Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Óriáshinta és hullámvasút: extrém élmények a Balatonnál

Szédítő magasságok, őrületes sebességek… ezek az élmények várnak rád a Balatonnál, ha megfogadod a tippjeinket. Repülj a madarakkal, érezz rá a száguldás ízére és próbáld ki milyen érzés 6-8 méteren hintázni!

 

Sebességfüggők előnyben: Balatoni Bob Szabadidőpark (Balatonfűzfő)

Szereted a sebességet? Akkor válaszd a Balatonfűzfőn kiépített Balatoni Bob Szabadidőparkot, ahol akár 40 km/h-val is száguldhatsz, 1,5 kilométer hosszan, az év minden napján! Ráadásul egyből két remek pálya közül is választhatsz: az egyik varázslatos kilátást kínál, hogy bobozás közben is gyönyörködhess a Balatoni tájban, míg a másik hajmeresztő kanyarokkal és egy 15 méteres alagúttal garantálja a jól megérdemelt adrenalin fröccsöt. Emellett a környezet is meseszép. Az árnyas fák között szuper játszótér és kalandpark kapott helyet, de érdemes megmásznod a 360 fokos körpanorámát ígérő, 15 méter magas kilátótornyot is!

Szállásajánlatok a környéken>>
Arra az esetre, ha megnéheznétek, nézzetek szét a vendéglátóhelyek között>>

A Balatoni Bob Szabadidőparkban akár 40 km/h-val is száguldhatsz, 1,5 kilométer hosszan, az év minden napján!A Balatoni Bob Szabadidőparkban akár 40 km/h-val is száguldhatsz, 1,5 kilométer hosszan, az év minden napján!



Páratlan és hűsítő élmény: Extreme Jet Boat  (Siófok)

Vonz a különleges kaland? Remek, akkor irány az Extreme Jet Boat - Európában elsőként Siófokon próbálhatod ki, hogy milyen érzés egy 880 lóerős, 24 fős, extrém hajóval hasítani a Balaton vizén! Az izgalmas, 20 perces adrenalin túrára már 6 éves kortól be lehet nevezni, és azt ajánljuk, hogy fürdőruhában vágj neki a kalandnak, különben tetőtől talpig vizes leszel!

Gasztro tippek - a Balatonon jobbnál jobb éttermeket és bisztrókat találtok az északi- és a déli parton egyaránt. Korábbi cikkekben összegyűjtöttünk néhány borbisztrót, ahonnan páratlan a kilátás, valamint olyan éttermet is, ahol nem csak az ételek isteniek, de a panoráma is kivételes.

Szállásajánlatok a Balatonon>>

Európában elsőként Siófokon próbálhatjátok ki, hogy milyen érzés egy 880 lóerős hajóval száguldani a Balatonon.Európában elsőként Siófokon próbálhatjátok ki, hogy milyen érzés egy 880 lóerős hajóval száguldani a Balatonon.



Fejedelmi kilátás, 1500 méter magasból: Hőlégballonozás (Cserszegtomaj)

Biztos, hogy már minden szögből láttátok a Balatont? Még madártávlatból is? Ha nem, akkor ezt a hiányosságot gyorsan bepótolhatjátok egy hőlégballonos sétarepüléssel! Április 1. és október 31. között naponta többször is a levegőbe emelkedhettek a Balaton Ballooning segítségével – bár érdemes késő délutánra időzíteni a programot, amikor a lenyugvó nap fényében tekinthetitek meg a magyar tengert, a varázslatos Balaton-felvidéket, a Hévízi-tavat, a mocsaras Kis-Balatont és a Zala dimbes-dombos vidékét!

Szállásajánlatunk: Club Dobogómajor***superior>>

A nagyjából 1 órás sétarepüléseket többnyire estére szervezik, így 1000-1500 méteres magasságból csodálhatjátok a naplementét.A nagyjából 1 órás sétarepüléseket többnyire estére szervezik, így 1000-1500 méteres magasságból csodálhatjátok a naplementét.


Szabadesés torony és hullámvasút: Zobori Élménypark (Zalaszabar)

A Kis-Balaton mellett annyi kültéri és beltéri élmény vár az egész családra, hogy egy nap nem is elég arra, hogy mindent kipróbálj a Zobori Élményparkban! Száguldj a puha hófánkokon, majd a sebes csónakcsúszdán! Hintázz 6-8 méteren vagy éld át a szabadesés élményét 50 méter magasból! Egyébként itt található Magyarország egyetlen hullámvasútja is, amit szintén nem szabad kihagyni, ha Zalaszabaron vagy a környéken jártok!

Szállásajánlatok Zalaszabaron és a környéken>>

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A gyerekek egyik kedvenc programja az állatkertek látogatása – és lássuk be, felnőtt fejjel is élvezetes időtöltés. Mutatunk néhány családiasabb vadasparkot, ha ti is kedvet kapnátok hozzá.
„Vár állott, most kőhalom” – olvashatjuk a Himnuszban, de szerencsére elég sok várunk maradt meg szép állapotban, nem csak romként. Ebben a cikkben összegyűjtünk neked néhány olyan várat, amit érdemes meglátogatni.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Ismerd meg a Káli-medence legszebb látnivalóit!
A Zánka és Ábrahámhegy között elterülő csodás panorámás tájat számtalan bűbájos település, rom, kilátó tarkítja, melyeket végig járva nem csak a térség szépségében gyönyörködhetünk, de megtapasztalhatjuk a természet érintetlenségét, felfedezhetjük a történelem nyomait, de mindezek mellett élvezhetjük a Káli-medence marasztaló vendégszeretetét is.
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!
Tavaszi kirándulásra termett városok - szállásajánlóval
A napfényes tavaszi időben nincs is jobb egy szuper kirándulásnál. Ajánló cikkünkben olyan településekről olvashattok, ahol a wellness pihenés mellett számtalan érdekes látnivaló, izgalmas programok és meseszép környezet vár rátok. Így hát elő a bőröndökkel és kezdjetek csomagolni!
Utazási tippek és szállásajánlatok húsvétra és a tavaszi szünetre
Az idei húsvét lezárja a márciust és elkezdni az áprilist: a négynapos hosszú hétvége alatt még emlékezetesebbé tehetjük az ünnepet, ha valamelyik hazai wellnesshotelben foglalunk szállást. Olyan vidéki szállodákat gyűjtöttünk össze, ahol a felnőtteknek sem kell lemondaniuk a pihenésről, és a gyerekek számára is változatos programokkal készülnek.
Gluténmentes pihenés - 7 belföldi szálloda gluténmentes étrenddel
2022.04.27 | 14 perc | Szállások | Gasztronómia | Utazási tippek
A különböző ételallergiákkal és intoleranciákkal élők számára hatalmas kihívást jelenhet a szállodai étkezés. Szerencsére azonban ezt egyre több hotel felismeri és mindent megtesz annak érdekében, hogy vendégeik fesztelenül pihenhessenek. Cikkünkben 7 olyan szállást is bemutatunk, ahol bátran fordulhatnak az étkezéssel kapcsolatos kéréseikkel és kérdéseikkel a konyhához.