Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Melengető fürdőzés hideg téli napokra - gyógyvizes wellness szállodák és termál hotelek Magyarországon

Ahogy beköszönt a tél, ösztönösen menedéket keresünk a hideg elől. Azonban ezt nem csupán otthonunk melegében találhatjuk meg, hanem Magyarország csodálatos gyógyfürdőiben is. Merüljetek el a testet-lelket simogató, selymes termálvízben, ahol lebegés közben a kültéri medencékből gyönyörködhettek a téli világban!


Az egész éves feszültséget nem is vezethetnétek le jobb módszerrel, mint Magyarország magas színvonalú gyógyfürdőiben, melyekben kellemes környezetben töltődhettek fel a legzordabb teleken is. Kamatoztassátok a termálvíz erejét, mely nem csupán a stresszcsökkentésben, de az immunerősítésben, illetve a fájdalomcsillapításban is segíthet!

Termál hotelek és gyógyszállodák Magyarországon>>


Hová érdemes menni, ahol kültéri medencés gyógyfürdőket találtok? Nézzük csak…

 

SÁRVÁRI GYÓGY- ÉS WELLNESSFÜRDŐ (SÁRVÁR)

A test és a lélek bajaira egyformán kedvező hatással van egy kis wellness, melyet a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben is megejthettek. A lazító kényeztetés során, a gyerekektől nyüzsgő családi szárnytól távol kapcsolódhattok ki, a fájó ízületeket, reumás panaszokat is enyhítő termálvízben. Két merülés között a vállmasszírozók, a pezsgőágyak és a buzgárok dögönyözését élvezhetitek.

Egy kis szünetet is érdemes beiktatni a fürdőzésbe, amikor igénybe veszitek a profi szakemberek által biztosított gyógymasszázsokat, tornákat, kezeléseket. A külvilág zajait eltompító szaunavilágban finn és soft szaunák, valamint gőzfürdők, aromakabinok is megtalálhatóak. Ezek használatát pedig szépen keretbe foglalhatjátok egy sétával a Kneipp-medencében.

Gyógyvizes wellness hotelek, termálfürdők - Sárvári Gyógy- és WellnessfürdőGyógyvizes wellness hotelek, termálfürdők - Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

 

Szállástipp közvetlen összeköttetésben a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel: 
Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa****sup

Foglalj szállást: Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa****supFoglalj szállást: Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa****sup

 

 

 

ZALAKAROSI FÜRDŐ (ZALAKAROS)

Nemcsak a helyes táplálkozás és elengedő mozgás képezheti az egészségmegőrzés részét, hanem egy szuper fürdőzés is hozzájárulhat ahhoz, hogy jobban érezzétek magatokat a bőrötökben. A Zalakarosi Fürdő gyógy- és termálvilágában lélegzetelállító, kupolás fürdőcsarnokban mártózhattok meg, de innen könnyedén elérhetitek a nyugalom szigetét, a szabadtéri medencét rejtő gyógykertet is.

A sok szerves anyagot és oldott sót tartalmazó gyógyvízben az ízületi duzzanatok, valamint a mozgásszervi panaszok csökkenhetnek. A kén pedig nem csupán belsőleg, de külsőleg is kifejti jótékony hatását, hiszen a pikkelysömört is kedvezően befolyásolja. A kiváló gyógykezelések listáján ráadásul olyan szolgáltatások szerepelnek, mint a szénsavfürdő, az iszappakolás vagy az egyéni torna.

Gyógyvizes wellness hotelek, termálfürdők - Fotó: Zalakarosi Fürdő Facebook oldalaGyógyvizes wellness hotelek, termálfürdők - Fotó: Zalakarosi Fürdő Facebook oldala

 

Szállástipp közvetlen összeköttetésben a Zalakarosi Fürdővel:
Hunguest Hotel Freya***

Foglalj szállást: Hunguest Hotel Freya***Foglalj szállást: Hunguest Hotel Freya***

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Mesés látnivalók téli köntösbe bújva
Itt a tél, robognak el a hetek mellettünk, érdemes ezért legalább hétvégente lelassítani egy kicsit és feltölteni magunkat új élményekkel. A hűvös idő semmiképpen sem szabhat ennek gátat, ezért cikkünkben csupa olyan ötletet adunk, melyeknek még a leghidegebb napokon sem fogunk tudni ellenállni.

 

 

BÜKFÜRDŐ THERMAL & SPA (BÜK)

Fedett, félig fedett és szabadtéri gyógyvizes medencék csodálatos kavalkádjára bukkanhattok a Bükfürdő Thermal & Spa-ban. A 4 kúton át felszínre érkező termálvíz többféle panaszra is gyógyírt jelenthet. Így nem meglepő, hogy porckopással, meszesedéssel, krónikus nőgyógyászati és urológiai gyulladásokkal is sokan keresik fel a település fürdőjét. Mindezt pedig erősen ajánlott kiegészíteni az exkluzív szaunavilágban tett látogatással.

Télen a 34 medencéből nem mind üzemel, de aggodalomra semmi ok, mert így is rengeteg élményből válogathattok. Helyezzétek magatokat kényelembe az izmokat ellazító pezsgőmedencében, majd a pihenést követően fedezzétek fel az adrenalinbombaként robbanó vízi csúszdákat, melyek minden évszakban szuper szórakozást jelentenek!

Melengető gyógyfürdőzés a hideg téli napokra - Fotó: Bükfürdő Thermal & Spa Facebook oldalaMelengető gyógyfürdőzés a hideg téli napokra - Fotó: Bükfürdő Thermal & Spa Facebook oldala

 

Szállástipp közvetlen összeköttetésben a Bükfürdő Thermal & Spa-val:
Hunguest Bük****

Foglalj szállást: Hunguest Bük****Foglalj szállást: Hunguest Bük****

 

 

 

ZSÓRY GYÓGY- ÉS STRANFÜRDŐ (MEZŐKÖVESD)

3 különböző hőfokkal rendelkező gyógymedencében csobbanhattok a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben. Ahogy a kellemes meleg víz behatol a bőrötökbe, érezni fogjátok, ahogy az izmaitok ellazulnak, ami a gyulladásos folyamatok ellen dolgozik. A gyógyvizes medencék mellett az egész évben nyitva tartó gyógyászati részleg magas színvonalú szolgáltatásai, valamint a többi élményelem között is megéri szétnézni.

A fedett élményfürdőben hidromasszázs fülkék, sodrófolyó, hullámmedence, csészét formáló pezsgőmedence, illetve nyakzuhatagok is megbújnak. A fürdő egyik sarkában pedig egy kisebb torony kapott helyet, ahol két kanyargós és egy családi csúszdán át száguldhattok.

Melengető gyógyfürdőzés a hideg téli napokra - Fotó: Zsóry Gyógy- és Strandfürdő Facebook oldalaMelengető gyógyfürdőzés a hideg téli napokra - Fotó: Zsóry Gyógy- és Strandfürdő Facebook oldala

 

 

SALIRIS RESORT GYÓGY- ÉS WELLNESS FÜRDŐ (EGERSZALÓK)

Bújjatok ki a fürdőköntösből és engedjétek, hogy a testeteket körülfonja a víz a varázslatos Saliris Resort Gyógy-és Wellness Fürdőben! Az ásványi anyagokban gazdag gyógyvízben hátradőlve a sódomb levegőjét lélegezhetitek be, miközben a hatalmas faóriásokon kalandozik a tekintetetek. Válogassatok kedvetek szerint a 17 medencéből, melyek egész évben mesés élményeket tartogatnak!

A wellness örömök azonban nem lehetnek teljesek egy kis szaunázás nélkül. Az immunrendszert erősítő, bőrszépítő kikapcsolódás során lenyűgöző felöntéseken (jeges, sörös, mézes, sós) vehettek részt.  Induljatok el, és fedezzétek fel Magyarország magával ragadó gyógyfürdőit, melyek felejthetetlen élményeket kínálnak a télre!

Melengető gyógyfürdőzés a hideg téli napokra - Fotó: Saliris Resort Gyógy- és Wellness FürdőMelengető gyógyfürdőzés a hideg téli napokra - Fotó: Saliris Resort Gyógy- és Wellness Fürdő

 

Szállástipp közvetlen összeköttetésben a Saliris Resort Gyógy- és Wellness Fürdővel: 
Hunguest Saliris****

Foglalj szállást: Hunguest Saliris**** Foglalj szállást: Hunguest Saliris****

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A Michelin-ajánlott Avalon Ristorante corporate chefje nemrégiben egy lenyűgöző és inspiráló kalandra vállalkozott – megjárta az El Camino-t, a híres zarándokutat. Hogy miként lehet 5 hétre elvonulni a konyha világából, és milyen tapasztalatokkal gazdagodott maga és az étterem vonatkozásában, erről mesél nekünk Szepesi Gábor.
Emlékszel a mesére, amiben a furfangos főszereplő vitt is ajándékot, meg nem is? Pontosan ezt a kreativitást juttatják eszünkbe az igluteraszok megálmodói is: a szabad ég alatt vagyunk, meg nem is, kültéren mulatunk, meg nem is… Az ajándék viszont itt nem röppen el – mint a mesebeli szitából a galamb –, hanem velünk marad, egy szuper társasági program emlékeként.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
10 szállás privát jakuzzival, pezsgőfürdővel a szobában
2022.12.02 | 7 perc | Szállások | Wellness
Mindannyiunknak jár egy kis kényeztetés néhanapján, és van, hogy erre leginkább a négy fal között vágyunk. Ezért összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szálláshelyet, ahol lehetőségetek van olyan szoba foglalására, amiben privát jakuzzi is rendelkezésetekre áll.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
19 termálfürdő Magyarországon, ahol télen, hóesésben is fürdőzhetünk a szabad ég alatt a kültéri meleg vizes medencében
Különleges hangulata van télen, zimankóban és hóesésben fürdőzni a kültéri termálmedencében. Bemutatunk 19 olyan gyógy- és termálfürdőt Magyarországon, ahol ezt megtehetitek.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.