A község területének nagy része víz alatt fekszik vagy mocsaras, és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park része. Keletről a Kis-Balaton 2-es tározója, nyugatról az 1-es tározó és a Zala folyó határolja. Aki erre jár, feltétlenül látogasson el Zalavár romjaihoz, vegye szemügyre a Cirill és Metód-emlékművet, vagy a Récéskúti bazilika romjait.
Itt található a Fekete István-emlékszoba és egy különlegesség: Matula bácsi kunyhója is.
Decemberben egy éjszakát töltöttem itt. Kicsit nehéz volt megtalálni a bejáratot, de azon kívül minden remek volt. A zárva lévő ajtón kopogtattam, de a recepcióról láttak, és beengedtek, kedvesen megmutatták a működő bejáratot. Jó volt, jó helyen van, máskor is ide jövök.
Már sokszor voltunk itt! Nagyon szeretünk ebbe a hotelbe lenni. Kiváló wellness. Nagyon finom ételek. Kedves személyzet. És a vezetőséggel sincs semmi gondunk, ellenben az előző hozzászólókkal. Bátran ajánljuk. Akár kettesben akár családdal utazik valaki, maximálisan ki tud kapcsolódni.
Finom ételek,gyors kiszolgálás. A legjobb a környéken. Általában hambit vagy gyrost eszünk de a többi étel is nagyon finom . Bő választék,udvarias kiszolgálás.