Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kihagyhatatlan várak Magyarországon

Korábban összegyűjtöttünk nektek 6 olyan várat, amit muszáj megnéznetek, és most itt a folytatás! Minden panasz nélkül állíthatjuk, hogy Magyarországon egyszerűen túl sok gyönyörű vár van ahhoz, hogy 1 cikkbe beleférjen az összes.

Korábbi írásunk: A legnépszerűbb hazai várak

 

Füzéri vár

Festeni sem lehetne szebbet a hazánk legészakibb településén, Füzéren magasodó Füzéri várnál. Az erődítmény a Zempléni-hegység legkeletibb részén, egy égbe nyúló vulkáni kúp csúcsára épült. Indulj időutazásra a háromszintes várban: pillants be a hátborzongató tömlöcbe, sétálj a hangulatos virágoskertben és nézd meg közelebbről a gyönyörű, gótikus kápolnát is – útközben pedig megelevenedik előtted az egykori várlakók élete! Természetesen a Pinceszinten is akad látnivaló és innen léphettek ki a tűzfegyverekkel szegélyezett Alsó Bástyára, mely a Nagy-Magyarország 72 vármegyéjének nevét is őrzi. Hagyd, hogy magával ragadjon a varázslatos panoráma, amitől biztosan leesik az állad! Nézz szét a közeli szálláshelyek ajánlatai között>>

Füzéri várFüzéri vár


Siklósi vár

Emlékezetes történelmi utazásra csábít a Villányi-hegység lábánál megbújó településen, Siklóson a Siklósi vár, amit valóban nem érdemes kihagyni a látnivalók listájáról. Vegyél részt egy izgalmas tárlatvezetésen, ahol az erődítmény minden pontját bejárhatod és a hatalmas kőfalak mögött rejtőző történeteket is megismerheted! Az állandó tárlatok közül a kínzókamra és nemesi börtöncellákat, a középkori fegyver- és hadtörténeti kiállítást sem szabad kihagyni. A családosokra is gondoltak a várban, ugyanis Játékország kapui nyitva állnak a gyerekek számára. Ha pedig egy kis kézműveskedésre is beneveznél, akkor ismerkedj meg az Illatszertárban a szappankészítés titkaival vagy az Udvari Sütödében fonj magadnak kalácsot abból a tésztából, amit a Pékmester dagasztott saját kezűleg!

Szállás tippünk: A Hotel Castello****-nál csak akkor tudnátok közelebbi szállást találni a várhoz, hogyha egyenesen a termeinek kövén aludnátok.  Ráadásul közvetlen összeköttetésben áll a Siklósi Thermal Spa fürdővel, így bármikor csobbanhattok egyet. Igazi családbarát szálloda, a kislányok hercegnős, a kisfiúk Ferrarri ihletésű szobákban is aludhatnak. Éttermében pedig helyi termelők minőségi alapanyagaiból készült  fogásokat kínálnak, villányi borok társaságában. Nézd meg a hotel páratlan ajánlatait>>

Siklóson senki sem marad éhen, térj be az egyik étterembe>>

Siklósi várSiklósi vár


Szigligeti vár

A Balaton északi partján emelkedő Szigligeti várat erdők és mezők övezik. Barangold be a gyönyörű panorámát ígérő erődöt Szigligeten, ahonnan pompás kilátás nyílik a Tapolcai-medence tanúhegyeire, majd baktass fel a Mártonfalvy-rondellára, ahol az ágyúkkal is lefotózkodhatsz! A középkori várkonyhába lépve jobban megismerheted a hajdan itt élők mindennapjait. Az épületben ezen kívül látványos sólymászbemutatót, fergeteges koncerteket és felejthetetlen középkori játékokat is szoktak rendezni, melyeken szintén tanácsos részt venni. Amennyiben megéhezel, nem kell aggódnod, mert a büfében mennyei kenyérlángost majszolhatsz majd, amit ízletes, kézműves sörrel öblíthetsz le. Az sem gond, ha kisgyermekkel érkezel, mert a játszótéren ők is levezethetik majd a maradék energiájukat. Indulás előtt ne felejtsd el megnézni az Ófaluban található Fegyver kiállítást se!

Nézz szét a közeli szálláshelyek ajánlatai között>>
Egyél egy finomat Szigligeten>>

Szigligeti várSzigligeti vár

 

Regéci vár

Látogass el a nemrég teljes körűen felújított Regéci várba, ahol II. Rákóczi Ferenc töltötte a gyermekkorát! A vadregényes Zempléni-hegység középső részén fekvő épület Öregtornya számos remek kiállításnak ad otthont. Amennyiben kevesebb szendvicset csomagoltál a túrához, akkor sincs baj, mert a várbüfé kínálatát átböngészve biztosan találsz majd kedvedre való finomságot!

Nézz szét a közeli szálláshelyek ajánlatai között>>

Regéci várRegéci vár

 

Taródi vár

Nem csupán védelmi célokra épültek káprázatos várak – ezt példázza Taródi István XX. század végén emelt erődítménye, mely Sopronban, a Lőverek oldalába ékelődött be. A Bagoly- vagy Bolondvárnak csúfolt épületbe a vizesárok felett átívelő felvonóhídon keresztül juthatsz be. Mászd meg 16 méter magas, ötszintes kaputornyot, ahová kanyargós csigalépcsőn át vezet az út, majd gyönyörködj a mesés kilátásban! Ha pedig eljöttél Sopronig, akkor a közeli Károly-magaslati Ökoturisztikai Látogatóközpontban található Kőhalmy Vadászati Múzeumot, a Boszorkány meseösvényt és a Lővér Kalandparkot se hagyd ki!

Étterem tipp: Ha szereted a steaket, mindenképp menjetek el a Papa Joe's Saloon&Steak House-ba, mert egyszerűen fenséges húsokat készítenek! Az itallapon pedig több mint 100 féle whisky szerepel, hiszen hitvallásuk szerint "a steakhez a whisky úgy tartozik mint kenyérhez a héja". Nem elhanyagolható tény az sem, hogy teraszukat a várfal szegélyezi, így a szemnek is élményt nyújtanak.

Sopronban érdemes több napot maradnod, mutatjuk hol érdemes megszállni>>

Taródi várTaródi vár

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A kastélyszállók népszerűsége töretlen, évről évre egyre több ember keresi fel őket a legkülönfélébb motivációval. Van, akinek művészettörténeti és történelmi érdeklődése miatt esik a választása egy ilyen különleges hangulatú szállásra, és akad, aki egyszerűen csak csendes környezetben szeretne pihenni, de egy valami közös bennük: maradandó élménnyel és kisimulva térnek haza utazásukról.
Ha kedvetek támadna eltölteni néhány napot egy Budapesthez környékén egy wellness hotelben, ami nincs túl messze a fővárostól, de mégis ki tudtok szakadni nyüzsgésből, akkor van egy jó hírünk! Bármelyik irányba is indultok, biztosan találtok olyan helyet, ami megfelel az elképzeléseiteknek. Mutatunk most 8 wellness szállodát, ami nem fog csalódást okozni.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 különleges látnivaló a Balatonon
Nézzétek meg a tatárjárás előtt épült magánvárat, gyönyörködjetek a panorámában az árbóc alakú kilátóból, zarándokoljatok el a bányászalakások romjaiból épített kápolnához - a magyar tenger partján mindig akad újabb felfedezésre váró látnivaló. A legjobb balatoni kirándulóhelyekből és látványosságokból gyűjtöttünk most össze néhányat.
10+2 legszebb természeti látnivaló Magyarországon - Mars-expedíció, Holdra lépés és rejtőzködő csodák a természetben
Sétáljatok vörös lankákon, másszatok fel a szélfútta fennsíkokra, utazzatok vissza a múltba, mert ezúttal a természetben lapuló, 12 különleges kincs nyomába eredünk. Magyarország legszebb természeti kincsei és látnivalói közül muatunk most párat.
Lélegzetelállító várak és várromok szerte az országban
A várak a történelem élő lenyomatai, jó pár közülük túlélt viharos évszázadokat, és ma ugyanazon falak között sétálhatunk, ahol a középkorban nemesek és harcosok rótták a folyosókat. Megmutatunk néhány várat illetve várromot Magyarországon, ha a kirándulást egy kis történelemórával kevernétek.
Pecázók paradicsoma: 5 mesés wellness szálloda saját horgásztóval és horgászati lehetőséggel
Néha legszívesebben fognátok magatokat és kisétálnátok a szürke hétköznapokból, hogy élményekkel színesítsétek meg az életet? Akkor vigyetek magatokkal pecabotot is, és lassuljatok le a most következő szállásokon, ahol még saját horgásztó is rejtőzik!
Álomszép japánkertek és cseresznyefa-virágzás Magyarországon
A Kelet varázslatos világa akár Magyarországon is megérintheti az embert, köszönhetően azoknak a titokzatos japánkerteknek, melyekbe elkalauzolunk benneteket. Ha pedig már elindultok, akkor a bámulatos cseresznyefa-virágzást is érdemes megnézni - mutatjuk, hogy hol.