Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Vadasparkok kicsiknek és nagyoknak

A gyerekek egyik kedvenc programja az állatkertek látogatása – és lássuk be, felnőtt fejjel is élvezetes időtöltés. Mutatunk néhány családiasabb vadasparkot, ha ti is kedvet kapnátok hozzá.

 

Budakeszi Vadaspark

Budapest közvetlen vonzáskörzetében található a Budakeszi Vadaspark, ahol idén a vadmacska évét ünneplik, ezzel is felhívva a figyelmet Magyarország egyik legveszélyeztetettebb fajára. A vadaspark sztárjai az aranysakál, a barna medve és a hiúz, de rajtuk kívül is rengeteg izgalmas állatot találunk. A simogatóban közelebbről is meg lehet velük ismerkedni – persze nem a medvével –, ahol dögönyözni és etetni is van lehetőség. A közelben dínópark és kalandparkis van, úgyhogy biztosan változatos napnak néz elébe az, aki Budakeszire látogat.

Szálláshelyek a környéken>>
Szuper éttermek várnak Budakeszin>>

Állatsimogató, kalandpark, változatos programlehetőségek a családnak, és persze 50+ állatfaj.Állatsimogató, kalandpark, változatos programlehetőségek a családnak, és persze 50+ állatfaj.



Szigethalmi Vadaspark

Szigethalmon a legaktívabb gyerekek sem fognak unatkozni a vadasparkban, olyan sok programlehetőség közül lehet választani. Az ország legkisebb személyszállításra alkalmas kisvasútján tudunk vonatozni erdei környezetben, választhatjuk a pónilovaglást, de a bográcsozásnak, vagy akár szülinapi zsúrok rendezésének sincs akadálya. Természetesen emellett ott vannak az igazi főszereplők, az állatok, többek között alpakák, mosómedvék, rókák és szurikáták is.

Szállláshelyek a környéken>>

Járd be a vadasparkot kisvasúton, vagy pónilovagolj Szigethalmon.Járd be a vadasparkot kisvasúton, vagy pónilovagolj Szigethalmon.



Hortobágyi Vadaspark

A Hortobágyi Nemzeti Park területén található vadaspark a legjobb hely, ha igazán szeretnénk megismerni az ősi puszta vadvilágát. Láthatunk olyan állatokat, amik már az ember elterjedése előtt is éltek ezen a területen – farkas, vadló, keselyű –, valamint olyanokat is, amik még most is jellemzőek: róka, őz, réti sas, gólya, de a lista hosszan folytatódik. Szervezett úton keresztül mutatják be a vadasparkot, melynek első felében egy speciálisan kialakított járművel kerülhetünk közel a nem mindennapi patás állatokhoz, míg a túra második részében tágas, rács nélküli kifutókon tekinthetjük meg a többi fajt.

Szállás tippünkHotel Kamilla****  Balmazújváros szívében, közvetlenül a Kamilla Gyógy-, Termál- és Strandfürdő  szomszédságában van. A fürdőkomplexumban találjátok egyébként Magyarország legnagyobb, akár 100 fős befogadóképességű szaunaházát.  Tudjatok meg többet>>

Ha terepjáróval járnátok be a parkot, akkor extra szafarira is benevezhettek, onnan csodálva a vadlovakat. (Fotó: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság)Ha terepjáróval járnátok be a parkot, akkor extra szafarira is benevezhettek, onnan csodálva a vadlovakat. (Fotó: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság)



Szegedi Vadaspark

Az ország egyik legfiatalabb állatparkja egyben az egyik legnagyobb is, ahol számos ritka, veszélyeztett állatot is megnézhetünk. Eredetileg kis területen kezdték működésüket, kis testű állatokkal, de azóta már nagyragadozók és elefántok is érkeztek. Olyan különleges állatokat is megcsodálhatunk itt, mint a lajhár, a jaguár, rengeteg féle majom, gyönyörű papagájok vagy akár a krokodil. Különböző rendezvényeken még jobban meg tudunk ismerkedni a vadaspark lakóival, a gyerekek pedig táborok, szülinapi rendezvények és többféle foglalkozás keretein belül egyedülálló élményben részesülhetnek a vadasparkban.

Szállásajánlatunk, a Hunguest Hotel Forrás****Szeged, a Tisza partján várja a vendégeket, ráadásul a közvetlen átjárást is biztosít a Napfényfürdő Aquapolisfürdőkomplexumba. Tudjatok meg többet, és nézzétek meg az ajánlataikat is>>

Jobbnál jobb éttermek várnak Szegeden, válogassatok a lehetőségek között>>

Látogassatok el szegedre, az egyik legfiatalabb, és egyben legnagyobb területű állatkertjébe.Látogassatok el szegedre, az egyik legfiatalabb, és egyben legnagyobb területű állatkertjébe.



Kecskeméti Vadaskert

A hatalmas méretű állatkert után következzen az ország legkisebb területű vadasparkja, mely 3 hektáron terül el Kecskeméten. Eredetileg hazai vadakat és őshonos magyar háziállatokat lehetett itt látni, de az alapítástól eltelt 50 évben többek között oroszlánházzal, tigrisházzal és medveházzal is bővült a park. Az állatok megtekintésén kívül látványetetésekkel is várják a gyerekeket, hogy még emlékezetesebb legyen a kirándulás.

Fantasztikus éttermek várnak rátok Kecskeméten is>>
Szállásajánlatok a városban>>

3 hektáros alapterületével az ország legkisebb állatkertjének számít a kecskeméti vadaspark.3 hektáros alapterületével az ország legkisebb állatkertjének számít a kecskeméti vadaspark.



Legyen szó egy kis vadasparkról, vagy akár egy hatalmas állatkertről, az biztos, hogy különleges állatokat látni minden generáció számára kellemes időtöltés.

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Összegyűjtöttünk Nektek öt olyan szállodát, ahol egy lépés választ el a felejthetetlen élményfürdőzéstől.
Szédítő magasságok, őrületes sebességek… ezek az élmények várnak rád a Balatonnál, ha megfogadod a tippjeinket. Repülj a madarakkal, érezz rá a száguldás ízére és próbáld ki milyen érzés 6-8 méteren hintázni!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.