Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A Zemplén fővárosától a vadregényes Mátráig ‒ 5 úti cél és szállás mesés környezetben

Csodálatos látnivalókra és hangulatos szálláshelyekre vadásztok a természetben? Akkor szeljétek át velünk a festői Zemplén-hegységet, a Mátrát vagy a Balaton-felvidéket, ahol a legjobb kirándulóhelyek és szállások lapulnak!

 

Sátoraljaújhely: kalandpark és patakparti borozgatás

Tokaj-hegyalja történelmi borvidékén barangolva kihagyhatatlan látnivalókat ígér nektek „a Zemplén fővárosa”, Sátoraljaújhely. Fedezzétek fel a Zemplén Kalandpark izgalmas programjait, hódítsátok meg a Magyar Kálváriát és zárjátok a napot patakcsobogás mellett a Zsólyomkai pincesoron!

Szállás a hegyek között: Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont***

A hegyvidékek világba repítő Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpontot a sportok szerelmeseinek álmodták meg. A pompás panorámát zavartalanul élvezhetitek a hatalmas medencében úszkálva vagy épp teniszezés, focizás közben. Ha elfáradtok, akkor a wellness-sziget pezsgőfürdőjében, illetve szaunáiban pihenőzhettek. Igaz, a zseniális étterem isteni ízeit sem szabad kihagyni! Már csak az a kérdés: a modern hotelszobákban vagy a természetközeli kerti vendégházakban töltenétek-e szívesebben az éjszakákat?

Nézd meg a Rákóczi Hotel szállásajánlatait>>

5 úti cél és szállás mesés környezetben - Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont*** (Sátoraljaújhely)5 úti cél és szállás mesés környezetben - Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont*** (Sátoraljaújhely)

 

 

Nagyhuta: kisvonatozás, túrázás és idilli csónakázás

Még mélyebbre hatolva a Zempléni-hegységben, Nagyhután szinte harapni lehet a friss levegőt. A nyugalom birodalmában rengeteg túraútvonal közül válogathattok, de horgászni és csónakázni is lehet a festői Áfonyás-tavon vagy mehettek egy kört a Pálházi Állami Erdei Vasúton is.

Szállás minőségi programokkal: Kőkapu Vadászkastély és Hotel & Apartments

Kapcsoljátok ki a wifit, majd térjetek vissza a természetbe a Kőkapu Vadászkastély és Hotel & Apartmentsben! A netes szörfözés helyett felkereshetitek a környék legszebb túraállomásait (akár kerékpárral is), vagy kipróbálhatjátok a varázslatos fürdőházat. A ragyogó szaunák után a jég kútnál frissülhettek fel, amit remekül kiegészít az egészséges sókamrában való ejtőzés. A levezető jakuzzit követően pedig irány a helyi ízekben verhetetlen Háromforrás étterem vagy a bowling pálya!

Nézd meg a Kőkapu Vadászkastély szállásajánlatait>>

5 úti cél és szállás mesés környezetben - Kőkapu Vadászkastély és Hotel & Apartments (Nagyhuta)5 úti cél és szállás mesés környezetben - Kőkapu Vadászkastély és Hotel & Apartments (Nagyhuta)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Az Északi-középhegység rejtett titkai
A hegyek és völgyek találkozásában, a természet lágy ölén számtalan olyan természetes és az emberi kéz által alkotott látnivaló van, amiért érdemes túracipőt húzni.

 

Kapolcs: vidéki báj kulináris és kulturális örömökkel

A remek borokban, ételekben, fesztiválokban bővelkedő Balaton-felvidék egyik legvonzóbb úti célja a Művészetek völgyének otthona, Kapolcs. Kiránduljatok a Királykőnél, a Pokol-liknál, de ne hagyjátok ki a Molnárház és Falumalom Múzeumot se! Ha különleges étteremre vadásztok, akkor a 84 Bisztróba menjetek ‒ a Michelin ajánlásával!

Szállás a luxus sziklákban: TreeHouses Kapolcs

Ha felnőttbarát elvonulásokat és romantikus pillanatokat kerestek a Balaton körül, akkor nincsen párja a kapolcsi TreeHouses szálláshelyeknek. A formatervezett, sziklákra hasonlító építmények a csodálatos tájra tekintenek, így a lebilincselő látványban az ágyból, a szaunából vagy a teraszba süllyesztett, kétszemélyes, privát jakuzziból is gyönyörködhettek. Kerüljetek lendületbe a napindító Breakfast Box kosarakkal, amik telis-tele lesznek ínyencségekkel!

Nézd meg a Treehouses Kapolcs szállásajánlatait>>

5 úti cél és szállás mesés környezetben - Treehouses Kapolcs5 úti cél és szállás mesés környezetben - Treehouses Kapolcs

 

 

 

Parádfürdő: kirándulások a vadregényes Mátrában

A Mátra északi térfelén, ahol a Kékes megvetette a lábát, ott bukkanhattok rá a híres Parádfürdőre.  Keressétek meg a Cifra Istálló és Kocsimúzeumot, a legendás Rákóczi-fát, valamint a parádi Ilona-völgyi vízesést!

Szállás a gyógyászatáról híres helyen: Erzsébet Park Hotel***

A természet öleli körül a színvonalas Erzsébet Park Hotelt, ahol az aktív és passzív kikapcsolódás kéz a kézben jár. A 2 hektáros őspark szívében magasodó szálloda ízléses és kényelmes szobáit a pihenésre tervezték. Merüljetek el a szezonális kültéri medencében, napfürdőzzetek a hegyek között, vagy ha az időjárás kevésbé kegyes hozzátok, akkor bízzátok magatokat a beltéri, pazar wellnessoázis gondjaira! A gyógyászati szolgáltatások közül a ritkaságnak számító mofettás kezelést kár lenne elmulasztani!

Nézd meg az Erzsébet Park Hotel szállásajánlatait>>

5 úti cél és szállás mesés környezetben - Erzsébet Park Hotel*** (Parádfürdő)5 úti cél és szállás mesés környezetben - Erzsébet Park Hotel*** (Parádfürdő)

 

 

 

Zselickisfalud: szédületes csillagászati utazás 

A zselici dombság rejtett kincse Zselickisfalud, ahonnan az éjszakai égbolt csodáiban minimális fényszennyezés mellett merülhettek el. Pipáljátok ki a látnivalók közül a ragyogó Zselici Csillagparkot, mely egész évben elképesztő programokat biztosít az érdeklődőknek!

Szállás a természet ajánlásával: Hotel Kardosfa***

Engedjétek át magatokat a felhőtlen kikapcsolódásnak a Hotel Kardosfa erdei szálláshelyén, ami 23 légkondicionált, komfortos szobáján túl kényeztető wellness kalandokkal csavarja el a fejeteket! A szaunázás után az úszómedencében és a pezsgőfürdőben is csobbanhattok, de egy kellemes masszázsra is benevezhettek, ha szeretnétek tökélyre fejleszteni a lustálkodás művészetét.

Nézd meg a Hotel Kardosfa szállásajánlatait>>

5 úti cél és szállás mesés környezetben - Hotel Kardosfa*** (Zselickisfalud)5 úti cél és szállás mesés környezetben - Hotel Kardosfa*** (Zselickisfalud)

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark is csatlakozott a Nemzeti Örökség Intézete által szervezett Emlékhelyek Napja programsorozathoz. Május 13-án, szombaton az Emlékpark új attrakcióját rendkívüli tárlatvezetés keretében tekinthetik meg látogatók. A "Tiszai bemutató" c. kiállítási egység bemutatja a dél alföldi vízi világ történetét.
Kolodko Mihály ukrán-magyar gerillaszobrász egy korábban tönkretett miniszobra megújult formában bukkant fel a mai napon a Parlament közelében.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
19 termálfürdő Magyarországon, ahol télen, hóesésben is fürdőzhetünk a szabad ég alatt a kültéri meleg vizes medencében
Különleges hangulata van télen, zimankóban és hóesésben fürdőzni a kültéri termálmedencében. Bemutatunk 19 olyan gyógy- és termálfürdőt Magyarországon, ahol ezt megtehetitek.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
Kirándulás a Bakony fővárosában: a mesés Zirc látnivalói
Ha még nem jártál Zircen és a környékén, akkor ne is lapozz tovább, mert most megmutatjuk, hogy miért is nevezik a bájos települést egyenesen a Bakony fővárosának. Grandiózus történelmi emlékek, kalandos turistautak és finom sör vár minket, ha eltöltünk néhány napot a község vendégszeretetét élvezve.
10 szállás privát jakuzzival, pezsgőfürdővel a szobában
2022.12.02 | 7 perc | Szállások | Wellness
Mindannyiunknak jár egy kis kényeztetés néhanapján, és van, hogy erre leginkább a négy fal között vágyunk. Ezért összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szálláshelyet, ahol lehetőségetek van olyan szoba foglalására, amiben privát jakuzzi is rendelkezésetekre áll.