Élmények első kézbőlOlvass, írj véleményeket éttermekről, szállásokról programokról!

Szuper borbisztrók a láthatáron – páratlan balatoni kilátással fűszerezve

Élvezd hátradőlve a lenyűgöző balatoni látképet, miközben hazánk legfinomabb borait kortyolgatod! Kapaszkodj, most eláruljuk, hol rejtőznek a legklasszabb borászatok és borbisztrók, melyek panorámás terasszal várnak.

 

Homola Pincészet

Paloznakon, a történelmi szőlőtőkék gyűrűjében bújik meg a hangulatos Homola Pincészet, ahol a mennyei borok mellé akár pálinkát is kérhetsz. Ízleld meg a fanyarkás Olaszrizlinget vagy a gyümölcsös Kékfrankost, közben pedig majszolj bátran a termelői finomságokat felvonultató hidegtálakról!  Hidd el: a varázslatos kilátás a szőlőre és a Balatonra már csak ráadás lesz!

Szállásajánlatok Paloznak környékén>>

A Homola Pincészetben nem csak a terasz kiváló, hanem a borok és az ételek is.A Homola Pincészetben nem csak a terasz kiváló, hanem a borok és az ételek is.

 

 

Csendes Dűlő Szőlőbirtok

Mintha csak vendégségbe mennél, annyira otthon fogod érezni magad a badacsonytomajiCsendes Dűlő Szőlőbirtokon. A panorámás teraszon körülvesz majd az évezredes harmónia, miközben olyan különlegességeket választhatsz a borlapról, mint a tüzes Szürkebarát, az édes Hárslevelű vagy az igazi unikumnak számító Kéknyelű. Érkezés előtt viszont ajánlatos asztalt foglalni, mert a borterasz valódi zarándokhelynek számít a borkedvelők körében!

Szállásajánlatok Badacsonytomajon és környékén>>

Dőlj hátra és gyönyörködj a kilátásban a Csendes Dűlő Szőlőbirtokon.Dőlj hátra és gyönyörködj a kilátásban a Csendes Dűlő Szőlőbirtokon.

 

Folly Arborétum és Borászat

Nem véletlenül nevezi magát a „Balaton édenkertjének” a Folly Arborétum és Borászat, mely ezer élményt ígér! Bejárhatod a százéves cédrusok árnyékában a lenyűgöző növénykertet vagy betérhetsz egy kóstolófogásra a szuper étterembe. Az sem gond, ha gyerkőccel érkezel, mert itt ő sem fog unatkozni – erről a mesés játszótér és az óriáscsúszda gondoskodik majd. A helyszínen létesített borászat termékei közül pedig a Rajnai Rizlinget feltétlen tedd próbára!

A gyerekekkel érkezőknek is tökéletes kóstolóhely a Folly Arborétum és Borászat.A gyerekekkel érkezőknek is tökéletes kóstolóhely a Folly Arborétum és Borászat.

 

Pálffy borterasz

Kora tavasztól késő őszig kereshetik fel a borrajongók a köveskáli Pálffy borteraszt, melynek dűlőin Pinot Noirt, Syrahot, Traminit és sok más különlegességet is termelnek. Kóstold meg a Káli-medence pazar nedűit, melyek mellé ízletes sajttálat vagy húsban gazdag hidegtálat is kérhetsz!

Kóstold meg a méltán híres Káli-medence híres vöröseit és közben élvezd a kilátást.Kóstold meg a méltán híres Káli-medence híres vöröseit és közben élvezd a kilátást.

 

Szőlőhegy Bisztró

Álomszerű lugas alatt fedezheted fel a badacsonyi Szőlőhegy Bisztró pompás ízeit, melyek mellé fejedelmi kilátás is dukál. Vendégeskedj a meghitt teraszon, és miután rendeltél a remek Rozék vagy Merlotok közül, a hagyományos és a modern konyha remekeit is ízleld meg!

Badacsonyi szállásokat itt találsz>>

Kirándulás közben tökéletes helyszín megpihenni, enni-inni, és elámulni kilátáson.Kirándulás közben tökéletes helyszín megpihenni, enni-inni, és elámulni kilátáson.

 

Szent Donát borkúria

A csopaki borvidék lankáin teremnek (többek között) a Szent Donát borkúria mesteri italai, melyeket vétek lenne kihagyni. Ám a nádfedeles, mediterrán hangulatú bisztró felejthetetlen ízélményekkel is készül a látogatóknak. Indulás előtt viszont nem árt, ha szem előtt tartod, hogy a vendéglátóegység kedden, valamint szerdán zárva tartja a kapuit. Ó, és mondanunk sem kell: a panoráma itt is fejedelmi lesz!

Szállásajánlatok Csopakon és környékén>>

Kihagyhatatlan borbisztró a Balatonon, a kilátás, a borok és az ételek miatt egyaránt.Kihagyhatatlan borbisztró a Balatonon, a kilátás, a borok és az ételek miatt egyaránt.

 

Papok Borozója

A balatonszőlősi Papok Borozója olyan, akár egy tündérkert, ahol a varázslatos ételek mellé mennyei borokat is felszolgálnak. Merülj el a mámorító Furmint gazdag ízvilágában, majd frissülj fel egy intenzív Chardonnay segítségével, miközben a Balaton távoli látványa teljesen magával ragad! Távozás előtt pedig feltétlenül tömd meg a hasad, mert az itt elkészített, magyaros ételek után bizony mind a 10 ujjad megnyalod majd!

Szálláslehetőségek Balatonszőlősön>>
További szállásajánlatok a környéken>>

Gasztromennyország vár Balatonszőlősön finom borokkal, finom ételekkel, panorámás terasszal.Gasztromennyország vár Balatonszőlősön finom borokkal, finom ételekkel, panorámás terasszal.