Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

9 mesés kilátópont, ami rabul ejti a szemeteket és a szíveteket

Kéz-kilátó, balatoni kitérő, tóparti lazítás és 600 méter magasan lévő étterem – ezekre a helyekre látogatunk el többek között, ha velünk tartotok Magyarország legszebb panorámát ígérő pontjaira. Higgyétek el: nem éri meg kihagyni őket!

 

A világ tenyerén: Kéz-kilátó (Felsőtold)

A Cserhát dombjai közt megbújó Felsőtoldon különleges élményben lehet részetek. Itt található a fából készült Kéz-kilátó, melyen úgy érezhetitek magatokat, mintha a természet vagy maga a Teremtő hordozna a tenyerén benneteket. A csukló irányából ugyanis csupán pár lépcsőfokot kell megmásznotok ahhoz, hogy nyugodtan elhelyezkedhessetek az építményen és szabadon gyönyörködhessetek abban a festői látványban, melyet az elétek táruló Cserhát vonulatai nyújtanak.

Szállásajánlatok a környéken>>

 

 

Mesebeli helyszín: Rudabányai bányató (Rudabánya)

A rudabányai bányató Magyarország legmélyebb tava, mely a vadregényes Borsod-Abaúj-Zemplén megyében rejtőzik. A meredek sziklafalakkal körülölelt, türkizkék állóvíz a forgatások kedvelt helyszíne is. A part mentén végigfutó tanösvényen egy jobb napokat látott kilátóba botlotok majd, de a legszebb panoráma mégsem itt fogad benneteket, hanem a fotózásra csábító kilátópontoknál. Ha pedig már eddig eljöttetek, akkor menjetek egy kicsit tovább, mert a közeli Látványtárban izgalmas idegenvezetésen vehettek részt!

Szállásajánlatok a környéken>>

9 mesés kilátópont - Rudabányai bányató, Rudabánya9 mesés kilátópont - Rudabányai bányató, Rudabánya

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Izgalmas bányatavak Magyarországon
Rengeteg csodálatos tavunk van, azonban érdemes figyelmet fordítani a kevésbé ismert bányatavakra is, melyek ugyan nem veszélytelenek, de festői környezetben lenyűgöző látvánnyal fogadják az idelátogatókat.

 

Egy nagy szelet a magyar tengerből: Pisky sétány (Tihany)

Nem túlzás kijelenteni, hogy „a Balaton legszebb panorámája” címért az elsők között száll harcba a levendula illatú Tihany. A Bencés Apátságtól a Visszhang dombig húzódó, 300 méteres Pisky sétányon egy finom, kézműves fagyival a kezetekben tehettek varázslatos sétát, csodálhatjátok meg Gombóc Artúr-miniszobrát vagy pihenhettek meg a kényelmes padokon – fejedelmi látkép mellett. Tovább fokoznátok a hangulatot? Akkor térjetek be egy mennyei ebédre vagy vacsorára az Echo Restaurant & Café-ba, ahol még a kilátás is igazi csemege lesz!

Szállásajánlatok Tihanyban>>

9 mesés kilátópont - Pisky sétány, Tihany9 mesés kilátópont - Pisky sétány, Tihany

 

 

Emlékek képekbe zárva: Szépkilátó (Balatongyörök)

Persze Balatongyörök is jó esélyekkel indul, ha a pazar panoráma a tét. Ráadásul nem kell sok lépcsőt és emelkedőt sem megmászni ahhoz, hogy csodákat láthassatok. Elég csak megállni a 71-es főút mentén és a pázsittal bevont domboldalon célba venni a Szépkilátót. Piknikezzetek egyet a pihenőasztaloknál ezen az idilli terepen és örökítsétek meg a pillanatot a fotópontnál, miközben a hátteret a Balatont őrző tanúhegyek szolgáltatják majd!

Szállásajánlatok Balatongyörökön>>

9 mesés kilátópont - Szépkilátó (Balatongyörök)9 mesés kilátópont - Szépkilátó (Balatongyörök)

 

 

Apró csoda a két folyó torkolatánál: Türr István-kilátó (Baja)

A Duna és a Sugovica folyó találkozásánál fekvő Türr István-kilátó Baja egyik legkedveltebb kirándulóhelye, melyhez egy káprázatos fasor vezet el. Az apró épület alja nyitott, így akár bentről is megcsodálhatjátok azt a lélegzetelállító természeti környezetet, ami körülveszi a nézelődőt, de pár lépcsőt magatok mögött hagyva már a szél simogatja majd az arcotokat, miközben olyan érzésetek lesz, mintha egy haladó hajó fedélzetén állnátok. Érdemes magatokkal vinni egy lakatot is a Türr István-kilátóhoz, amit a korlátra helyezhettek hazatérés előtt!

Szállásajánlatok Baján>>

9 mesés kilátópont - Türr István-kilátó (Baja)9 mesés kilátópont - Türr István-kilátó (Baja)

 

 

Élménydömping Nógrád-megyében: Bánki-tó (Bánk)

Horgászok, fürdőzők és lelkes túrázók számára is valódi felüdülést kínál a lebilincselő panorámával megáldott Bánki-tó, melynek sima víztükrét nyáron csónakok és vízibiciklik fodrozzák. A Tó Szabadidőközpont és Kalandparkban a bátorságotokat és az állóképességeteket is letesztelhetitek a remek mászópályának köszönhetően. Persze a földön is maradhattok éppen, ahol tollasban vagy teniszben mérhetitek össze az ügyességeteket. Az sem gond, ha megéheztek, ugyanis a parton kiváló éttermek sorakoznak, melyek csak arra várnak, hogy felfedezzétek őket.

Szállásajánlatok Bánkon>>

9 mesés kilátópont - Bánki-tó, Bánk9 mesés kilátópont - Bánki-tó, Bánk

 

 

Nádasok és lagúnák felett: Sóstó (Székesfehérvár)

Sóstó igézően szép természetvédelmi területe nem csupán a székesfehérváriak, de a turisták egyik legkeresettebb kirándulóhelyszíne is. Az összesen 8 kilométer hosszú tanösvényeket 4 eltérő nehézségű útvonalon át hódíthatjátok meg, melyek egy része babakocsival és kerekesszékkel is tökéletesen bejárható. A nádasokkal, szigetekkel és magával ragadó lagúnákkal szabdalt vidéket ráadásul madártávlatból is megtekinthetitek, ha felsétáltok a csigalépcsőkön a Stadionnal szemközti kilátóba!

Szállásajánlatok Székesfehérváron>>

 

 

Túra a Bükk hegység panorámájáért: Nagy-Eged hegy (Eger)

Jól ismeritek már Eger csodás belvárosát? Akkor ideje letérni a megszokott útvonalakról és egy egészen más nézőpontból rátekinteni erre az elragadó településre. Ehhez nem árt bakancsot húzni, ugyanis előbb fel kell kapaszkodni az 537 méter magas Nagy-Eged hegyre. Útközben azonban nem fogtok unatkozni – hála a 10 állomásos, informatív tanösvénynek. Odafönt már nem lesz más dolgotok, mint elmerülni a Bükk hegység és Eger ellenállhatatlan látványában.

Szállásajánlatok Egerben>>

9 mesés kilátópont - Nagy-Eged hegy (Eger)9 mesés kilátópont - Nagy-Eged hegy (Eger)

 

 

Szédítő magasság: Pécsi Tv-torony (Pécs)

Naná, hogy nem hagyhattuk le a listáról a Mecsekben magasodó, 80 méteres Pécsi Tv-tornyot sem. A Misina tetején álló épület csúcsáról 610 méteres tengerszint feletti magasságból hordozhatjátok körbe a tekinteteteket a szélfútta, nyitott kilátóteraszról, ami már önmagában is szédületes pillanatokat tartogat nektek. A pécsi torony tetején pedig egy panorámás étterembe is beülhettek, ahol kulináris utazással tehetitek teljessé a kikapcsolódást.

Szállásajánlatok Pécsen>>

9 mesés kilátópont - Tv-torony (Pécs)9 mesés kilátópont - Tv-torony (Pécs)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Magyarország legszebb helyei - különleges látnivalók hétvégi kiránduláshoz
Olyan különleges látnivalókat szeretnénk bemutatni nektek, amelyek talán kevésbé ismertek és felkapottak, így pedig háttérbe szorulnak. Magyarországon rengeteg gyönyörű hely van, ahol megannyi kaland és szép pillanat vár rátok. Íme néhány, ahova feltétlenül látogassatok el!
Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Egy kellemes masszázs, egy hangulatos séta a romantikus kastélyparkban vagy egy ínycsiklandozó gasztronómiai kalandozás; a testi-lelki feltöltődés garantált! Válasszátok ti is a szilvásváradi La Contessa Kastélyhotel legjobb wellness csomagját!
Játékos vízcseppek, elképesztő fényjátékok, történeteket mesélő szobrok és legendákkal átszőtt helyszínek szerepelnek legfrissebb programajánlónkban. Gyertek, nézzétek meg, hol lapulnak hazánk híres szökőkútjai, amiket vétek lenne kihagynotok!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.