A Kistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka Balatonszemes a Balaton déli partján található, és regionális alapanyagokra, valamint szezonális hozzávalókra épülő, elegáns gasztronómiai élményt kínál. A konyha a hagyományos magyar ízvilágot ötvözi kreatív megoldásokkal, miközben a helyi termelők nyersanyagainak felhasználása kiemelt szerepet kap. A séf Jáhni László által összeállított menü a Taste of Balaton keretében bemutatott fogásokat idézi, miközben a hagyományőrző ízek modern köntösben jelennek meg.
Tovább olvasom >>
A borválaszték országos szinten kiemelkedő, a környékbeli pincészetek tucatnyi tétele mellett több külföldi és vintázs bor is elérhető, a listához a QR-kód is hozzáférhető. A beltér és a terasz egyaránt elegáns, nyugodt környezetet kínál, amely a beltéri tálalás és a kerthelyiség mellett is kényelmes étkezési élményt biztosít. A szolgáltatás színvonala jellemzően kiemelkedő: a személyzet figyelmes, udvarias és professzionális, amely még telt ház idején is gördülékeny működést biztosít. Az ételsor látványos és ízletes, gyakran gazdag textúrákban és harmonikus ízkombinációkban, a regionális menük és szezonális fogások pedig kiemelkedő receptekben érnek össze. A kínálat sokoldalú: a hagyományos fogások modern felfogásban, a desszertek és a sajt-tálak kiemelik a helyességet, és a borokkal való párosítások is általános pozitív visszajelzést kapnak. A kiszolgálás és a terítés igényes, a jó minőségű eszközök és a gondosan megtervezett tálalás hozzájárul a prémium élményhez; a gyerekbarát elemek és a rendezett terület is pozitívum. Az ár-érték arány megközelítése gyakran a magasabb kategóriában mozog, de a minőség, a nagy borkínálat és a kifinomult kínálat ezt a megállapítást gyakran igazolja. Összességében a Kistücsök Étterem, Balatonszemes a régió egyik meghatározó gasztronómiai helyszíne: a regionalitás, a szakértelem és a borokra épülő élmény kiemelkedő együttest alkot.
Közelíti a tökélyt, akárcsak a Brill, filozófiában egyébként hasonlóak. Konyhában a Brill valamivel erősebb, borokban a Tücsök. Összességében ez a kedvenc helyem, tájjelleg, hiteles magyar konyha nagyfokú igényességgel. Saját sajtok, saját kenyér, boros programok, csodás kerthelyiség, Balaton-part. Helyfoglalás ajánlott.
Kiszolgálás pazar, választék sűrűn változik, nagyjából évszakonként. Itt is voltam vagy nyolcszor, legutóbb egy kiváló erdélyi borvacsorán az idén tavasszal.
Nagyon hangulatos ízléses nyugodt helyen van. Finomak az ételek. Jól meg van szerkesztve az étlap. Megfizethetőek az árak. Szépen vannak tálalva az ételek. Barátságosak a pincérek. Gyerekekkel is nyugodtan lehet menni . Egyedüli probléma hogy júliusban 2 héten keresztül rengeteg muslica rajzik ott és ez kicsit zavaró de a pincérek azt mondták hogy ezzel nem tudnak sajnos mit csinálni. De én mindenkinek csak ajánlani tudom :)
Nem előszőr jártam itt,és most sem csalódtam. Nekem a terasz nem annyira hangulatos,de ide inkább az ételek miatt jövök vissza. 1. Kovászosuborka leves. Kihagyhatatlan! Kíváló mint mindig. 2. Hideg tökfőzelék rántott tanyasi csirkével. Nem volt rossz,de ez nem lesz a kedvencem. A kisfiam nyúlpaprikása sokkal finomabb volt. 3.
Az ország talán egyik legjobb étterme. Ha a Balatonnál vagyunk mindig felkeressük. Nyaranta a kellemes kerthelyiségben remek vacsorákat lehet elkölteni. A Sommelier nagyon kedves és közvetlen, a meglévő gazdag dél-balatoni borkínálatból mindig valami kis különlegességet javasol. Legutóbb füstölt pisztrángot kértem, ami egy elegáns üvegtányéron érkezett, uborka-ágyon.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.