Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

TOP 5 úti cél tavaszi kiruccanáshoz, ha biztosra szeretnél menni!

Nem kell ahhoz átlépnünk az országhatárt, hogy különleges helyekre leljünk; az ország számos városa rejt olyan népszerű és kevésbé ismert látnivalókat, melyek egy egész hétvégére elegendő időtöltést biztosítanak. Cikkünkben összegyűjtöttünk 5 olyan hazai várost, amivel nem tudunk mellélőni egy rövid tavaszi kiruccanás során!

Frissítő tavaszi szállásajánlatok>>

 

Tapolca

Ha Badacsony környékén járunk a Balatonon, akkor érdemes kicsit kalandozni a környéken, hiszen csupán 12 kilométerre vár minket a felfedezésre csábító Tapolcai-medence és központja, Tapolca. A város fő látványossága kétségkívül a Tavasbarlang, melyben a karsztvíz által kialakított barlangrendszert csodálhatjuk meg, alsó termeiben pedig még csónakázhatunk is egyet. A település leghangulatosabb része a már középkorban is létező Malom-tó és környéke; a centrumban álló Vízimalom, a tó partjára épített meghitt házak és a megannyi étterem biztosan a szívünkbe zárja Tapolcát.

Gasztrotipp: Az élménydús városnézést követően térjetek be a Malom-tó partján álló Hotel Gabriella éttermébe, ahol isteni fogásokban és remek hangulatban lesz részetek!

TOP 5 úti cél tavaszi kiruccanáshoz, ha biztosra szeretnél menni! - Malom-tó (Tapolca)TOP 5 úti cél tavaszi kiruccanáshoz, ha biztosra szeretnél menni! - Malom-tó (Tapolca)

 

 

Tarcal

Tokaj-Hegyalja egyik legszebb faluja Tarcal, melyet a legtöbben azért választanak, hogy  megismerjék a környék méltán híres borait. Ugyanakkor ez az apró 3000 fős község már önmagában is megannyi látnivalót rejt, kezdve a helyiség határában fekvő bányatóval, melynek vadregényes, lélegzetelállítóan szép környezete azonnal kirángat minket a mindennapok nyüzsgéséből. A község dombjának tetejére 2015-ben került Magyarország legnagyobb Krisztus szobra, melyhez egy növényekkel parkosított lépcsősor vezet. Tarcalon időt töltve mindenképp másszuk meg a különleges fa sétányt, a panoráma magáért beszél majd.

TOP 5 úti cél tavaszi kiruccanáshoz, ha biztosra szeretnél menni! - tarcali bányatóTOP 5 úti cél tavaszi kiruccanáshoz, ha biztosra szeretnél menni! - tarcali bányató

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Fedezzétek fel Magyarország egyik legszebb borvidékét - Tokaj-Hegyalja látnivalói
A Tokaj-Hegyalja történelmi borvidék hazánk egyik legcsodálatosabb régiója, nem véletlenül került fel kultúrtájként a világörökségi listára. Összeszedtük nektek a környék kihagyhatatlan látnivalóit, ahova kötelező ellátogatni.

 

 

Kőszeg

Az Alpokalja kis ékszerdoboza Kőszeg, mely középkori hangulatával mindenkit megbabonáz. A város központjában található a látképet is nagyban meghatározó Jurisics-vár, ami ugyan egy 18. századi tűzvész következtében mára jóval kisebb, mint fénykorában volt, de szűk utcácskái és interaktív vártörténeti kiállításai miatt kihagyhatatlan nevezetessége a településnek. Kőszeg Fő tere színes klasszicista és barokk házaival, kávézóival és a Jézus szíve templom több mint 50 méteres tornyával igazi központi helye a városnak. A környék is számos érdekességet tartogat; csupán 20 perces sétára érhető el a Szulejmán domb elképesztő kilátásával, aki pedig a nagyobb kihívásokat keresi, arra az osztrák-magyar határon álló 882 méter magas Írottkő-kilátó meghódítása vár.

TOP 5 úti cél tavaszi kiruccanáshoz, ha biztosra szeretnél menni! - kőszegi főtér a Jézus szíve templommalTOP 5 úti cél tavaszi kiruccanáshoz, ha biztosra szeretnél menni! - kőszegi főtér a Jézus szíve templommal

 

 

Gyula

Gyula látnivalóit felsorolni is nehéz, de az Almásy-kastély biztosan kihagyhatatlan a városban járva. A 90-es évek végi kiürítését követően gyönyörűen felújították, jelenleg a főurakról és személyzetükről szóló állandó kiállításokat tekinthetünk meg, vagy sétálhatunk az ódon falakat körülvevő színes parkban. Nem messze innen magasodik az oly sokat megélt Gyulai Vár, ahol nyaranta szabadtéri előadásokon vehetünk részt az itt kialakított Várszínház sorai között. A fürdőzés szerelmeseit a Várfürdő fogadja, ahol a gyógyulni vágyók biztosan megtalálják számításukat a 4 termálvízzel feltöltött medence valamelyikében, míg a gyermekkel érkezők az AquaPalotában kapcsolódhatnak ki az élménymedencék és kanyargó csúszdák világában.

TOP 5 úti cél tavaszi kiruccanáshoz, ha biztosra szeretnél menni! - Gyulai VárTOP 5 úti cél tavaszi kiruccanáshoz, ha biztosra szeretnél menni! - Gyulai Vár

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Egyetek, igyatok és fürdőzzetek, amennyi jólesik! – all inclusive hotelek frissítő wellnessel
Hozzátok ki a legtöbbet a nyaralásból, mert az all inclusive ellátással kecsegtető hotelek gondtalanságához könnyű hozzászokni! A korlátlan étel- és italfogyasztás még csak a kezdet lesz, hiszen a szédületes wellness élmények és izgalmas programok is karnyújtásnyira lesznek tőletek! Győződjetek meg róla és válasszátok a tökéletes kényelmet a nyaralás alatt!

 

 

Visegrád

Nem véletlenül volt királyaink kedvelt székhelye Visegrád, hiszen fekvése és a Dunakanyar látványa már önmagában is káprázatos. A város felett az égbe nyúló Fellegvár természetesen az elsők között említendő, ha a nevezetességeket vesszük számba. A Várhegy tetejére nagyjából 45 perces séta vezet, ahova bátran mehetünk gyerekekkel is, hiszen a vár állandó és időszakos kiállításai, valamint panoptikuma a legkisebbeket is biztosan lenyűgözi majd. Mielőtt felmásznánk a hegyre, mindenképpen tekintsük meg a település jelképeként szolgáló Salamon-tornyát, valamint a Királyi Palotát. Mátyás korábbi rezidenciájának bebarangolása nemcsak a történelem iránt rajongók figyelmét fogja felkelteni, tárlatai és 700 éves falai mindenkit visszarepítenek a múltba az ott töltött idő alatt.

TOP 5 úti cél tavaszi kiruccanáshoz, ha biztosra szeretnél menni! - visegrádi Fellegvár/ Fotó: Visegrád és környéke turisztikai és Marketing EgyesületTOP 5 úti cél tavaszi kiruccanáshoz, ha biztosra szeretnél menni! - visegrádi Fellegvár/ Fotó: Visegrád és környéke turisztikai és Marketing Egyesület

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A vadvilág változatos állataival testközelből ismerkedhettek meg Magyarország meseszép vadasparkjaiban, ahol több bentlakót is kézből etethettek. A számtalan gyermekbarát program a családosoknak szuper kikapcsolódást jelent, de garantáljuk, hogy a természet- és állatbarátok sem fognak élmények nélkül távozni erről az izgalmas felfedezőútról.
A szaunázás igazi orvosságként hat szervezetünkre, javítja a vérkeringést és az immunrendszert, miközben a méreganyagok távoznak. A naturista szaunákban meztelenül élvezhetjük a forró levegő jótékony hatását, azonban fontos felhívni a figyelmet arra, hogy minden hely különböző szabályokhoz köti a kabinok textilmentes használatát, ahogy a kukkolás és a másik méregetése is szembe megy az etikettel. Lássuk, hogy idehaza hol van lehetőségünk fürdőruha nélküli szaunázásra!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.