Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Irány Eger!

2018.01.18 | 6 perc

A Bükk-vidék csodálatos gyöngyszeme, itt található Magyarország második legnagyobb temploma, ez a helység ad otthont a Gárdonyi Géza Színháznak, és ez az a település, amely messze földön híres zamatos vörösboráról.

Eger Heves megye székhelye, Miskolc után Észak-Magyarország második legnépesebb városa. És kétségtelen, hogy e térség egyik legkülönlegesebb települése is, no, nemcsak igen jelentő történelmi múltja és földrajzi adottságai miatt, hanem azért is, mert ha hiszed, ha nem, a Mars egyik krátere is Eger nevét viseli. 

Szállások Egerben>>

Ha azt tervezed, hogy Egerbe utazol, megteheted autóval, vonattal, de akár busszal is. Bárhogy is mész, fogadj meg egy jó tanácsot: tervezd meg ott-tartózkodásod minden pillanatát, ugyanis annyi a látni- és élvezni való, hogyha nem készülsz fel eléggé, bánni fogod, ha lemaradsz valamiről! Mutatunk egy kis ízelítőt, íme! 

 

 Időutazás a várban

Méltán viseli Magyarország leghíresebb törökkori vára nevet az egri vár, amelyet az 1552-es ostromban a Dobó István által vezetett kétezer fős védősereg közel harmincszoros török túlerővel szemben védett meg. Csak sétálhatsz is, de ha igazán különleges időutazásra vágysz, akkor válts jegyet a kiállításokra is! Ismerd meg a vár történetét Szent István király korától a Rákóczi-szabadságharcig bemutató kiállításon, de érdemes benézned a Panoptikumba is, ahol az Egri Csillagok alakjaival találkozhatsz.

Török FürdőTörök Fürdő

 

Mártózz meg a Török Fürdőben!

A több évszázados múltú, hamisítatlan török hangulatot idéző Török Fürdőben amelynek 1980-ban fejújított kupoláját körülbelül 200 000 darab aranyozott mozaikkal öltöztették fel hat medence várja a wellness-imádókat és regenerálódni vágyókat. A fürdő medencéinek alján található kövek alól feltörő, radon tartalmú gyógyvíz gyulladáscsökkentő, ráadásul a közérzetre is kedvezően hat.

 

Itt található Magyarország egyik legleg temploma

Hitted volna, hogy Magyarország második legnagyobb templomát Egerben találod? Az Egri Bazilika hossza 90, a kupola 40, a torony 55 méter magas, és 4000-5000 embert tud befogadni nagyobb egyházi ünnepeken.

 

Sétálj el a Szépasszony-völgybe!

Eger központjától egy rövid sétányira található a közel 200 pincét számláló Szépasszony-völgy, amely hordói különleges kincset rejtenek. Ez a különleges kincs a külföldön is (nem is akármilyen) nevet szerzett, hungaricummá lett egri bikavér. A mohákkal és nemes penésszel borított pincékben a borok egész évben 10-15 °C-os hőmérsékleten tarthatók.

 

Légy kíváncsi Eger környékére is!

Ha egy kis természetközeli élményre is vágysz, akkor irány a Bükk! Felfedezheted például az innen mindössze 28 kilométerre lévő, festői szépségű Szilvásváradot. Ha Egerhez egy kicsit közelebbi helyet keresel, akkor ne hagyd ki Egerszalókot! A település déli részén egy 410 méter mélyről feltörő, 65-68 °C-os, domboldalon lefolyó hévíz 1200 négyzetméteres mészkőlerakódást épített. Az Európában egyedülálló sódombhoz el is sétálhatsz, sőt, ha sötétben mész, láthatod szivárványba burkolózva is.

 

Ahol kipihenheted a kirándulás fáradalmait

Az egri vár fölött, a belvárostól negyedórányira van a Szent István Hotel, ahol minden készen áll arra, hogy kipihenhesd a rohanó hétköznapok fáradalmait. Ússz, pihenj, relaxálj, töltődj! Nézd meg a szálláshely ajánlatait>>

Ha a fejedbe vetted, hogy el sem mozdulsz a belvárosból, akkor szállj meg az Érsekkert és a Török Fürdő szomszédságában lévő Eger&Park Hotelben, ahonnan tényleg minden sétatávolságra van! Élvezd ki az ott töltött időd minden pillanatát! Ízelítőül legyen elég ennyi: itt uraknak járó kényelem és szuper wellnessrészleg vár. Kattints ide, ha kedvet kaptál egy kis egri kiruccanáshoz és megtekintenéd a szálloda legjobb ajánlatait>>

Hotel Eger&Park wellnessrészlegében mindent megtalálsz, ami a pihenéshez kell.Hotel Eger&Park wellnessrészlegében mindent megtalálsz, ami a pihenéshez kell.

 

Az egerszalóki Thermál Park Hotel is kitűnő választás lehet az Egerben és a környéken tett kirándulások utáni pihenésre. A nap végén megérdemelsz egy kellemes kényeztetést a szálloda saját wellness részlegében. Ha pihenésed úticélja Egerszalók, tekintsd meg ide kattintva a hotel legkedvezőbb ajánlatait és foglalj akár azonnal>> 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Gyerekbarát szállodába tényleg csak csemeték mehetnek? Dehogy! Akkor talán attól gyerekbarát egy hotel, mert kínálatában jó sok gyerekprogram van? Valami ilyesmi. De korántsem csak ennyiről van szó. Sőt!
Most jött el az a pillanat, amikor elhatározhatod: az idei Valentin-napon olyan különlegesen édes meglepetést szerzel szíved választottjának, amire még száz év múlva is emlékezni fog!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
Üdv a Jurassic Parkban! 5+1 varázslatos dinó park Magyarországon
Lépjetek be Magyarországon a Jurassic Park kapuján, mert Budakeszin vagy épp Rezin könnyedén az őslények birodalmában találhatjátok magatokat! Élethű őshüllők, régészeti feltárások és izgalmas játékok – ezek lapulnak a hazai dinó parkokban! A gyerekek garantáltan imádni fogják!
Családi utazás mesterfokon - top10 gyermekbarát wellness szálloda belföldön
Mindenkit csak bátorítani tudunk arra, hogy télen se féljen gyerekkel utazni, hiszen jobbnál jobb gyerekbarát wellness szállodák várják a családokat. Beltéri pancsoló, gyerekmedence, jól felszerelt játszóház és szakképzett animátorok biztosítják, hogy a legkisebbeknek is élményteli legyen a közös utazás.
Hólepte úti célok a wellness bűvöletében − 10 mesés szálláshely télre
Pihenésre vágysz? Akkor tervezd meg a következő téli kikapcsolódásodat, amibe kényeztető wellness élmények is lesznek! Töltsd a szabadság napjait gyönyörű települések elragadó szálláshelyein, melyeket az igazán szerencsések hóköntösbe bújva is megcsodálhatnak!