Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

5 templom Magyarországon, amit feltétlenül látni kell

Különleges látnivalók, gyönyörű templomok várják Magyarországon, hogy ti is felfedezzétek őket. Elhoztunk nektek 5-öt a legszebbek közül. Ismerjétek meg például a 13. századi kápolnát Zala megyében, fedezzétek fel a felsőörsi román stílusban épült templom részleteit, vagy a csodáljátok meg a 8 méter magas fából faragott Jessze-oltárt a Mátrában.

 

Szent Ilona-kápolna, Teskánd

A 13. században épült Szent Ilona kápolna és az azt körülölelő mező is évszázadok emlékeit őrzi magában, hiszen anno még IV. Béla felesége, Mária királyné is birtokolta. A kisméretű kápolnát az országút mellett egy kis dombtetőn találjuk, ahova ha felsétálunk, a göcseji dombok látképe, pár dülöngő síremlék és egy hatalmas öreg fa lombkoronája fogad, aminek árnyékában egy jót piknikezhetünk is akár.

Szállásajánlatok a környéken>>

5 gyöngyörű templom Magyarországon - Szent Ilona-kápolna, Teskánd5 gyöngyörű templom Magyarországon - Szent Ilona-kápolna, Teskánd

 

 

Bűnbánó Magdolna-templom, Felsőörs

A balatoni térség egyik legszebb, román stílusban épült templomát találjuk Felsőörs kellős közepén. A 13. században, feltehetően spanyol inspiráció mintájára épült és egyik különlegessége az úgynevezett Herkules csomókkal elválasztott ablakai, melyhez hasonlóval hazánkban csak Pannonhalmán találkozhatunk. A Bűnbánó Magdolna templom belsejébe érve a felettébb impozáns paraszt barokk szószéken és főoltáron akad meg a tekintetünk.

Szállásajánlatok a környéken>>

5 gyöngyörű templom Magyarországon - Bűnbánó Magdolna-templom, Felsőörs5 gyöngyörű templom Magyarországon - Bűnbánó Magdolna-templom, Felsőörs

 

 

Kisboldogasszony-templom, Gyöngyöspata

Hazánk egyik, a Mátra vidékének pedig a legszebb műemléke a gyöngyöspatai templom. A falu közepébe érve egy kis dombon találjuk, erődített fallal körülvéve. Bár román stílusban épült, az átépítések után gótikus és barokk jegyeket is találunk rajta, ám különlegességét nem kívül, sokkal inkább belül kell keressük. A szentélybe lépve ugyanis a páratlan, lenyűgöző látványt nyújtó, 8 méter magas fából faragott Jessze-oltár fogad, amely Jézus családfáját szemlélteti.

Szállásajánlatok a környéken>>

5 gyöngyörű templom Magyarországon - Kisboldogasszony-templom, Gyöngyöspata5 gyöngyörű templom Magyarországon - Kisboldogasszony-templom, Gyöngyöspata

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Ismerjétek meg Magyarország sztúpáit
Sztúpa?! – vonhatja fel a szemöldökét a kedves olvasók többsége, és ezzel nincs semmi baj, hiszen kis hazánkban nem áll minden második utcasarkon egy ilyen építmény. Ahol viszont áll, ott kiemelkedő látványt nyújt, úgyhogy összegyűjtöttünk 5 olyan helyet, ahol saját szemetekkel is megcsodálhatjátok.

 

 

Szent Kristóf-kápolna, Szántód

Nem meglepő módon Szántódon is egy kis dombon találjuk a sok mindenen keresztül ment templomot. A mai Szent Kristóf-kápolnát a török pusztítás után 1735-ben építették újjá, majd 1820-ban felújították és egy évvel később újra felavatták, ismét Szent Kristóf kegyeibe. A dombra felérve a kápolna látványa mellett a kilátásban sem panaszkodhatunk. A somogyi dombok mellett a Tihanyi-félsziget emelt kéttornyú apátságát is kémlelhetjük.

Szállásajánlatok a környéken>>

5 gyöngyörű templom Magyarországon - Szent Kristóf-kápolna, Szántód5 gyöngyörű templom Magyarországon - Szent Kristóf-kápolna, Szántód

 

 

Jáki Szent László-kápolna, Budapest

Fővárosunk turista-látványosságai közt barangolva előbb utóbb eljutunk a Vajdahunyad várához, aminek részeként találkozhatunk a jáki kápolnával. Nevét a Vas megyében található jáki templomról kapta, ugyanis azt másolva, illetve itt-ott átvariálva épült. Eredetileg könyvtárként tervezték hasznosítani, ám a környékbeli hívek kérésére mégis egyházi funkciót kapott, aminek köszönhetően vallási nevezetességet is szerzett magának a kápolna. Ugyanis olyan szentatyák mutattak be itt szentmisét, mint XII. Piusz és VI. Pál pápa.

Szállásajánlatok a fővárosban>>

5 gyöngyörű templom Magyarországon - Jáki Szent László-kápolna, Budapest5 gyöngyörű templom Magyarországon - Jáki Szent László-kápolna, Budapest

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
10 hely húsimádóknak - Budapest legjobb barbecue éttermeiből válogattunk
Ez lesz az a cikk, aminek olvasása közben a húsimádók garantáltan megéheznek, mert hoztunk egy csokrot a legjobb budapesti barbecue éttermek kínálatából. Szmókerben, lassan sült húsok, pulled pork szendvicsek, grillezett finomságok – leginkább húsrajongóknak!

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Bármelyik hétvége kiváló ürügy arra, hogy kinézzetek egy romantikus szállást Budapest környékén, ahol kettesben eltölthettek néhány napot. Összegyűjtöttünk nektek 5 olyan helyet, ahova elvonulhattok, hogy a külvilágot kizárva csak egymásra kelljen figyelnetek!
Fedezd fel az Őrség látnivalóit! Az Őrségbe látogatva garantáltan megtapasztaljuk a népi kultúrák varázsát, a régi épületek báját, a zamatos őrségi ételek ízeit és az élővilág sajátosságát. Akár családdal, akár egyedül vennéd hátadra a hátizsákot, tökéletes úti cél.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.