Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kihagyhatatlan várak Magyarországon

Korábban összegyűjtöttünk nektek 6 olyan várat, amit muszáj megnéznetek, és most itt a folytatás! Minden panasz nélkül állíthatjuk, hogy Magyarországon egyszerűen túl sok gyönyörű vár van ahhoz, hogy 1 cikkbe beleférjen az összes.

Korábbi írásunk: A legnépszerűbb hazai várak

 

Füzéri vár

Festeni sem lehetne szebbet a hazánk legészakibb településén, Füzéren magasodó Füzéri várnál. Az erődítmény a Zempléni-hegység legkeletibb részén, egy égbe nyúló vulkáni kúp csúcsára épült. Indulj időutazásra a háromszintes várban: pillants be a hátborzongató tömlöcbe, sétálj a hangulatos virágoskertben és nézd meg közelebbről a gyönyörű, gótikus kápolnát is – útközben pedig megelevenedik előtted az egykori várlakók élete! Természetesen a Pinceszinten is akad látnivaló és innen léphettek ki a tűzfegyverekkel szegélyezett Alsó Bástyára, mely a Nagy-Magyarország 72 vármegyéjének nevét is őrzi. Hagyd, hogy magával ragadjon a varázslatos panoráma, amitől biztosan leesik az állad! Nézz szét a közeli szálláshelyek ajánlatai között>>

Füzéri várFüzéri vár


Siklósi vár

Emlékezetes történelmi utazásra csábít a Villányi-hegység lábánál megbújó településen, Siklóson a Siklósi vár, amit valóban nem érdemes kihagyni a látnivalók listájáról. Vegyél részt egy izgalmas tárlatvezetésen, ahol az erődítmény minden pontját bejárhatod és a hatalmas kőfalak mögött rejtőző történeteket is megismerheted! Az állandó tárlatok közül a kínzókamra és nemesi börtöncellákat, a középkori fegyver- és hadtörténeti kiállítást sem szabad kihagyni. A családosokra is gondoltak a várban, ugyanis Játékország kapui nyitva állnak a gyerekek számára. Ha pedig egy kis kézműveskedésre is beneveznél, akkor ismerkedj meg az Illatszertárban a szappankészítés titkaival vagy az Udvari Sütödében fonj magadnak kalácsot abból a tésztából, amit a Pékmester dagasztott saját kezűleg!

Szállás tippünk: A Hotel Castello****-nál csak akkor tudnátok közelebbi szállást találni a várhoz, hogyha egyenesen a termeinek kövén aludnátok.  Ráadásul közvetlen összeköttetésben áll a Siklósi Thermal Spa fürdővel, így bármikor csobbanhattok egyet. Igazi családbarát szálloda, a kislányok hercegnős, a kisfiúk Ferrarri ihletésű szobákban is aludhatnak. Éttermében pedig helyi termelők minőségi alapanyagaiból készült  fogásokat kínálnak, villányi borok társaságában. Nézd meg a hotel páratlan ajánlatait>>

Siklóson senki sem marad éhen, térj be az egyik étterembe>>

Siklósi várSiklósi vár


Szigligeti vár

A Balaton északi partján emelkedő Szigligeti várat erdők és mezők övezik. Barangold be a gyönyörű panorámát ígérő erődöt Szigligeten, ahonnan pompás kilátás nyílik a Tapolcai-medence tanúhegyeire, majd baktass fel a Mártonfalvy-rondellára, ahol az ágyúkkal is lefotózkodhatsz! A középkori várkonyhába lépve jobban megismerheted a hajdan itt élők mindennapjait. Az épületben ezen kívül látványos sólymászbemutatót, fergeteges koncerteket és felejthetetlen középkori játékokat is szoktak rendezni, melyeken szintén tanácsos részt venni. Amennyiben megéhezel, nem kell aggódnod, mert a büfében mennyei kenyérlángost majszolhatsz majd, amit ízletes, kézműves sörrel öblíthetsz le. Az sem gond, ha kisgyermekkel érkezel, mert a játszótéren ők is levezethetik majd a maradék energiájukat. Indulás előtt ne felejtsd el megnézni az Ófaluban található Fegyver kiállítást se!

Nézz szét a közeli szálláshelyek ajánlatai között>>
Egyél egy finomat Szigligeten>>

Szigligeti várSzigligeti vár

 

Regéci vár

Látogass el a nemrég teljes körűen felújított Regéci várba, ahol II. Rákóczi Ferenc töltötte a gyermekkorát! A vadregényes Zempléni-hegység középső részén fekvő épület Öregtornya számos remek kiállításnak ad otthont. Amennyiben kevesebb szendvicset csomagoltál a túrához, akkor sincs baj, mert a várbüfé kínálatát átböngészve biztosan találsz majd kedvedre való finomságot!

Nézz szét a közeli szálláshelyek ajánlatai között>>

Regéci várRegéci vár

 

Taródi vár

Nem csupán védelmi célokra épültek káprázatos várak – ezt példázza Taródi István XX. század végén emelt erődítménye, mely Sopronban, a Lőverek oldalába ékelődött be. A Bagoly- vagy Bolondvárnak csúfolt épületbe a vizesárok felett átívelő felvonóhídon keresztül juthatsz be. Mászd meg 16 méter magas, ötszintes kaputornyot, ahová kanyargós csigalépcsőn át vezet az út, majd gyönyörködj a mesés kilátásban! Ha pedig eljöttél Sopronig, akkor a közeli Károly-magaslati Ökoturisztikai Látogatóközpontban található Kőhalmy Vadászati Múzeumot, a Boszorkány meseösvényt és a Lővér Kalandparkot se hagyd ki!

Étterem tipp: Ha szereted a steaket, mindenképp menjetek el a Papa Joe's Saloon&Steak House-ba, mert egyszerűen fenséges húsokat készítenek! Az itallapon pedig több mint 100 féle whisky szerepel, hiszen hitvallásuk szerint "a steakhez a whisky úgy tartozik mint kenyérhez a héja". Nem elhanyagolható tény az sem, hogy teraszukat a várfal szegélyezi, így a szemnek is élményt nyújtanak.

Sopronban érdemes több napot maradnod, mutatjuk hol érdemes megszállni>>

Taródi várTaródi vár

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A kastélyszállók népszerűsége töretlen, évről évre egyre több ember keresi fel őket a legkülönfélébb motivációval. Van, akinek művészettörténeti és történelmi érdeklődése miatt esik a választása egy ilyen különleges hangulatú szállásra, és akad, aki egyszerűen csak csendes környezetben szeretne pihenni, de egy valami közös bennük: maradandó élménnyel és kisimulva térnek haza utazásukról.
Ha kedvetek támadna eltölteni néhány napot egy Budapesthez környékén egy wellness hotelben, ami nincs túl messze a fővárostól, de mégis ki tudtok szakadni nyüzsgésből, akkor van egy jó hírünk! Bármelyik irányba is indultok, biztosan találtok olyan helyet, ami megfelel az elképzeléseiteknek. Mutatunk most 8 wellness szállodát, ami nem fog csalódást okozni.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
Ismerd meg a Káli-medence legszebb látnivalóit!
A Zánka és Ábrahámhegy között elterülő csodás panorámás tájat számtalan bűbájos település, rom, kilátó tarkítja, melyeket végig járva nem csak a térség szépségében gyönyörködhetünk, de megtapasztalhatjuk a természet érintetlenségét, felfedezhetjük a történelem nyomait, de mindezek mellett élvezhetjük a Káli-medence marasztaló vendégszeretetét is.