A Zenit Hotel Balaton Vonyarcvashegyen, lenyűgöző balatoni panorámájú környezetben fogadja vendégeit különleges gasztronómiai, borkultúra és wellness szolgáltatásokkal.
Előre is szeretném megjegyezni, hogy a Hotel részlegen nem jártunk, egy napos wellnessre érkeztünk csak ide. Nyaralásunk alatt sajnos nagyon rossz időt fogtunk ki, így esett a választásunk a benti medencézésre. Előzetes egyeztetés után érkeztünk meg, a recepción nagyon kedvesen fogadtak minket. Minden információt megkaptunk, mit hol találunk.
Maga a wellness részleg elég kicsi, (főleg az árhoz képest, amit kifizettünk érte) de mivel 2 kisgyermek is volt a társaságunkban, ez is elegendő volt számunkra. Ebédeltünk is, ami isteni finom volt. . . kinézetre nem számítottunk nagy durranásra, de végül pozitívan csalódtunk. Délutánra picit kisütött a nap, akkor a teraszon található jakuzzit használtuk. Ez nagyon kellemes, úgy állítod be, ahogy szeretnéd.
_. . . előző esti vacsora asztal alatt maradt ételmaradéka a reggelizőasztal alatt-ami méltatlan a korábban igényes , a gyönyörű panorámával bíró hotelhez _néhány egyéb konkrét probléma:kiégett égő,. . . nehezen használható szobakártya, wellnes plafonjából csöpög a víz. . -covid elleni takarítás, törölgetés nyomait sem láttuk,tapasztaltuk .
Ez azért is feltűnő volt, mert ezt a györöki strandon,szabad levegőn is folyamatosan láthattuk. -recepció dolgozói kedvesek, segítőkészek, -jelenlegi étkezési gyakorlat a szálloda költségtakarékosságát támogatja-, -wellnes szolgáltatás későn kezdődik:(szauna 9-től, medence fél9), így reggeli előtt nem használható ki
A panoráma gyönyörű, aki a Balaton-felvidéket szereti jobb helyet nem is találhat. Könnyen elérhető Keszthely, Szigliget, a Káli-medence falvai. A szálloda tiszta és kényelmes, de átlagos. Büfé reggeli bőséges volt, a vacsora választék viszont nem. Hétvégén esküvőt rendeztek, a vendégsereg kicsit összekeveredett, ami minket nem zavart, de sokakat igen.
A wellness részleg teraszán egy szellőző nyílásból pöceszag jött. A wellness szolgáltatásai viszont az átlagnál jobbak. A személyzet közül kiemelném Lászlót(Sajnos a vezetéknevére nem emlékszem. ) Ő borkóstolót tartott nekünk, és igazi vendéglátó volt! ! !
Borvacsorára érkeztünk 1 éjszaka szállással együtt. A szobával és ellátással kapcsolatban csak pozitívumot tudok írni, kellemes,tágas, modern berendezésű szoba, az étkezések alkalmával felszolgált ételek megfelelő minőségűek és mennyiségűek voltak.
Ki szerettük volna próbálni a wellness részleget is, ami szintén nagyon szép és modern, csakhogy a medencék hőmérséklete ezt nem tette lehetővé. A kültéri jacuzzi jéghideg volt, a benti élménymedence sem volt megfelelően temperálva. Szóvá tettük, hogy mindenki fázik, de változás nem történt, így a wellnesst kihagytuk. A Borvacsoráról annyit, hogy délután 5-kor kezdődött és a desszertet kb 22. 30 körül szolgálták fel, nem gondoltuk, hogy bormaratonra érkeztünk. Az étel kevés volt, én személy szerint a félpanziós vacsorát is igénybe vettem. Ráadásul "viccesen" ránk szólt a tulaj vagy a rendező, hogy mulatozzunk a desszert után. . . . nem tudom minek hívott cigányzenekart, és mit gondolt arról, hogy kevés kajával sok borivással milyen hamar lesz jó hangulat. Nemhogy örült volna.
Párommal érkeztünk egyetlen éjszakára. Kora délutáni bejelentkezés után azzal szembesültünk, hogy a szobában nincs wifi. Sebaj, majd a wellness részlegen felfrissülünk. Az úszó medence vize hideg volt, a jacuzziban sem volt komfortos a hőmérséklet, néhány perc után fáztunk.
Irány a szauna, amely ruhátlan felüdülésre szólít fel, amivel nem is lenne probléma, ha mindenki betartaná a ,,játékszabályokat". A vacsora tökéletes volt, mind ízben, mind választékban. Azért itt is volt egy hibapont, a 0,2 l-es szénsavmentes ásványvíz felbontva érkezett, s 530 Ft-os ára is igen túlzó volt. Reggel ért még egy kellemetlen meglepetés. A wellness 08. 00-ás nyitásakor közölték, hogy a szauna kb. egy óra múlva lesz csak felfűtve, így tervem, (hogy reggeli előtt izzadok egy kicsit) meghiúsult. Maga a reggeli kárpótolt durcásságomért,széles választék, finom meleg és hideg ételek sorakoztak az asztalokon. A 11 órás távozás lehetősége is pozitívum, nem kellett kapkodni, mint a legtöbb hotelban. Összegezve kellemes és kellemetlen benyomások is értek rövid tartózkodásunk során, de a konyha teljesítménye és a kényelmes szobák miatt nem bántuk meg, hogy felkerestük a hotelt.
A büfévacsora íze és minősége javításra szorul. A szoba rendszeres szellőztetés ellenére is áporodott levegőjű maradt. A függöny minősíthetetlen szagot árasztott. A pincérek nem figyeltek kellően, rendszeresen többször kérték a szobaszámot, zavarva az étkezést. A szauna alapvetően nudista, 2 óra engedèlyezett fürdőruhában.
A szálloda szép. Az étteremben bőséges választékot találtunk, azonban az ételek minősége elég változó volt. Negatívum, hogy a szobában nem volt hűtőszekrény. A kilátás azonban kifogástalan. A wellness rész megfelelő, bár a tisztaságával voltak problémáink. A személyzet udvarias, segítőkész. A szoba tiszta.
Reggel 7-től lehet reggelizni - fél 8kor nem volt bekészítve üdítő, nem volt személyzet az étteremben, nem volt reggeli (tojás, szalonna. . . , ami előző reggel volt). Wellness részleg 8kor nyit, 9 óra után a medence letakarva, szauna takarítás alatt, gyakorlatilag használhatatlan volt. Gyerek medence nincs.
Bár elvileg este 11ig nyitva, de 10kor már zárva volt, személyzet sehol. Csomag tartalma volt, hogy kisgyermeket plüss állat meglepetés várja a szobában - kijelentkezésnél kérdeztem, hogy nem kaptuk meg, majd (recepciós nagyon segítőkész volt) pár perc múlva kaptunk egy ujjra húzható 5 centis kis valamit kb. 10 centis matricával rajta. . . . . no comment
Szobában nem volt meleg víz. Wc-t nem lehet lehuzni. Hajszáritó nem müködik. Fütés nem volt, hősugárzóval volt megoldva. Ma egy 4 csillagos szállodában kicsit furcsa. Étteremben az evőeszközön hajszál! 3 este vacsoránál ugyanaz a sütemény volt. Wellnes részleg 8 óra helyett negyed 9-kor nyitott. Medencék picik.
Balatoni panorámás szobát kértem foglaláskor, megkaptam! 28as szoba, földszinti, kilátás egy falra néz! A Wifi nem működik a szobában. /nincs térerő/. Minden zaj behallatszik mivel a bejárat mellett található, hajnali 1 kor részeg vendégek üvöltözésére ébredtem. /Sony meeting/. Már érkezéskor kértünk egy másik szobát, mivel nem ezt foglaltam.
Sajnos teltház miatt nem volt megoldható. Másnapra ígértek egy másik szobát, mondtam rendben, de legyen egy kategóriával magasabb szoba, erre úgy néztek rám mint egy földönkívülire, értetlenkedés,-ezt a kérést nem teljesítették. Másnap kaptunk egy másik standard szobát fent a 3. emeleten. Ez sokkal csendesebb volt az előzőnél és a wifi is működött. pozitívumok: -modern épület -a wellness részleg egész jó -panoráma az étteremből, kinti jacuzziból -étterem /télikertben pazar kilátás, hangulatvilágítás, ételek minősége, személyzet teszi a dolgát/ -reggeli választéka, friss pékáruk -2 éjszaka csomagára negatívumok: -a szobákból nincs balatonra néző szoba! /kivéve lakosztály/ -a szobai széf rossz helyen van. - szinte a földön -mindkét szobában penészes volt a fürdőszobában a tömítőanyag. /sziloplaszt/ -vacsora: kevés a választék. Hétfőn este 3 főétel másnap 4 inkább 3csillagnak felel meg. -wellness:a medencében kb 3xfél négyzetméteres területen hiányzik a csempe. -a belső jacuzziban az egyik betöltőnyílásnál hiányzik a fedél a padlón. Balesetveszélyes! -nudi szauna, fürdőruhás napi kétszer 1 óra /fordítva kéne/ -Átjáró a főépületből az étterembe: penészes, töredezett, lepergő vakolat. A fent említett negatívumok nagy részét viszonylag könnyen orvosolni lehetne. Ennek ellenére nem jövünk vissza. Az ott tartózkodásunk alatt egyetlen egyszer sem kértek elnézést. Meg se kérdezték hogy éreztük magunkat. A vendég foglaláskori kérését el sem olvassák, ha reklamál akkor meg értetlenkednek szinte "hülyének" nézik! Ha már Balaton akkor inkább a Flamingo Hotel, ott tényleg balatoni panorámás szobák vannak,a wellness részleg is nagyobb.