Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Összegyűjtöttünk hatot Budapest legmenőbb teraszos helyei közül

2024.05.13 | 6 perc

Nem is kérdés mennyire szerencsések vagyunk, hogy ilyen remek fővárosunk van, hiszen a múzeumoktól kezdve a parkokon át a gyönyörű épületekig semmiben sem szűkölködik Budapest. Sokszor viszont inkább egy eldugott, meghitt zugra vágynánk, ahol nyugodtan élvezhetjük a munka utáni kávénkat vagy egy korai vacsorát. Ebben a cikkben 6 olyan teraszos helyet gyűjtöttünk össze, ahol a kellemes ételek és az otthonos atmoszféra kéz a kézben jár.

 

Kabin

Cím: Népsziget

Április 19-én újra kibontotta napvitorláit a Népsziget kedvenc spotja, a Kabin, amely október óta tartó téli álmából ébredezve várja első vendégeit. A 2017 óta működő szabadtéri bár egyik legnagyobb vonzereje az elhelyezkedése, ugyanis a városi nyüzsgéstől tényleg pár perces sétára, a Duna-parton egy nyugágyban pihenve iszogathatjuk kedvenc limonádénkat vagy habzó borunkat. A baráti beszélgetéseken kívül színházi előadásokkal, moziestekkel és fergeteges bulikkal is készülnek idén, úgyhogy aki még nem járt az Újpest-központ szomszédságában található teraszon, annak irány a Kabin!

Fotó: Kabin Facebook oldalaFotó: Kabin Facebook oldala

 

 

Csendes Társ

CÍm: 1053 Budapest, Magyar utca 18.

Az első randi helyszínét kiválasztani nem egyszerű feladat, de mi azért vagyunk, hogy segítsünk: az ikonikus Csendes kistestvérével, a Károlyi-kert mellett található Csendes Társsal biztosan nem lövünk mellé. A pici szabadtéri terasszal rendelkező bár amilyen kicsi, olyan sokat tud; többszázféle bor közül választhatunk, de a finom falatokról sem kell lemondanunk az ott töltött idő során. Ha napközben ugranánk be hozzájuk, akkor kérjünk egyet isteni kávéik közül és lazítsunk pár percet a madárcsicsergést hallgatva, ha pedig este érkezünk, kevertessünk egyet kedvenc koktéljaink közül és zárjuk ki a külvilágot az asztalokon álló gyertyák fényében.

Fotó: Csendes Társ Facebook oldalaFotó: Csendes Társ Facebook oldala

 

 

Kis Fecske Presszó

Cím: 1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér

A presszó szót meghallva nem kell a szívünkhöz kapni, ugyanis a Kis Fecske messze túlszárnyalja a 60-70-es években hatalmas népszerűségnek örvendő névrokonait. A Mikszáth tér sűrűjében nyitott bisztróban előételek, levesek, sörkorcsolyák és rengetek főétel közül válogathatunk, de az italkínálatában sem a stampedlik állnak a központban, hanem ízletes borok, a legjobb minőségű ginek és ellenállhatatlan koktélok sorakoznak az étlapon. Esténként gyakran programokkal készülnek a közönségnek, így akár csak egy baráti beszélgetésre, akár valamilyen tartalmasabb időtöltésre vágyunk, a Kis Fecske Presszó ajtaja mindig nyitva áll.

Fotó: Kis Fecske Presszó Facebook oldalaFotó: Kis Fecske Presszó Facebook oldala

 

 

Figaro Kert

Cím: 1132 Budapest, Borbély utca 2.

Újlipótváros nem kimondottan a meghitt, kiülős bárjairól ismert, pontosan ezért született meg a hiánypótló Figaro Kert ötlete, mely oázisként áll a Nyugati Pályaudvartól néhány percre. A kávézó sikere egyszerűségében és bájos közegében rejlik, hiszen zöld növényei, árnyékot adó fái és hangulatos csobogója üde színfolt a szürke hétköznapokban. Természetesen mindez hűsítő italai, frissen tartó kávéi és ízletes fogásai nélkül nem működne, úgyhogy aki még nem élte át az autentikus Figero Kert élményt, az ragadjon magához egy jó könyvet, vagy szóljon a barátoknak és irány a belváros!

Fotó: Figaró Kert Facebook oldalaFotó: Figaró Kert Facebook oldala

 

 

Kőleves Vendéglő

Cím: 1075 Budapest, Kazinczy utca 37-41.

A bulinegyed közepén, a Kazinczy utcában kapott helyet a méltán híressé vált Kőleves Vendéglő, ahova már belépéskor, az enteriőrt megpillantva érezhetjük, hogy nem mindennapi élményben lesz részünk, elég csak megemlítenünk a sajtreszelőket a plafonon. A design mellett természetesen ne feledkezzünk meg a lényegről sem, az ételekről; ebédidőben javasolt korán érkezni, mert több fogásos menüjük rendkívül népszerű a környéken dolgozók körében, de este is érdemes betérni ide és kipróbálni fúziós bisztrókonyhájukat.

Fotó: Kőleves Facebook oldalaFotó: Kőleves Facebook oldala

 

 

Fellini Római Kultúrbisztró

Cím: 1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 5.

A Római-part méltán híres fagyizóiról és büféiről, de van egy hely, amely kiemelkedik mind közül, és amiért valóban megéri a város másik pontjáról is idejönni: a Fellini Római Kultúrbisztró. A közvetlenül a Duna-partján található kerthelyiség magába foglal mindent, amire a nyár beköszöntével vágyunk: napozóágyaiban kedvünkre pihenhetünk, isteni belga söröket kortyolhatunk, este pedig jöhetnek a jobbnál-jobb grillételek és még több folyékony kenyér. Ha kultúrára szomjazunk itt abban sincs hiány, koncertek, színházi előadások, sőt még olykor mozi is várja a látogatókat. Ha biciklivel érkeznénk és esetleg kerékcserére szorulnánk akkor sincs ok a pánikra, a tulajdonosok még egy kerékpárszervizt is létesítettek.

Fotó: Fellini Római Kultúrbisztró Facebook oldalaFotó: Fellini Római Kultúrbisztró Facebook oldala

 

 

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Bárdos Saroltát április 27-én, a köztársasági elnök fővédnökségével megtartott elegáns gálán választották Borászok Borászának, ezért május 10-én, pénteken ő kaphatta a 18. csillagot a Zrínyi utcában.
Baranya megyei, igazi történelmi város, ami rengeteg emléket idéz fel és cipel magával. Zrínyi Miklós és vitézeinek csatája talán senki számára nem idegen, amivel örökre a történelembe írta magát Szigetvár. Tegyünk egy képzeletbeli sétát és nézzünk körbe!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
Ötletek belföldi nyaraláshoz - 10 szálloda közvetlen átjárással a fürdőbe
Szuper belföldi családi nyaralás vár rátok, ha olyan szállodát választotok az ide vakáció helyszínéül, ahonnan közvetlen átjárással megközelíthető az éményfürdő. Az elsőosztályú kulináris élmények és szórakozási lehetőségek mellett ezernyi közös élményt szerezhettek az alábbi 10 hazai hotelben. Hozzátok ki a maximumot az idei nyaralásból!
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.