Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A Hoppá Bistro töretlen sikere harmadik éve Michelin ajánlást hoz

2023.09.28 | 8 perc

Már az Andrássy úton sikeresek voltak, ám a belvárosi üzlet megnyitásával egy teljesen új korszak kezdődött a Hoppá Bistró számára. Az elegáns bisztró az Október 6. utca gasztro forgatagában talált igazán magára. Jancsa Janival az étterem népszerűségéről, a háttérben húzódó nehézségekről és az újítás szépségéről beszélgettünk.

Szerző: Kovács Nóra

 

Egy igen nehéz időszakban nyitottatok, ami végül nagyban meghatározta, hogy ma az Október 6. utcában működik az étterem.

A Hoppát a covid kirobbanása előtt fél évvel nyitottuk meg, kétszer nyitottunk újra a kötelező bezárások miatt, és tudtuk, harmadszorra már igen nagy a tét, és nyitva kell tudnunk maradni. A szerencsénk az, hogy az az étteremhez tartozó cégcsoport működteti a Bamba Marha láncot és a Donna Mamma Pizza Napoletanat is, és ez átsegítette a Hoppát a nehéz helyzeten. De a helyszín változtatásban nagy szerepe volt ennek a tényezőnek is.

Fotó: Hoppá! Bistro BudapestFotó: Hoppá! Bistro Budapest

 

Hogyan éreztétek magatokat az Andrássy úton?

Ambivalensen. Bár csodaszép helyen voltunk, a nyitást követően az Andrássy út miatt inkább a külföldiek találtak meg minket, és meglehet, éppen ez tartotta vissza a magyar vendégközönséget attól, hogy a Hoppát jobban megismerjék. Talán azt gondolták, hogy az Andrássy úton csak magas árfekvésű éttermek működnek. Pedig már rövid időn belül megkaptuk a Michelin ajánlást, és a vendégélmény is mindig kimagasló volt – a Tripadvisoron a top éttermek között vagyunk, a Google értékelések mindig nagyon kedvezőek voltak –, mégsem sikerült ezt a gondolattársítást megváltoztatnunk a hazai vendégek fejében.

 

Ma segíti a helyzeteteket az, hogy itt, az Október 6. utcában szinte egymást érik az éttermek?

Azt gondolom, igen, hiszen ez egyben egy turista haladási útvonal is, ami a covid után láthatóan megerősödött, másrészt, van miből választani a vendégnek.

 

Bisztró vagytok. Mit jelent ez?

Nem egyformán gondolkodunk arról, mit takar az a szó, bisztró. Van, akinek ez egy kockásterítős helyet jelent, másnak a nemzetközi bistro stílus ugrik be róla. Ami legjobban lefed minket, az a kötetlenebb hangulat, ugyanakkor az ételek tálalása, kinézete, minősége, Irtó Márton séf és a konyhai csapat igényes munkája messze túlmutat a klasszikus bisztró színvonalon. De, ki kell jelentenünk, nem vagyunk fine dining étterem, kóstoló menünk sincs, és nem is szeretnénk abba az irányba menni. Maradunk a könnyebb stílus mellett, amit legjobban a „magyar ízek, franciás vonásokkal” szlogen ír le.

 

Mi jellemzi a Hoppá! Bistrót?

Magyaros, minőségi ételek francia konyhatechnológiai eljárásokkal elkészítve. Az étlapon megtalálhatóak a nagy klasszikusok – marhahúsleves, paprikáscsirke, rántott mangalicakaraj, túrógombóc –, de minden egy kicsit átgondolva. Több gondolatiság, a munkafolyamat és a kivitelezés részletessége jellemzi az ételeket, ezáltal az étkezési idő is megnő. A vendég nálunk egy élményt kap, amihez az ízeken túlmenően a látvány is hozzájárul.

Fotó: Hoppá! Bistro BudapestFotó: Hoppá! Bistro Budapest

 

Az à la carte mellett séf ajánlattal is készültök. Mesélnél erről?

Ritkábban változtatunk az à la carte kínálaton, hiszen több, nagy közkedveltségnek örvendő ikonikus fogásunk is van, amit nehezen vennénk le az étlapról. Ezért bevezettük az 1-2 havonta cserélődő séf ajánlatot, ahol nagyobb szabadsága van a séfnek, így a szezonalitás és az alapanyag beszerzés függvényében tud újdonságokkal készülni azok számára is, akik visszatérő vendégeink.

 

Beszéljünk egy kicsit a másik két étteremláncról, hiszen cégcsoport szinten nem mellékes, hogyan alakul ezek sorsa.

A Bamba Marha az első pillanattól kezdve hasított, és ma is nagyon jó visszajelzéseket kapunk. Ennek köszönhető, hogy nemrég nyílt új egységünk az Alléenál. A Donna Mamma Pizza Napoletana is népszerűségnek örvend, de természetesen mindig van még hová fejlődni ebben is. Anno azért hoztuk létre, mert szerettük a jó pizzát, és akkor még nem volt ennyi nápolyi pizzéria, mint most, valamint fontos az AVPN, azaz a nápolyi pizzaszövetség által adott elismerés, melyet nyitás után pár honappal meg is szereztünk. Jó megoldásnak tűnt az is, hogy a Bamba Marha mellé nyissuk a Donna Mamma-t, hiszen ha a család nem minden tagja akar burgerezni, akkor ott a pizzéria, ahol fantasztikus nápolyi stílusú pizzák sülnek a közel 2 tonna súlyú épített kemencében.

Fotó: Donna Mamma Budapest / Bamba Marha Burger BárFotó: Donna Mamma Budapest / Bamba Marha Burger Bár

 

Honnan szerzitek be az alapanyagokat?

Magyar beszállítókkal, kistermelőkkel dolgozunk, a Hortobágy Angusra sokat építünk, akár a Bambában, akár a Hoppá kínálatát nézzük. Igyekszünk a környezeti terhelést minimalizálni, a séf is arra törekszik, hogy minél kevesebb veszteséggel dolgozzon a konyhán. Rengeteg olyan dolgot, ami máshol leeső vagy selejt lenne, fel tudja használni máshol. Nemrég egy szakácskönyvvel is jelentkeztünk, amit bárki letölthet a honlapról. Ebben a teljes à la carte étlap megtalálható, így aki kedvet érez arra, hogy otthon reprodukálja a Hoppá fogásait, annak adva van hozzá minden.

Fotó: Hoppá! Bistro BudapestFotó: Hoppá! Bistro Budapest

 

Nem féltek, hogy ellopják a recepteket?

Aki képes receptet kitalálni, az bármikor tud egy újat kreálni. Aki pedig csak másol, az mindig a másodvonalban lesz, így ránk nem jelent veszélyt. Büszkék vagyunk erre a receptkönyvre, mert nincs túl sok példa arra, hogy egy Michelin ajánlásos étterem megmutatná, hogyan lehet elkészíteni az ételeit. Ugyanakkor ez láttatni engedi azt is, micsoda munka, gondosság van egy-egy étel elkészítése mögött. Mi mindig arra törekszünk, hogy többet adjunk a vendégeinknek, mindezt pedig kiváló ár-érték aránnyal. Ezzel tudunk mások lenni.

 

Elérhetőségek:

Hoppá! Bistro
hoppabistro.hu
1051 Budapest, Október 6. u. 15.

Donna Mamma Pizza Napoletana
donnamamma.hu
1088 Budapest, Rákóczi út 1-3.

Bamba Marha Burger Bar
bambamarha.hu
OKTOGON: 1062 Bp. Andrássy út 46.
BAZILIKA: 1051 Bp. Október 6. utca 6.
DEÁK: 1052 Bp. Deák Ferenc tér 3.
ASTORIA: 1088 Bp. Rákóczi út 1-3.
MOSZKVA: 1024 Bp. Margit krt. 99
WESTEND: 1062 Bp. Váci út 1-3.
FERENCIEK: 1051 Bp. Haris köz 2. 
CORVIN: 1081 Bp. Corvin sétány 3.
ALLEE: 1117. Bp. Október huszonharmadika u. 8-10

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Földalatti pincelabirintusok, romantikus romtemplomok, szőlőkkel betakart domboldalak... Nem, ez nem a franciaországi borvidék – pedig épp az is lehetne. Hazánkban járva ugyanis több olyan csodálatos helyszín akad, ahol az egyedi hangulat vagy épp a festői látvány miatt szinte külföldön érezheted magad. Ezekből hoztunk ízelítőt.
Hallottál már a Bike Maffiáról? 2011 karácsonyán hozta létre a szervezetet néhány fiatal kerékpáros azzal a céllal, hogy kétkeréken, közvetlenül segítsenek a rászorulóknak. Alaptevékenységük az adománygyűjtés, így most is a segíteni akarás jegyében kinyitották a Másik Szoba ajtaját, ami a nevével ellentétben nem egy lakóhely, hanem egy kávézó-forró csokizó és közösségi tér, amolyan „bikemaffiásan“.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Hoppá! bisztró – egy igazi meglepetés gyöngyszem Budapest belvárosában
2022.11.08 | 7 perc | Gasztronómia
A sokat látott Október hatodika utcában járunk. Azért mondom, hogy sokat látott, mert az elmúlt bő tíz évben nagyon nagy a környéken a fluktuáció. A hely, ahol most vagyunk nemrég még egy másik bisztró volt, ami alig élt meg talán fél évet. A neve alapján inkább egy Angol kutyatápra asszociáltam volna, így lehet, hogy nem csoda. A járvány kezdete előtt pedig egy steak ház üzemelt a helyén, ami nem volt válságálló a jelek szerint.
Budapesti éttermek Michelin ajánlással
2023.04.21 | 14 perc | Gasztronómia
Tobzódunk a jobbnál jobb éttermekben a fővárosban, ám ha segítségre lenne szükségünk, hagyatkozzunk a Michelin Guide ajánlásaira. A budapesti ajánlások 13 remek éttermet jelentenek, egytől egyig csillagjai a magyar gasztronómiának.
Kipróbáltuk: Sfinx Gin és Wine Bar Budapest – „Az Opera Gin hazatalált”
2022.05.20 | 7 perc | Gasztronómia
Az Andrássy úton 2021 őszén nyitották meg - elsőre csak csendesen, majd annál nagyobb robajjal - az Opera Gin tulajdonosai a SFINX bárt. Elsőre nem biztos, hogy pontosan tudták, hogy mit is akarnak, mert egyszerre volt üzleti ebédlős hely, koktél bár, kis tányéros (small plate) étterem, borbár, és esti szórakozóhely. Azt állítják magukról, hogy mindenből a legjobbat szeretnék adni. Lássuk hogyan sikerült.
Mínima Bistro Budapest – életszeretet üzenete a Belgrád rakpartról
2022.10.04 | 13 perc | Gasztronómia
A napokban meghívást kaptunk a Dionysos étterem tulajdonosaitól, hogy nézzük meg az újonnan nyílt bisztrójukat az Erzsébet-híd szomszédságában. Kulturális önigazolás Budapest legújabb Görög-fúziós helyén.
Két új Michelin-csillagos étterme van Magyarországnak!
2021.09.02 | 4 perc | Gasztronómia
Megjelent az idei Michelin Guide kiadványa. Újabb 2 hazai étteremnek is odaítélték a Michelin-csillagot: Essência Restaurant - Tiago & Éva és SALT Budapest. További 6 budapesti éttermet pedig ajánlanak a listájukon.
Gyakran ismételt kérdések - mit tudhatsz meg ebből a cikkből?
Mi okozza a Hoppá! Bistro hároméves sikertörténetét?
A folyamatosan magas vendégélmény és a Michelin ajánlás hosszú távú megerősítése a belvárosi jelenlét mellett.
Hogyan jutott az étterem a belvárosi helyszínhez, és mi segített a nehéz időszakban?
A covid időszak nehézségei közepette a cégcsoporthoz tartozó többi hálózat támogatása és a helyszín megválasztása hozzájárult a fennmaradáshoz és a folyamatos működéshez.
Mit jelent a bisztró meghatározás a Hoppá! Bistró esetében?
Kötetlen hangulat és magas minőségű ételek, nem fine dining, magyar ízek francia konyhatechnológiával; a látvány és élmény fontos része az étkezésnek.
Milyen jellegzetes ételkínálat és a séf ajánlat formája jellemzi az étlapot?
Magyaros ízeket kínálnak francia technológiával, ikonikus klasszikusokkal; az étlap ritkán változik, de 1-2 havonta séf ajánlat kerül fel a szezonális alapanyagokra építve.
Honnan származnak a alapanyagok és hogyan érdemes a fenntarthatóságot értelmezni nálatok?
Hazai beszállítók és kistermelők bevonása, Hortobágy Angus felhasználása; a környezeti terhelés minimalizálása és a veszteségek újrahasznosítása; emellett ingyenes receptkönyv érhető el a honlapon.
Legnépszerűbb cikkek
Érdekes cikkeink
Nyerj wellness hétvégét!
Wellness Hotel Szindbád
A nyeremény értéke:
87600 Ft