Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

10 hely húsimádóknak - Budapest legjobb barbecue éttermeiből válogattunk

2022.03.31 | 6 perc

Ez lesz az a cikk, aminek olvasása közben a húsimádók garantáltan megéheznek, mert hoztunk egy csokrot a legjobb budapesti barbecue éttermek kínálatából. Szmókerben, lassan sült húsok, pulled pork szendvicsek, grillezett finomságok – leginkább húsrajongóknak!

Budapesti szállásajánlatok>>

 

Chili Dog amerikai barbecue étterem

A XVIII. kerület egyik gyöngyszeme a Chili Dog amerikai étterem, ahol kiváló, minőségi húsokból készült hamburgerek mellett ízletes BBQ fogásokat is kóstolhatunk. Barbecue burgereik különlegességét a sörben és barnacukorban kandírozott bacon adja, amit megbolondítanak a házilag főzött Dr.Pepper- Cherry BBQ szósszal. Pulled Porkban is erősek, alma ciderben 8-10 órán keresztül pácolják a különleges fűszerezésű csülköket.

Cím: 1184 Budapest, Thököly út 6.

Legjobb budapesti BBQ éttermek - Chili DogLegjobb budapesti BBQ éttermek - Chili Dog

Legjobb budapesti barbecue éttermek - Chili DogLegjobb budapesti barbecue éttermek - Chili Dog

 

Budapest BBQ Bár

A XV. kerületben találjuk a Budapest BBQ Bár-t, akik egy amerikai útjuk során szerettek bele annyira a BBQ ételekbe, hogy elhatározták itthon ők is megcsinálják a maguk variációját. Ehhez egy magyar manufaktúrában gyártott szmókert vásároltak, így garantáltak a lassú tűzön sütött ízletes húsok. Burgerek, Pulled pork szendvicsek és különféle BBQ technológiával készített húsos szendvicsek adják az étlap javát.

Cím: 1152 Budapest, Szentmihályi út 131. (Pólus Center)

Legjobb budapesti BBQ éttermek - Budapest BBQ BárLegjobb budapesti BBQ éttermek - Budapest BBQ Bár

Legjobb budapesti barbecue éttermek - Budapest BBQ BárLegjobb budapesti barbecue éttermek - Budapest BBQ Bár

 

I55 American Bar & Restaurant

Az amerikai grill és BBQ sütési szokásokra, kiváló receptekre és saját tapasztalatokra építve született meg az I55 American Bar & Restaurant gondolata, ami végül az Alkotmány utca és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán egy igazi BBQ étterem formájában öltött testet. A hely különlegessége, hogy marhaételeiket Amerikából érkezett USDA marhahúsból készítik el. Azonban nem csak a BBQ ételek ihlették az éttermet, hanem az 55-ös út (Interstate 55) mentén járva megtapasztalt gasztronómiai sokszínűség is, ennek köszönhetően pedig az amerikai konyha számos fogását megkóstolhatjátok náluk.

Cím: 1054 Budapest, Alkotmány utca 20.

Budapest legjobb barbecue éttermei - I55 American Bar & RestaurantBudapest legjobb barbecue éttermei - I55 American Bar & RestaurantLegjobb budapesti barbecue éttermek - I55 American Bar & RestaurantLegjobb budapesti barbecue éttermek - I55 American Bar & Restaurant

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Elvarázsolt helyszínek, izgalmas feladatok – íme a legjobb szabadulószobák Budapesten!
Néhány éve kezdtek igazán betörni a köztudatba a szabadulószobák, és azóta is töretlen népszerűségnek örvendenek, nem véletlenül, hiszen kitűnő program esős napokra vagy randihelyszínnek. Ahány szoba annyi tematika, úgyhogy ebben a cikkben megmutatunk néhányat, hogy legyen miből válogatni!

 

Smokey Monkies BBQ

A Smokey Monkies BBQ étterem Budapesten öt egységgel - Szentendrei úti, Arany János utcai, Haller utcai, Király utcai, Váci úti - áll a füstös fogások szerelmeseinek rendelkezésére. A 2016 óta üzemelő barbecue étterem autentikus amerikai fogásokkal készül: BBQ szendvicsek, burgerek, BBQ tálak várják a vendégeket. A bucikat saját pékségükben sütik, és méltán büszkék saját fűszerkeverékeikre, amikkel rubbolják, azaz bedörzsölik a húsokat, mielőtt a szmókerbe kerülnek.

Legjobb budapesti barbecue éttermek - Smokey Monkies BBQ, Fotó:Smokey Monkies BBQ / Boldog AttilaLegjobb budapesti barbecue éttermek - Smokey Monkies BBQ, Fotó:Smokey Monkies BBQ / Boldog Attila

Legjobb budapesti BBQ éttermek - Smokey Monkies BBQ, Fotó: Zombori AndrásLegjobb budapesti BBQ éttermek - Smokey Monkies BBQ, Fotó: Zombori András

 

Fat Mama Eatery

A Fat Mama egy vérbeli BBQ-s hely, ahol mindenféle sallang nélkül élvezhetjük az amerikai barbecue ételek és az e köré épült gasztro kultúra hangulatát és kiválóságát. A Kazinczy utcában található bisztóétterem specialitásai a grill és BBQ fogások, melyeket széntüzelésű Bertha grillkemencében, illetve valódi szmókerben készítenek.

Cím: 1074 Budapest, Kazinczy u. 24.

Legjobb budapesti barbecue éttermek - Fat MamaLegjobb budapesti barbecue éttermek - Fat Mama

 

Rub&Roll Barbacue

Az amerikai BBQ húsok iránti szenvedély indította el a Rub&Roll Barbacue étterem gondolatát, amihez alapos kutatómunkát végeztek a tulajdonosok: Amerika déli államait végigjárva gyűjtötték be azt a tudást, ami végül a Szent István körúti étteremben öltött testet, egy autentikus barbecue étterem formájában. A tökéletes végeredmény érdekében az ételek amerikai szmókerben, lassú tűzön, szabolcsi almafa füstjén sülnek, gyakran 14 órán keresztül.

Cím: 1055 Budapest, Szent István krt. 13.

 

Bp BARbq

2016 óta várja a vigalmi negyedben a Bp BARbq vendégeit, ahol kimondottan a BBQ technológiához válogatott alapanyagokból készítenek ételeket, sertésből, marhából, csirkéből, pulykából és rákból. A tökéletes ételek egyik titka a látványkonyhában működő faszén fűtésű BBQ PIT BOX, amit szerencsés esetben működés közben is megcsodálhatunk.

Cím: 1072 Budapest, Akácfa u. 24.

 

Butcher's Kitchen

A Butcher's Kitchen – A hentes konyhája a Tűzoltó utcában készíti az autentikus BBQ fogásokat. Sült húsok, grill kolbászok, pulled pork szendvicsek, pastramik adják az étlap javát, de találunk itt ropogós csülköt, mustáros sült tarját, de tandori csirkét és még vega szendvicset is. Patramiban igazi nagyjátékosnak számítanak, érdemes megkóstolni ezt a különlegességet is!

Cím: 1094 Budapest, Tűzoltó u. 22.

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Pecázók paradicsoma: 5 mesés wellness szálloda saját horgásztóval és horgászati lehetőséggel
Néha legszívesebben fognátok magatokat és kisétálnátok a szürke hétköznapokból, hogy élményekkel színesítsétek meg az életet? Akkor vigyetek magatokkal pecabotot is, és lassuljatok le a most következő szállásokon, ahol még saját horgásztó is rejtőzik!
Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ha balatoni nyaralást terveztek a családdal, akkor a szálláskeresés egyik sarkalatos pontja, hogy milyenek a szállodák gyermek- és családbarát szolgáltatásai. Nyáron pedig különösen fontos szempont lehet, hogy a legkisebbek számára van-e külön gyerekmedence vagy pancsoló. Mutatunk most nektek 7 olyan szállodát a Balatonon, melyekben biztosan van olyan kültéri gyerekmedence, ahol az apróságok is jól fogják érezni magukat.
Néha legszívesebben fognátok magatokat és kisétálnátok a szürke hétköznapokból, hogy élményekkel színesítsétek meg az életet? Akkor vigyetek magatokkal pecabotot is, és lassuljatok le a most következő szállásokon, ahol még saját horgásztó is rejtőzik!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.