Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

5+1 dolog, amit érdemes tudnod Siófokról

Noha valószínűleg már többször is süttetted a hasad Siófokon, akadhat néhány dolog, amit talán nem tudtál e Balaton-parti városról. Például a következő igencsak izgalmas, érdekes 5+1 tényt.

Siófoki NagystrandSiófoki Nagystrand

 

1) Siófok környékén már a rómaiak korában is laktak, mi több, itt vezetett a Sopianaeból Triccianán keresztül Arrabonába vagyis a Pécstől Ságváron át Győrig vezető útvonal.

2) Az 1055-ös tihanyi alapítólevélben Fukként említették Siófokot, de mint falunév, először 1137-ben szerepel írásban az adózó települések között. Mai neve 1790 óta ismeretes.

3) Siófok kikötőjében 1864-ben kezdődött meg a rendszeres hajóforgalom a lapátkerekes Kisfaludy gőzös fogadásával. Ez év szeptemberében indult el az első balatoni utasszállítás is.

4) A balatoni város egyik jelképévé vált, 1912-ben épült víztoronynak a 70-es évekig volt szerepe a vízellátásban. A 45 méter magas épület kilátó szintjére most két panorámalifttel lehet feljutni, ahol egy bár, egy kávézó, egy élményközpont, valamint egy teljes egészében körbejárható, nyitott kilátó rész várja a Siófokra kíváncsi utazókat.

5) A Petőfi sétány mentén húzódó, több mint 8 hektárnyi területű Nagystrand nemcsak a Balaton, hanem Magyarország egyik legnagyobb és leglátogatottabb strandja is.

+1 A július 1-től augusztus 26-ig pörgő, 50 méter magas, magyar készítésű siófoki óriáskerék 30 gondolás és 180 fő befogadására alkalmas. A kerékről megcsodálhatod többek között a Tihanyi Apátságot, a Balaton-felvidéket, a Somogyi-dombságot, a Badacsonyt, de láthatod szinte az egész Balatont.

 

Íme, 2 szuper hely, ahol pihenhetsz!

 

Green Garden Hotel Siófok

Siófok Aranypartján, a festői szépségű Balatontól csupán 100 méterre helyezkedik el a Green Garden Hotel, amely családoknak, kirándulóknak vagy a wellnessezés szerelmeseinek is kitűnő választás. A 3 épületből álló szálláshely 27 szobájának többsége kertkapcsolatos kis terasszal vagy erkéllyel. Mi több, baráti társaságoknak vagy családoknak a telken még egy külön, hatszobás kis ház is áll.
A Green Garden Hotel tipikusan egy olyan hely, ahol kicsik és nagyok is jól érezhetik magukat, hiszen a szálláshelynek a társalgószobán és a többi közösségi helyiségen kívül van játszósarka, könyvtára, biliárdja, csocsója, egy fantasztikus játszótere és tűzrakóhelye is.
A hotel ráadásul nemcsak a magyar tengerhez, hanem Siófokon tényleg mindenhez közel van: a város központjába például néhány perc alatt besétálhatsz, és a Galerius Élményfürdő is csak 400 méterre van.

 

Hotel Yacht Wellness&Business Siófok

Ha igazán csendes, mégis központi szálláshelyet keresel, akkor ne is gondolkodj tovább, irány a Hotel Yacht Wellness&Business Siófok! A szálloda a vitorláskikötőben, közvetlenül a vízparton található, a városközponttól mindössze 10 perc sétára. 70 modern szobája igen barátságos, mi több, köztük találhatsz padlószőnyeg nélküli, antiallergén szobákat is. És ez még mind semmi: jókat ehetsz-ihatsz az egész évben nyitva tartó ala carte éttermében és bárjában, valamint tetőtől talpig lelazulhatsz a szálloda panorámás wellnessrészlegében.
A pihenésedről többek között egy 25 méteres úszómedence, gyermekpancsoló, pezsgőfürdők, szaunák, sószoba, pihenősziget és a különféle masszázsok gondoskodnak, ráadásul nyáron a fürdőház 200 négyzetméteres tetőteraszán napozóágyak, függőszékek, valamint szabadtéri masszázspavilonok is várnak.

Tudj meg többet a szálláshelyről és nézd meg az jánlatokat is>>

 

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ha már megvan a vakáció időpontja, mi több, már el is kezdted a készülődést, akkor gondold végig, milyen extrákkal dobhatnád még fel a nyaralást! Megmutatjuk, hogy mely 7 dolgot nem érdemes otthon hagynod.
Modern, elegáns, fiatalos, mégis van benne valami igazán kedves, régmúltra emlékeztető a Hercegasszony Birtok Wellness&Garden egy különleges gyöngyszem, egy hamisítatlan vidéki kozmopolita butikhotel. Kár lenne kihagyni!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!
Tavaszi kirándulásra termett városok - szállásajánlóval
A napfényes tavaszi időben nincs is jobb egy szuper kirándulásnál. Ajánló cikkünkben olyan településekről olvashattok, ahol a wellness pihenés mellett számtalan érdekes látnivaló, izgalmas programok és meseszép környezet vár rátok. Így hát elő a bőröndökkel és kezdjetek csomagolni!
Utazási tippek és szállásajánlatok húsvétra és a tavaszi szünetre
Az idei húsvét lezárja a márciust és elkezdni az áprilist: a négynapos hosszú hétvége alatt még emlékezetesebbé tehetjük az ünnepet, ha valamelyik hazai wellnesshotelben foglalunk szállást. Olyan vidéki szállodákat gyűjtöttünk össze, ahol a felnőtteknek sem kell lemondaniuk a pihenésről, és a gyerekek számára is változatos programokkal készülnek.
Gluténmentes pihenés - 7 belföldi szálloda gluténmentes étrenddel
2022.04.27 | 14 perc | Szállások | Gasztronómia | Utazási tippek
A különböző ételallergiákkal és intoleranciákkal élők számára hatalmas kihívást jelenhet a szállodai étkezés. Szerencsére azonban ezt egyre több hotel felismeri és mindent megtesz annak érdekében, hogy vendégeik fesztelenül pihenhessenek. Cikkünkben 7 olyan szállást is bemutatunk, ahol bátran fordulhatnak az étkezéssel kapcsolatos kéréseikkel és kérdéseikkel a konyhához.
Gyerekekkel a Balatonon? Íme, 12 emlékezetes gyerekprogram
Engedd szabadjára a fantáziádat, és töltsetek egy igazán mókás napot valamelyik Balaton környéki gyerekprogramon! Vadaspark, kalandsziget, bobpálya, múzeum, vidámpark, vízimalom, és még számtalan más helyszín ígér hangos nevetéseket, önfeledt órákat, ha gyerkőcökkel érkeztek a tópartra.