Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

5+1 csodálatos kilátó Magyarországon festői panorámával

Korábban bemutattunk már több kilátót, ahol festői panorámában gyönyörködhetünk. Íme újabb 6 magaslati építmény, ahonnan megcsodálhatjuk hazánk páratlan természeti kincseit.

 

Korábbi cikkek:

5+1 csodálatos kilátó Magyarországon, ahol festői panorámában gyönyörködhetünk>>
Nem mindennapi kilátók Magyarországon>>

 

Julianus-kilátó, Nagymaros

A Hegyes-tetőn helyet foglaló 15 méter magas, középkori bástyát idéző Julianus-kilátó tetejéről páratlan kilátásunk a Dunára, a belső Börzsönyre és a Visegrádi-hegység vonulataira. A kilátót Zebegényből és Nagymarosról érhetjük el, az építmény mellett pedig padok és asztalok várják, hogy szusszanjunk egyet.

Szállásajánlatok a környékről>>

Julianus-kilátó, NagymarosJulianus-kilátó, Nagymaros

Lenyűgöző panoráma a nagymarosi Julianus-kilátóból.Lenyűgöző panoráma a nagymarosi Julianus-kilátóból.

Prédikálószék, Visegrádi-hegység

A Visegrádi-hegység egyik legmagasabb pontjáról bármilyen évszakban is vagyunk, az egész Dunakanyar lenyűgöző panorámája tárul elénk. Az alattunk kanyargó Duna, a Salamon-toronnyal és a Fellegvárral büszkélkedő Visegrád, valamint a Börzsöny csúcsai alkotják a varázslatos tájat. A Prédikálószék oldalában pedig a vulkáni törmelékes kőzetből álló Vadálló-kövek különleges alakú szikláit tekinthetjük meg.

 

Csodás szálláshelyek várnak Visegrádon:

Thermal Hotel Visegrád****superior
A szálloda a festői Dunakanyarban, Visegrád mellett helyezkedik el. Dunai panorámás szobáiból lélegzetállító kilátás vár rátok, míg a Dunakanyarra, a parkerdőre néző szobák a tökéletes nyugalmat és csendet garantálják, de a kül- és beltéri wellnessrészlegben szintén minden a kikapcsolódásról és feltöltődésről szól. További részletek>>

Patak Park Hotel***
Visegrád egyetlen felnőttbarát szállodája az Apátkúti-patak partján, erdei környezetben helyezkedik el. Elsődleges céljuk, hogy minden vendég teljesen feltöltődve, kipihenve távozzon. A hotel tökéletes választás a romantikára vágyó pároknak, de azoknak is, akik aktív kikapcsolódást keresik. További részletek>>

Még több szálláshely vár Visegrádon>>

 

Erzsébet-kilátó, Budapest

Budapest legmagasabb pontjáról, a János-hegyen 528 méter magasan tanyázó Erzsébet-kilátóról pazar a panoráma. A neoromán stílusú építményről, ha szerencsénk van, a Magas-Tátra csúcsai is jól láthatóak. Érdekesség, hogy az 1926-ban megvalósított állandó díszkivilágítás sikere nyomán a Halászbástya és Országház is kapott állandó kivilágítást.

Fantasztikus éttermek várják, hogy felfedezzétek őket>>
Utána töltsetek el egy vagy akár több éjszakát a gyönyörű szállodákban>>

Erzsébet-kilátó, BudapestErzsébet-kilátó, Budapest

 

Kisfaludy-kilátó, Badacsonytomaj

A Balaton-felvidéki Kisfaludy-kilátó kiváló adottságú helyszínen, a Badacsony legmagasabb pontján, Badacsonytomajnál várja a csodás tájban gyönyörködni vágyókat. A Káli-medencétől, a Balatonon, Fonyód apró hegyein és a Szent György-hegyen át akár a Somogy egy részletét is kémlelhetjük. A kilátónál asztalok, padok, sőt még tűzrakóhely is várja a túrázókat.

Fedezzétek fel a helyi gasztronómiát>>



Várhegy-kilátó, Szokolya

A Börzsönyben, a Várhegyen 20 méter magasan az égbe nyúló Várhegy-kilátót 2020-ban adták át, hogy a három szintes építmény legfelső emeletén csodás körpanoráma táruljon a szemünk elé. Míg a szokolyai kilátó első két emeletén kis padok várják, hogy megpihenjünk rajtuk, addig a legfelső szintről a teljesség igénye nélkül a Sas-hegyet, a Csóványost, a Sóhegyet és jó időben akár a Szlovák Paradicsomot is szemügyre vehetjük.

Nézz szét a Szokolya környéki ajánlatok között>>

Várhegy-kilátó, SzokolyaVárhegy-kilátó, Szokolya

 


Megyer-hegyi-kilátó, Sárospatak

A természetvédelmi területen magasodó, csodás 360 fokos panorámát nyújtó kilátóról többek között a Zempléni-hegység erdőire, a Keleti-Kárpátokra, a Tokaji-hegyre, Füzér várára, valamint a Bodrogközre nyílik pazar kilátás. Amennyiben erre járunk, mindenképp érdemes egy kanyart tennünk és megcsodálnunk Zemplén egyik csodáját, a Megyer-hegyi Tengerszemet is.

Térjetek be a legjobb sárospataki éttermek egyikébe>>
Majd pihenjetek meg a barátságos Margaréta Panzióban>>

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Senkinek nem kell bemutatni Hévíz fő nevezetességét, a Hévízi-gyógytavat, azonban az is kellemesen el tudja tölteni az időt a városban, aki esetleg kicsit már megunta a fürdőzést. Akár intellektuális, akár gasztronómiai programot keresünk, itt biztosan megtaláljuk a nekünk tetsző elfoglaltságot.
Tartsatok velünk és bemutatjuk, milyen lehetőséget tartogat számotokra a napfény városa. Összegyűjtöttük nektek Szeged látnivalóit, nevezetességeit, és ikonikus helyeit, amit nem szabad kihagynotok.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.