A Kistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka Balatonszemes a Balaton déli partján található, és regionális alapanyagokra, valamint szezonális hozzávalókra épülő, elegáns gasztronómiai élményt kínál. A konyha a hagyományos magyar ízvilágot ötvözi kreatív megoldásokkal, miközben a helyi termelők nyersanyagainak felhasználása kiemelt szerepet kap. A séf Jáhni László által összeállított menü a Taste of Balaton keretében bemutatott fogásokat idézi, miközben a hagyományőrző ízek modern köntösben jelennek meg.
Tovább olvasom >>
A borválaszték országos szinten kiemelkedő, a környékbeli pincészetek tucatnyi tétele mellett több külföldi és vintázs bor is elérhető, a listához a QR-kód is hozzáférhető. A beltér és a terasz egyaránt elegáns, nyugodt környezetet kínál, amely a beltéri tálalás és a kerthelyiség mellett is kényelmes étkezési élményt biztosít. A szolgáltatás színvonala jellemzően kiemelkedő: a személyzet figyelmes, udvarias és professzionális, amely még telt ház idején is gördülékeny működést biztosít. Az ételsor látványos és ízletes, gyakran gazdag textúrákban és harmonikus ízkombinációkban, a regionális menük és szezonális fogások pedig kiemelkedő receptekben érnek össze. A kínálat sokoldalú: a hagyományos fogások modern felfogásban, a desszertek és a sajt-tálak kiemelik a helyességet, és a borokkal való párosítások is általános pozitív visszajelzést kapnak. A kiszolgálás és a terítés igényes, a jó minőségű eszközök és a gondosan megtervezett tálalás hozzájárul a prémium élményhez; a gyerekbarát elemek és a rendezett terület is pozitívum. Az ár-érték arány megközelítése gyakran a magasabb kategóriában mozog, de a minőség, a nagy borkínálat és a kifinomult kínálat ezt a megállapítást gyakran igazolja. Összességében a Kistücsök Étterem, Balatonszemes a régió egyik meghatározó gasztronómiai helyszíne: a regionalitás, a szakértelem és a borokra épülő élmény kiemelkedő együttest alkot.
Miden évben felkeresem ezt a helyet. Igy láttam a fejlődését. Most már egy impozáns étteremé nötte ki magát, de ahogy nött ugy vesztett el varázsát és hangulatát. Főszezonban a kiszolgálás lassú. Szezonon kívül is sokat kell várni az ételre. Az ételek minőségére nincs kifogás,de a mennyisége az árral fordított arányban áll.
Régóta vágytam rá, hogy a híres balatoni étterembe eljussak ami azért váratott ennyit magára mert a magyar tenger eme szegletére nem járunk. A hely külleme nagyon tetszetős, barátságos. Az előételem csirkemájas volt levendula zselével ami nagyon ízlett. A főételem viszont nem mert nem volt elég meleg de a tömeget látva nem volt kedvem reklamálni.
A desszert kávékrém volt házi fagyival és finom volt. Utólag már sajnálom, hogy főszezonba mentünk mert nagy volt a "pörgés" sokat kellett várni mind az ételre mind a pincérre.
Az ország talán egyik legjobb étterme. Ha a Balatonnál vagyunk mindig felkeressük. Nyaranta a kellemes kerthelyiségben remek vacsorákat lehet elkölteni. A Sommelier nagyon kedves és közvetlen, a meglévő gazdag dél-balatoni borkínálatból mindig valami kis különlegességet javasol. Legutóbb füstölt pisztrángot kértem, ami egy elegáns üvegtányéron érkezett, uborka-ágyon.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.