Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Szuper borbisztrók a láthatáron – páratlan balatoni kilátással fűszerezve

Élvezd hátradőlve a lenyűgöző balatoni látképet, miközben hazánk legfinomabb borait kortyolgatod! Kapaszkodj, most eláruljuk, hol rejtőznek a legklasszabb borászatok és borbisztrók, melyek panorámás terasszal várnak.

 

Homola Pincészet

Paloznakon, a történelmi szőlőtőkék gyűrűjében bújik meg a hangulatos Homola Pincészet, ahol a mennyei borok mellé akár pálinkát is kérhetsz. Ízleld meg a fanyarkás Olaszrizlinget vagy a gyümölcsös Kékfrankost, közben pedig majszolj bátran a termelői finomságokat felvonultató hidegtálakról!  Hidd el: a varázslatos kilátás a szőlőre és a Balatonra már csak ráadás lesz!

Szállásajánlatok Paloznak környékén>>

A Homola Pincészetben nem csak a terasz kiváló, hanem a borok és az ételek is.A Homola Pincészetben nem csak a terasz kiváló, hanem a borok és az ételek is.

 

 

Csendes Dűlő Szőlőbirtok

Mintha csak vendégségbe mennél, annyira otthon fogod érezni magad a badacsonytomajiCsendes Dűlő Szőlőbirtokon. A panorámás teraszon körülvesz majd az évezredes harmónia, miközben olyan különlegességeket választhatsz a borlapról, mint a tüzes Szürkebarát, az édes Hárslevelű vagy az igazi unikumnak számító Kéknyelű. Érkezés előtt viszont ajánlatos asztalt foglalni, mert a borterasz valódi zarándokhelynek számít a borkedvelők körében!

Szállásajánlatok Badacsonytomajon és környékén>>

Dőlj hátra és gyönyörködj a kilátásban a Csendes Dűlő Szőlőbirtokon.Dőlj hátra és gyönyörködj a kilátásban a Csendes Dűlő Szőlőbirtokon.

 

Folly Arborétum és Borászat

Nem véletlenül nevezi magát a „Balaton édenkertjének” a Folly Arborétum és Borászat, mely ezer élményt ígér! Bejárhatod a százéves cédrusok árnyékában a lenyűgöző növénykertet vagy betérhetsz egy kóstolófogásra a szuper étterembe. Az sem gond, ha gyerkőccel érkezel, mert itt ő sem fog unatkozni – erről a mesés játszótér és az óriáscsúszda gondoskodik majd. A helyszínen létesített borászat termékei közül pedig a Rajnai Rizlinget feltétlen tedd próbára!

A gyerekekkel érkezőknek is tökéletes kóstolóhely a Folly Arborétum és Borászat.A gyerekekkel érkezőknek is tökéletes kóstolóhely a Folly Arborétum és Borászat.

 

Pálffy borterasz

Kora tavasztól késő őszig kereshetik fel a borrajongók a köveskáli Pálffy borteraszt, melynek dűlőin Pinot Noirt, Syrahot, Traminit és sok más különlegességet is termelnek. Kóstold meg a Káli-medence pazar nedűit, melyek mellé ízletes sajttálat vagy húsban gazdag hidegtálat is kérhetsz!

Kóstold meg a méltán híres Káli-medence híres vöröseit és közben élvezd a kilátást.Kóstold meg a méltán híres Káli-medence híres vöröseit és közben élvezd a kilátást.

 

Szőlőhegy Bisztró

Álomszerű lugas alatt fedezheted fel a badacsonyi Szőlőhegy Bisztró pompás ízeit, melyek mellé fejedelmi kilátás is dukál. Vendégeskedj a meghitt teraszon, és miután rendeltél a remek Rozék vagy Merlotok közül, a hagyományos és a modern konyha remekeit is ízleld meg!

Badacsonyi szállásokat itt találsz>>

Kirándulás közben tökéletes helyszín megpihenni, enni-inni, és elámulni kilátáson.Kirándulás közben tökéletes helyszín megpihenni, enni-inni, és elámulni kilátáson.

 

Szent Donát borkúria

A csopaki borvidék lankáin teremnek (többek között) a Szent Donát borkúria mesteri italai, melyeket vétek lenne kihagyni. Ám a nádfedeles, mediterrán hangulatú bisztró felejthetetlen ízélményekkel is készül a látogatóknak. Indulás előtt viszont nem árt, ha szem előtt tartod, hogy a vendéglátóegység kedden, valamint szerdán zárva tartja a kapuit. Ó, és mondanunk sem kell: a panoráma itt is fejedelmi lesz!

Szállásajánlatok Csopakon és környékén>>

Kihagyhatatlan borbisztró a Balatonon, a kilátás, a borok és az ételek miatt egyaránt.Kihagyhatatlan borbisztró a Balatonon, a kilátás, a borok és az ételek miatt egyaránt.

 

Papok Borozója

A balatonszőlősi Papok Borozója olyan, akár egy tündérkert, ahol a varázslatos ételek mellé mennyei borokat is felszolgálnak. Merülj el a mámorító Furmint gazdag ízvilágában, majd frissülj fel egy intenzív Chardonnay segítségével, miközben a Balaton távoli látványa teljesen magával ragad! Távozás előtt pedig feltétlenül tömd meg a hasad, mert az itt elkészített, magyaros ételek után bizony mind a 10 ujjad megnyalod majd!

Szálláslehetőségek Balatonszőlősön>>
További szállásajánlatok a környéken>>

Gasztromennyország vár Balatonszőlősön finom borokkal, finom ételekkel, panorámás terasszal.Gasztromennyország vár Balatonszőlősön finom borokkal, finom ételekkel, panorámás terasszal.

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Mesés panoráma vár rád, ha megfogadod legfrissebb úti tippünket, ugyanis ezúttal a Dunántúl legszebb kilátópontjaihoz kalauzolunk el. Gyönyörködj a környezetben a Balaton-felvidék vagy a Mecsek vadregényes vidékén!
Szinte mindennapos hír, hogy valamelyik világhírű színésszel összefuthat az ember egy gyanútlan séta során, hiszen a filmstúdiók egyre gyakrabban választják Magyarországot forgatási helyszínnek.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.
Top 10 olasz étterem Budapesten
2021.12.18 | 7 perc | Gasztronómia
Ha vérbeli olasz ízekre vágyunk, nem kell Rómáig vagy Nápolyig utaznunk ahhoz, hogy belekóstoljunk a dolce vita ízeibe, elég csak Budapest kedvelt, autentikus olasz éttermeimnek egyikébe ellátogatnunk. Mutatjuk is a kedvenc 10 olasz éttermünket!
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.