ami NEM tetszett: - a beltéri medence kicsi - foltos padlószőnyeg - rossz hangszigetelés az ajtókon (minden behallatszik a folyosóról!
) - pókháló szerűen repedezett WC kagyló (féltem ráülni! ) - NINCS úszómester,aki a medencéknél rendet tartana (étkezés,ugrálás,labdázás) - A 4 csillagos szálloda házirendjének be nem tartatása (23 óra után üvöltözés a lobby teraszon,bömbölő zene valamelyik szobából,hajnal 1-ig tartó lármázás) - 2 éjszakát nem tudtunk pihenni, ezen okok miatt, pedig mi pihenni mentünk - Egy nappal lerövidítettük az ott tartózkodásunkat és meg sem kérdezték miért! - Távozáskor sem kérdezték meg, hogy hogyan éreztük magunkat. Szóval egy 4 csillagos szállodától mást várnék!
Az Agrár talalkozó miatt, ott tartózkodasunk alatt kesobb szolgaltak ki,elsobbseget elvezett egy ferfi, es reggelinel is kellemetlenseg volt, 2 kv gep adott csak forro vizet teahoz, volt aki a csaladnak 5 bogrevel allt sorba ezert. Szerintem a forró vizes adagolo beszerzese nem lehez nagy koltseg a Hotelnak,a kellemetlenseg elkerulese erdekeben,ha ekkora a kapacitása.
A Hotel egyertelműen felújítasra szorul, kívűl-belűl, matracok elsőbbséget élveznek ez ügyben! A személyzet es konyha,szakacsok munkaja kíváló! Köszönjük! Wellnes is szuper! Sok sikert a tovabbi felújítasokhoz! Tisztelettel;Fülöpné
Hát sajnos nekem ez most csalódás volt. 3 éjszakát töltöttünk el itt. Két évvel ezelőtt már jártunk ebben a szállodában, és akkor teljes mértékig meg voltam vele elégedve. Sajnos meg kell, hogy állapítsam, hogy a színvonala nagyon sokat romlott két év alatt. Konkrétan: az utazásunk napján a szobába beérve akaratlanul is észrevettük az újjnyi port a tévé talapzatán.
Nem hogy aznap nem volt letakarítva, de szerintem már egy hete se! A szoba plafonja fel van hólyagosodva több helyen. A fürdőbe nem volt feltöltve a szappan adagoló. Wc papír szintén nem volt. Ez utóbbit jeleztük a recepción másnap reggel, de estig nem sikerült feltölteni. Újból jeleztük, akkor kaptunk! A reggelinél a poharak foltosak voltak! ! ! Sok helyen találkoztunk pókhálóval. . . egyszóval a tisztaság az katasztrófa! Én nem vagyok tisztaság mániás, de ez már nekem is sok volt! Főleg azért, mert a barátainkat úgy beszéltük rá, hogy azt mondtuk nekik, hogy ez nagyon szép, tiszta, és tök jó hely. Szemmel láthatóan csalódtak ők is. Amivel viszont nagyon meg voltunk elégedve, az az ételek minősége. Kifogástalan volt minden, amit megkostoltunk, kivéve a vacsoránál a sütemények. Azok kicsit sok naposnak tüntek a szárasságuk miatt, de ezt leszámítva minden nagyon finom volt! A wellnes részleggel meg voltunk elégedve.
A 60 ezerft nyugdijas csomagból jobb szoba reményében 69eft ért kértem szobát. Ez az Önök közremüködésével is elsikkadt! Kaptam egy erkély nélküli elfogadhatatlan állapotú szobát, amit visszautasitottam. Ennyit ért a magasabb értékü foglalás! A helyette kapott szoba rendben volt, viszont az erkélye tele volt galambürülékkel, láthatóan jó ideje nem takaritották!
Kifogásolom, hogy a foglalási bizonylaton Önök nem jelzik, milyen értékü,igényü a foglalás,igy a szálloda önkényesen adja ki a szobát. El kell gondolkodnom, hogy továbbiakban vegyem e igénybe az Önök ajánlatait
Hunguest Hotel Pelion válasza
Kedves Vendégünk ! Nagyon sajnáljuk a negatív visszajelzést , azonban úgy látom rendszerünkben , hogy eredetileg is erkélyes szobát biztosítottunk. A classic szobának egyáltalán nincs erkélye , Önöknek pedig egy nagyobb erkélyes és egy kisebb, de erkélyes szobáik voltak. Az egyik medencére néző is, ahogy kérte.
Visszaigazolás szerint jártunk el. Az erkélyeket folyamatosan takarítják sajnos nap mint nap küzdünk ezzel a problémával és kollégáink mindent megtesznek , hogy a vendég ne szembesüljön ezen kihívással. Laktak Önök előtti időszakban is ezekben a szobákban és panaszt nem tettek , elégedetten távoztak. Bízunk benne még visszatérnek hozzánk !
2022. november 2., Hotel Pelion, Hunguest Hotel Pelion