Balatonfüred történelmi központjában, egy több mint 200 éves, felújított épületben, a méltán világhírű Anna-bálok helyszínén található a legmagasabb szintű szolgáltatásokat nyújtó négy csillagos Anna Grand Hotel Wine & Vital.
Csendes, nagy terekkel, külön terasszal rendelkező 1200 négyzetméteres wellness részleggel és a borászként ismert tulajdonos által biztosított gazdag borválasztékkal várja vendégeit; a Balaton-part, a híres Tagore sétánnyal, 100 méterre található a szállodától.
Nagyon szép helyen található, közel a parti sétányhoz, bár a szobákból nem nyílik kilátás a Balatonra. A wellness részleg jól kiépített, tiszta és rendezett. Kifejezetten tetszett, hogy a szauna mellett jégmerülő medence is van külön jégautomatával. A nagy medence kényelmes és hangulatos főleg az esti fürdőzés idején, mert az üvegmennyezeten látni lehet a csillagokat.
Úgy gondolom a személyzet kedves és a kiszolgálás kifogástalan és az ételek is változatosak voltak, mikor arra jártunk. Eddig háromszor szálltunk meg a hotelben és nem kellett csalódnunk. Egyedüli "hiba", amit tapasztaltunk annyi volt, hogy távozáskor előfordult, hogy bankkártyával nem tudtunk fizetni, mert nem fogadta el a gépük a kártyát. De végül egy másik kártyával megoldódott a helyzet.
Már eleve egy akció keretében foglaltuk a szobát és meglepetésként utánam telefonáltak, hogy még kapok bizonyos árengedményt. Ezek után nagyon vártuk a füredi szilvesztert. Szobánk minden igényt kielégített (kivéve a wifi hiánya, mely a recepciós szerint a vastag történelmi falak miatt nem is lesz), ok, ezt megértjük, erre való a társalgó.
30-án itt ültünk a társalgóban és egyszer csak megjelentek a "foglalók". Ők ki nem fizetett számláik fejében berendezési tárgyakat hordtak el. Érdekes látvány volt így szilveszter előtt - talán nem egészen makulátlan a hotel [moderálva - a szerk. ] gazdasági helyzete? Egyébként ezzel be is fejeződtek a rossz hírek, hiszen minden más nagyon jó benyomást keltett a három itt töltött nap folyamán. A vinárium és az ott felszolgált borkóstoló életre szóló élményt jelentett. Ugyanígy a konyha, illetve a wellness részleg. Ideálisan került kialakításra a mélygarázs rendszere. Temérdek sok képet készítettem életem talán legjobb szilveszteréről. Mindenkinek ajánlom!
Közel a Balatonhoz, szép környezetben található szállodában igazán jól éreztük magunkat. A szoba egyszerű, tiszta. A welness tetszett, csak szólni kellett, hogy a jakuzzit kapcsolják be, pedig sokan voltunk. Az étkezési lehetőség kiváló, mert nagyon finomak az ételek és nagy a választék. A személyzet udvarias, készséges!
2016. márciusában töltöttünk itt a párommal egy hosszú hétvégét. Kuponos akció keretében foglaltunk szobát, elég kedvező áron. Mindennel meg voltunk elégedve! Pezsgős reggeli,rendkívül bőséges és változatos vacsora. . . Talán megemlíteném, hogy az étterem egy másik épületben van, így kb 20 lépést kell megtenni a szabadban, egy fedett folyosón.
Ez számunkra nem volt probléma, de egy pulóvert érdemes vinni magunkkal! Ez egy hatalmas szálloda Balatonfüred központjában, mégis csendes. A part kevesebb mint 5 percre van. Ajánlom mindenkinek!
Sokadjára szálltunk meg a szállodában,és most sem csalódtunk benne! ! Tökéletes környezet,figyelmes személyzettel,az étterem kiváló! ! Valentin hétvégét töltöttük el együtt a Párommal és a meglepetés rózsacsokor a szobánkban gyönyörű volt. Köszönünk mindent és visszatérünk.
Másodszor jártunk a szállodában. Szinte mindennel meg voltunk elégedve. Néhány apró hiba akadt csak. A wellness részlegen nem ment az első 2 nap a jakuzzi. A szauna reggel 8-kor nem mindig volt meleg. Ezt leszámítva kellemes ez a részleg is. Az úszómedence is megfelelő méretű és hőmérsékletű volt.
Problémát inkább az okozott, hogy a vendégek nincsenek mindig tekintettel a többi vendégre. A kiírásokat semmibe veszik, az alapvető higiéniai szokásokat sem tartják be /Pl. -zuhanyozás medence használat előtt/. Persze ez sajnos más szállodánál is megfigyelhető. Az ételek finomak voltak, ha valami elfogyott azonnal pótolták. A személyzet udvarias,segítőkész a szálloda minden részén. Jól éreztük magunkat. Máskor is jövünk.
A szálloda szolgáltatásai közül kiemelkedően jónak mondható az éttermi szolgáltatás, nagyon finomak az ételek, udvariasak, figyelmesek a pincérek, a viszonylag sok vendéget is gyorsan kiszolgálják. A welness részleg szolgáltatásain lehetne javítani, pl. kevés pihenőágy áll a vendégek rendelkezésére (helyhiány?
, hétvégi nagy forgalmat nehezen tud kiszolgálni. Az viszont jó, hogy van úszómedence is. Összességében jó színvonalú, olyan hely, ahová érdemes visszatérni többször is.
Az étteremben az edények, evőeszközök nem egyszer koszosak voltak, és nem csak a miénk, mások is borzongtak miatta. Deluxe szoba (feláras) állapota kisebb felújítást érdemelne. A tv mérete, minősége meglehetősen gyenge egy ilyen szállodában. A wellness kiváló, ételek változatosak és nagyon finomak, kiszolgálás kitűnő. mindent összevetve nagyon jól éreztük magunkat.
Kellemes környezet,tiszta szóba .A fürdő sajnos nagyon sötét ,és a mosdokagylo szinte használhatatlan .A szóba tágas világos .A konyha kifogástalan .A szilveszteri vacsora is fantasztikus volt.Nagyon jól éreztük magunkat.
A hotel elhelyezkedése a reformkori városközpontban egyedülálló. A személyzet kedves, mosolygós és segítőkész. Az étkezések bőségesek és finomak. A wellness részleg sokoldalú. A szoba szép, tiszta és kényelmes. Csak ajánlani tudom! :)