Hotel Orchidea Tengelic Tengelic - Vendégvélemények összefoglalója
A Hotel Orchidea Tengelic a természet ölelésében, erdők között és egy tónál a környéken található, így a környezet nyugodt és ideális a pihenésre. A szobák tágasak és tiszták, a berendezés egyszerű, praktikus, a kényelmet szolgálja. A wellness részleg kiemelkedő adottságokkal rendelkezik: gyógyvíz, 20 méteres úszómedence, termálmedencék, finn- és infrászauna, masszázs és merülőmedence várja a vendégeket.
Az étkezés változatos, reggelinél széles választék található, a vacsorák pedig gyakran ízletesek és bőségesek; a svédasztalos megoldások nyáron és idény szerint eltérően alakulhatnak. A szálloda gyerekbarát jellegét a játszótér, a gyermekmedencék és a barátságos személyzet egyszerűen igazolja. A park és a tó meghitt hangulatot teremt, a séták és a könnyű kirándulások a környéken élvezetesek, a tavak lehetőséget adnak a kikapcsolódásra és a szemlélődésre. A személyzet udvarias és segítőkész, a recepciótól a szolgáltatókig minden területen igyekvő hozzáállás figyelhető meg. A környék lehetőséget ad a természetjárásra, a közeli Szekszárd és a környékbeli kirándulóútvonalak könnyen felfedezhetők. Az ár-érték arányról a legtöbb visszajelzés kedvezőnek értékeli. Összességében a Hotel Orchidea Tengelic ideális választás családoknak, pároknak és baráti társaságoknak, akik a csendes, természetközeli környezetben szeretnének feltöltődni. Összegzésként a Hotel Orchidea Tengelic olyan nyugodt környezetet, széles körű szolgáltatásokat és figyelmes kiszolgálást kínál, amely a természet közelségében töltött idő értékét növeli.
Az elmúlt 6 évben kilenc alkalommal voltunk a szállodában, utoljára három éve írtam értékelést. Idén nyáron egy szűk hetet, novemberben két éjszakát töltöttünk itt. A színvonal sajnos évről évre csökken , a szálloda 2001-es felújítása óta nem sok minden történt, a berendezések egyre kopottabbak, fakóbbak, a gyerekjátszótér olyan piszkos és elhanyagolt, hogy szinte használhatatlan.
A csúszdát mi takarítottuk le, hogy unokánk használni tudja. A park is egyre ápolatlanabb, a szálloda melletti tó, amin régen csónakázni lehetett, idén kiszáradt. A svédasztalos étkezés nyáron megfelelő színvonalú volt, bár a reggelinél csak fehérlisztes pékárut kaptunk. Novemberben étlapról lehetett választani, ami az első este nem is okozott problémát, az adagok megfelelő nagyságúak voltak, a választék is megfelelőnek bizonyult. Másnapra elfogyott a csirkemell, így csak disznóhúsos ételt tudtunk választani. Reggelire elkészítették amit kértünk, de joghurtot nem kaptunk, egyféle fehér zsemle volt, Szerencsére vittünk magunkkal kefírt és rozsos zsemlét is, így félig a saját ételünket ettünk. Az árak többször emelkedtek, legutóbb 2021. augusztus 1-én, novemberben ezért az árért sokkal magasabb színvonalú szállodába is mehettünk volna, az ár-érték arány sokat romlott. Nem csoda, hogy négyen voltunk a szállodában hétköznap. Már a négy pontos átlaghoz is jó indulat kellett, Budapesthez való közelsége és csendes fekvése miatt ajánlható.
A szálloda nagyon szép helyen fekszik, a fák ölelésében. A medencékből gyönyörű a kilátás a parkra, az őszi sokszínű hulló leveleket a termál medencéből nézhettük, nagyon csodás volt. Az úszómedence hőmérséklete is kiváló. Az ételek igen finomak voltak, választás is volt mindenből.
Húsvétra foglaltunk egy csomagot. Szinte, csak jót tudok írni a szállodáról. Tökéletes természeti környezetben, csendes helyen van. A személyzet mindenre ügyelt, segítőkész és kedves volt, a recepcióstól a fürdőmesterig. Az ételek finomak, bőségesek, bő a választék. (Egyetlen kifogás: Húsvét idején hiányzott a reggeliből a sonka-főtt tojás elem.
Végül hétfőn volt, de csak egyféle, silány minőségű sonkával, ez azért fájt. ) A reggeli - ezt leszámítva - tökéletes lett volna! A vacsora választható menüs volt - kitűnő. Ebéd is járt a félpanzióhoz: grill, és óriáspalacsintás. Mindenütt tisztaság. A szobában pontosan az van, ami a tökéletes pihenéshez kell: kényelmes ágyak, puha ágynemű, tévé, hűtő, fürdőszoba mindennel és csend. A wellness-részben uszoda, termálmedencék, gyermekpancsoló, finn- és infraszauna, merülőmedence, masszázs található. Sok-sok pihenőággyal, melyek közül mindig volt szabad (ez máshol nem így van). A környéken jó kirándulásokat lehet tenni gyalogosan, kocsival, kerékpárral. Van látnivaló, csak rá kell kicsit készülni. Segít a recepciós is. Gyerek- és bababarát hely. Jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki pihenni akar.
Immár negyedszer, de nem utoljára voltunk itt eltöltve négy tartalmas napot. A hotel előnyeit kíváló szolgáltatásait már sokan leírták. Most egy ici - pici dologra hívnám fel a figyelmet. A konyha lényegesen jobban teljest mint korábban. Alapanyagok minősége, adagok nagysága kívánni valót nem hagy maga után.
Két és fél éve voltunk legutóbb a szállodában, akkor azzal zártam az értékelésemet, hogy fogunk még ide jönni. Így is tettünk, Tavaly kétszer voltunk itt, és idén áprilisban, majd novemberben, az ünnepek után töltöttünk itt 3-3 napot.
Az eltelt két és fél évben nem sok változott, az árak emelkedtek, a színvonal továbbra is magas, a szállodát övező kastélypark sajnos továbbra is elhanyagolt, helyenként szemetes. A személyzet kissé fásult volt, de kedves és igyekvő, a be és kijelentkezést rugalmasan kezelik, ha előbb érkezik a vendég,elfoglalhatja szobáját, és a későbbi kijelentkezést is engedik, ha nem jön vendég a szobába. Csúcsterhelés esetén ez nyilván nem igaz, de mi hétköznap szoktunk menni, kikerülve a tömeget. Áprilisban 8-10 vendég volt összesen, ekkor nem svédasztalos volt az étkezés. Meleg reggelit külön kérésre készítettek, a svédasztalos hidegtál mellett, este félpanziós étlapról lehetett választani 3 fogást, amivel bőven jól lehetett lakni, a választék és a minőség is megfelelő. Pihenésre abszolút ideális, harapni lehet a csendet és levegőt, a wellness rész remek, a gyógyvíz príma. Az kétségtelen, hogy a pihenésen túl sok mindent nem lehet csinálni.
Három éjszakát töltöttünk el itt. A szálló gyönyörű környezetben erdőben egy tó mellett van. Nagyon hangulatos, kellemes, szép és egyszerű a berendezése (semmi felesleges flanc). Az alkalmazottak kedvesek, a pincérek előzékenyek, figyelmesek. Az ételek nagyon finomak, le a kalappal a szakácsok előtt.
A szobánk nagyon tiszta (ez ritka), tágas volt, világos (hatalmas ablak) nem túlzsúfolt, az ágyak kényelmesek. A wellness részleg tiszta és nagyon szép. A masszázs kitűnő. A csendet harapni lehet, ha valaki kifejezetten pihenni kikapcsolódni szeretne, csak ajánlani tudom a helyet.
Nyáron töltöttünk három éjszakát a szállodában. Ár-érték arányban teljesen korrekt. A személyzet segítőkész, kedves. Az ételek a *** csillagnak megfelelően nem akkora választék, de finom. Reggelinél kicsit problémát okozott a kiürült tálak feltöltése, de ezeket kompenzálta a szakács segítőkészsége a gluténmentesen étkező vendéggel szembeni figyelmesség.
A szálloda gyönyörű helyen fekszik. Már az autóból kiszállva pozitív volt az élmény, harapni lehetett a friss levegőt. Előbb érkeztünk másfél órával, de a szoba már kész volt, átadták nekünk. A környék gyönyörű, a park gondozott, a szoba tágas és tiszta. A nyugalom és csend megfizethetetlen.
A wellness szuper, tiszta, állandó felügyelettel. Első nap menüválasztásos vacsora volt, 5 leves, 20 féle főétel, 5 savanyú és 5 desszert közül lehetett választani. Bőséges adagot kaptunk. Második napon svédasztal volt, a választék szintén bőséges. Szuper volt, visszamegyünk! ! !
Nos alapvetően azért, mert bár a szálloda csodás környezetben fekszik, a személyzet nincs a helyzet magaslatán, sőt. . . A szobák kényelmesek, a konyha jó, ellátás bőséges és változatos, de udvariatlanok a pincérek, sótlanok a reccepciósok.
Nincs semmilyen animáció, nem ajánlanak időtöltést - találd fel magad elv alapján ;) a medencéhez elkélne még pár kiegészítő, gondolván esetleg az úszni nem tudókra, kisgyerekesekre.
Nagyon kellemes, nyugodt helyen fekszik a szálloda. Körülötte a kastélypark tavakkal, erdei utakkal jó kiránduló hely. Valamint Szekszárd közelsége is imponáló. Barátokkal nagyon jól éreztük magunkat, a termálvizes medence is kellemes kikapcsolódást nyújtott. Udvarias kiszolgálás, finom ételek.