Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Felfedezőúton a vadonban: Magyarország csodálatos vadasparkjai

A vadvilág változatos állataival testközelből ismerkedhettek meg Magyarország meseszép vadasparkjaiban, ahol több bentlakót is kézből etethettek. A számtalan gyermekbarát program a családosoknak szuper kikapcsolódást jelent, de garantáljuk, hogy a természet- és állatbarátok sem fognak élmények nélkül távozni erről az izgalmas felfedezőútról.

 

Budakeszi Vadaspark - Budakeszi

Hangulatos völgyet fognak közre a Budapest körüli hegyek, melyek találkozásánál a túraútvonalakban gazdag, Budakeszi Vadaspark terül el. A több mint 50 hazai és Kárpát-medencében honos állatfajnak otthont adó létesítményben olyan lakókkal futhattok össze, mint az örökmozgó erdei mókusok, a nappali órákban lustálkodó hiúzok vagy a bohókás mosómedvék. A vadon néhány barátságos szereplőjét, mint a büszke dámszarvasokat vagy a szelíd muflonokat az állatsimogatókban egy szempillantás alatt lekenyerezhetitek egy kis zoocsemegével. Ezután a Parasztudvar lármás tanyasi világában a háztáji állatokkal is közelebbi kapcsolatot alakíthattok ki. A látványos állatbemutatók és a napi programok minden generációnak szuper kikapcsolódást ígérnek – ahogy a 6 nehézségi pályát felvonultató, remek kalandpark is! Emellett a családbarát szolgáltatások jegyében baba-mama szoba és játszótér is helyet kapott a Budakeszi Vadasparkban

Magyarország csodálatos vadasparkjai - Fotó: Budakeszi VadasparkMagyarország csodálatos vadasparkjai - Fotó: Budakeszi Vadaspark

 

Szállástippek Budakeszi környékén

 

 

Szegedi Vadaspark - Szeged

A napfény városában csatangolva a változatos állatvilágot is jobban megismerhetitek a Szegedi Vadasparkban. A természetközeli élmények során a föld kontinenseit járjátok majd be – érintve a Nap által perzselt Afrikát vagy a zöldbe borult Dél-Amerikát. A komplexum egyik fontos célja, hogy menedéket nyújtson a különböző veszélyeztetett állatfajoknak. Csodáljátok meg a fürdőző ázsiai elefántokat, a kihalófélben lévő szibériai tigriseket vagy a hihetetlenül cuki vöröspandát! A terrárium házban megbújó állatokat is megéri közelebbről megfigyelni, de olyan fajokat is szemrevételezhettek a Szegedi Vadasparkban, amik nem tartoznak bele a mentőprogramba. Ilyenek az ugrándozó alpakák, a magyar racka juhok vagy a vörösorrú ormányos medvék. Kövessétek nyomon az ötletes rendezvényeket és programokat is, amikkel időről időre megörvendezteti a vadaspark a vendégeit!

Magyarország csodálatos vadasparkjai - Fotó: Szegedi VadasparkMagyarország csodálatos vadasparkjai - Fotó: Szegedi Vadaspark

 

 

Pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétum - Pákozd

A Velencei-tó északi részén, a Mészeg-hegy oldalába simul bele a 100 hektáros Pákozdi Pagony, ahol mesés arborétum, erdészeti tanösvény, 15 méteres kilátó és tájmúzeum, valamint halászati kiállítás is akad. Ha viszont szívesen belevetnétek magatokat a vadonba, akkor a 7,25 hektáros Pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétumban a helyetek! Az erdei nagyvadak közül sudár őzek, portyázó vaddisznók, ívelt szarvú muflonok, valamint dám- és gímszarvasok képviseltetik magukat a területen. Figyeljétek meg a madárröpdék csivitelő lakóit, az Ausztráliából érkező emut és a többi pompás állatot! Haladjatok előre nyitott szemmel, mert a rejtőzködő kétéltűeket és hüllőket bizony nehéz lesz észrevenni!

Szállásajánlatok Pákozd környékén>>

Magyarország csodálatos vadasparkjai - Fotó: Pákozdi Pagony Vadaspark és ArborétumMagyarország csodálatos vadasparkjai - Fotó: Pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétum

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
7 látnivaló és programlehetőség a Zselic mesébe illő lankáin
A Dunántúli-dombság egyik gyöngyszeme a Zselic, mely 250 méteres magasságával, apró, de hangulatos falvaival és varázslatos erdőivel megannyi lehetőséget kínál a kiránduláshoz. Cikkünkben 7 olyan programötletet gyűjtöttünk össze, melyek között a család minden tagja talál magának valót!

 

 

Szigethalmi Vadaspark - Szigethalom

Nagyságrendileg félórányira fekszik a fővárostól a Szigethalmi Vadaspark, mely számos állatfajtának nyújt menedéket. Séta közben elhaladtok majd a hazai vadonélő állatok és a háziasított fajok mellett, melyeknek 80%-a mentés vagy befogadás útján jutott el a létesítménybe. Ezen kívül néhány egzotikus, más földrészről származó jószágot is megcsodálhattok. A vadmentő központ területén belül 2,2 km-es tanösvényt alakítottak ki, melynek egy részén az állatokat természetes közegükben figyelhetitek meg. (Érkezzetek nyugodtan távcsővel, hogy semmiről ne maradjatok le!) A gyerekek ujjongani fognak, ha meglátják a zakatoló kisvonatot, és a két kiállított helikoptert is. Ha pedig maradna még felesleges energiájuk a háromszintes kilátó felderítése után, akkor azt a két játszótér egyikén lemozoghatják. 

Szállásajánlatok Szigethalom környékén>>

Magyarország csodálatos vadasparkjai - Szigethalmi Vadaspark/ Fotó: ittjartam.huMagyarország csodálatos vadasparkjai - Szigethalmi Vadaspark/ Fotó: ittjartam.hu

 

 

Egeresvölgyi Vadaspark - Felsőtárkány

Nyugodtabb, békésebb kirándulásra vágytok inkább a zsúfoltság helyett? Akkor a kisméretű Egeresvölgyi Vadaspark jó választás lehet számotokra, ha kiegészítő programot kerestek. Erre az idilli helyre Felsőtárkányban lelhettek rá, melyhez legkönnyebben autóval és kisvasúttal érkezhettek meg. A vadlesre felkapaszkodva felülnézetből is gyönyörködhettek az őzek, szarvasok és muflonok látványában, de célszerű egy kis zöldséget is magatokkal vinni, mert a kerítésen át meg is etethetitek az állatokat.

A gyorsan bebarangolható park után még lesz időtök ellátogatni a Szikla-forrás tóhoz és megmászni a Bükk kapujában fekvő felsőtárkányi via ferratát a Kő-közi szorosban.

Szállásajánlatok Felsőtárkány környékén>>

Magyarország csodálatos vadasparkjai - Fotó: Egeresvölgyi VadasparkMagyarország csodálatos vadasparkjai - Fotó: Egeresvölgyi Vadaspark

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Hozzátok ki a legtöbbet a nyaralásból, mert az all inclusive ellátással kecsegtető hotelek gondtalanságához könnyű hozzászokni! A korlátlan étel- és italfogyasztás még csak a kezdet lesz, hiszen a szédületes wellness élmények és izgalmas programok is karnyújtásnyira lesznek tőletek! Győződjetek meg róla és válasszátok a tökéletes kényelmet a nyaralás alatt!
Nem kell ahhoz átlépnünk az országhatárt, hogy különleges helyekre leljünk; az ország számos városa rejt olyan népszerű és kevésbé ismert látnivalókat, melyek egy egész hétvégére elegendő időtöltést biztosítanak. Cikkünkben összegyűjtöttünk 5 olyan hazai várost, amivel nem tudunk mellélőni egy rövid tavaszi kiruccanás során!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Mesés kirándulóhelyek a Bakony lankáin
A Cuha gázlóin át a patakcsobogástól hangos szurdokvölgyekig igyekeztünk felkutatni számotokra a Bakony legszebb részeit. A látnivalók között szerepel a romániai Gyilkos-tó kistestvére, egy szél által ostromolt vár, illetve Magyarország egyik legkülönlegesebb természeti kincse is. Mutatjuk, melyek a mi szívünknek kedves helyek e túrára hívogató vidéken!
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
5+1 gyönyörű helyszín Magyarországon, ahol külföldön érezheted magad
Földalatti pincelabirintusok, romantikus romtemplomok, szőlőkkel betakart domboldalak... Nem, ez nem a franciaországi borvidék – pedig épp az is lehetne. Hazánkban járva ugyanis több olyan csodálatos helyszín akad, ahol az egyedi hangulat vagy épp a festői látvány miatt szinte külföldön érezheted magad. Ezekből hoztunk ízelítőt.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.