Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Mágikus erdőfürdő, vártúra és templomromok – kihagyhatatlan programok nyárra

Új kalandokra vágysz? Akkor feltétlenül böngészd át friss bakancslistánkat, melyre a legjobb programok kerültek fel! Eredj templomromok nyomába a Balaton-felvidéken, kutasd fel a legjobb kilátókat, szépséges tanösvényeket és ellenállhatatlan vendéglátóhelyeket, fürdőket is!

 

Látogass várakat, kastélyokat!

Lovagi tornákat, fegyverbemutatókat, gyertyafényes tárlatvezetéseket is rejtenek Magyarország gyönyörű várai, ahol újraélheted a történelmet. A szuper kiállítások, előadások mellett pedig nem mehetsz el szó nélkül a várfalakról nyíló, varázslatos panoráma mellett sem. Ütemezd be idén a Sümegi vár és a Gyulai vár felkeresését, vagy hagyd, hogy kézen fogjon a múlt hazánk fényűző kastélyaiban!

Várak, kastélyok Magyarországon>>

Kihagyhatatlan programok jó időben - sümegi várKihagyhatatlan programok jó időben - sümegi vár

 

 

Lazíts egész évben a hazai élményfürdőkben!

Egy wellness mindig jókor jön. Keresd fel télen-nyáron Magyarország legjobb fürdőit a teljes testi-lelki feltöltődésért! Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, a Hungarospa például 2024-ben is változatlan árakkal vár, hogy kipróbáld a legendás gyógyfürdőt, a fedett Aqua-Palace Élményfürdőt, az adrenalin löketet nyújtó Aquaparkot, valamint nyáron a hatalmas strandot.

Élményfürdők, termálfürdők Magyarországon>>

Kihagyhatatlan programok jó időben - Hungarospa prémium zónaKihagyhatatlan programok jó időben - Hungarospa prémium zóna

 

 

Indulj gasztrokalandok után!

Imádod a finom falatokat? Vesd bele magad egy szenzációs gasztrokalandba! A csúcsgasztronómia jegyében érdemes betérni a két Michelin-csillaggal büszkélkedő tatai Platán Gourmet-be, valamint a budapesti Stand-ba, de Bib Gourmand ajánlással rendelkezik az encsi Anyukám Mondta, az egri Macok, a balatonfüredi Sparhelt, illetve a pécsi Morzsa is.

Éttermek Magyarországon>>

Kihagyhatatlan programok jó időben - Fotó: egri Macok BisztróKihagyhatatlan programok jó időben - Fotó: egri Macok Bisztró

 

 

Kirándulj a természetben!

Egy jó kis túrára bármikor benevezhetsz, ha a Dobogókő és Dömös között feszülő, Rám-szakadékot célzod meg. A Visegrádi-hegység vadregényes dzsungelében helyenként több mint 35 méter mélyen barangolhatsz a szurdokban a melletted tornyosuló sziklafalak között. Ám, egy másik szuper kirándulóhely lehet a Bakonyban lapuló Ördög-árok is, ami közel 2 km hosszan fut végig előtted.

Kirándulóhelyek Magyarországon>>

Kihagyhatatlan programok jó időben - Rám-szakadékKihagyhatatlan programok jó időben - Rám-szakadék

 

 

Gyönyörködj a panorámában a legszebb kilátókból!

Ha a mesebeli panorámák megszállottja vagy, biztosan szívesen meghódítanál pár kilátót. Ez esetben vezessenek lépteid az Országos Kéktúra útvonalán át a mátraszentimrei Galya-kilátóba vagy a Dunakanyart pásztázó, nagymarosi Julianus-kilátóba!

Kilátók Magyarországon>>

Kihagyhatatlan programok jó időben - Julianus-kilátóKihagyhatatlan programok jó időben - Julianus-kilátó

 

 

Sétálj végig a legszebb tanösvényeken!

A nemrég átadott Teknős Tanösvény hamar Dunakeszi egyik legkedveltebb látványossága lett. A természetet átszelő pallósoron andalogva számos információs pontot és játékos pavilont is találsz majd, amit a felnőttek is kedvelni fognak. Továbbá kellemes sétára szólít az 1 km hosszú orfűi Vízfő-tanösvény, valamint a mesebeli, 18 állomásos Tatai Fényes tanösvény is.

Tanösvények, ökocentrumok Magyarországon>>

Kihagyhatatlan programok jó időben - tatai Fényes tanösvényKihagyhatatlan programok jó időben - tatai Fényes tanösvény

 

 

 

Nézz meg minél több templomromot!

3 idővel dacoló, középkori templomromra bukkanhatsz a Balatonhoz közeli Dörgicsén, de nem messze innen, Balatoncsicsón is érdemes megtekinteni a Szent Balázs-templomromot. A magyar tenger északi partján az említetteken kívül is találhatsz bőven mágikus épületmaradványokat. Például a szigligeti Avasi templomromot vagy az aszófői Kövesdi templomromot.

Szobrok, templomok Magyarországon>>

Kihagyhatatlan programok jó időben - Szent Balázs-templomromKihagyhatatlan programok jó időben - Szent Balázs-templomrom

 

 

Ülj libegőre!

Helyezkedj el kényelmesen és lógasd a lábad, miközben magával ragadó látványként terül el előtted a táj! Ezt a pompás élményt Magyarország libegőin ülve élheted át a Lillafüredi libegőn, az Eplényi libegőn vagy a sátoraljaújhelyi Magas-hegyi libegőn.

Élményparkok, kalandparkok Magyarországon>>

Kihagyhatatlan programok jó időben - Magas-hegyi libegő/ Fotó: Zemplén KalandparkKihagyhatatlan programok jó időben - Magas-hegyi libegő/ Fotó: Zemplén Kalandpark

 

 

Utazz el a legszebb hazai városokba!

Izgalmas múzeumok, helyi látványosságok, szép szoborcsoportok kísérik lépteidet hazánk magával ragadó városaiban, ahol mindig élmény egy kirándulás. Győr barokk belvárosára, Gyula bájos hangulatára és Veszprém nevezetességeire sem lehet nemet mondani.

Népszerű úti célok Magyarországon>>

Kihagyhatatlan programok jó időben - Széchenyi tér (Győr)Kihagyhatatlan programok jó időben - Széchenyi tér (Győr)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
A legszebb 7+1 tanösvény Budapest környékén
Kalandos, gyermekbarát, látnivalókban gazdag, panorámás vagy épp ritkábban látogatott tanösvényt keresel Budapesten és környékén? Akkor ez a lista most neked szól! Összedugtuk a fejünket és összegyűjtöttük az ittjartam.hu kedvenc helyeit… a tiéd rajta van?

 

 

Kirándulj az ország pompás erdőiben!

Egy kis erdőfürdő mindig lehetőséget ad, hogy megtörd a szürke hétköznapokat. Csodáld meg Pécset felülnézetből a Mecseki parkerdőben sétálva! A Somló-hegyi kirándulóerdőn át eljuthatsz a Somlói várhoz is – hazafelé pedig betérhetsz egy borospincébe!

Kirándulóhelyek az országban>>

Kihagyhatatlan programok jó időben - Mecseki ParkerdőKihagyhatatlan programok jó időben - Mecseki Parkerdő

 

 

Indulj skanzentúrára!

A régmúlt időket elevenítheted fel egy fantasztikus skanzentúrán, melynek ideális helyszíne lehet a Szentendrei Skanzen, a Tihanyi Skanzen vagy a Szennai Skanzen is. Ám, ha az Északi-középhegységben barangolsz, akkor a hollókői Ófalut is vedd fel a bakancslistádra!

Múzeumok, látogatóközpontok Magyarországon>>

Kihagyhatatlan programok jó időben - HollókőKihagyhatatlan programok jó időben - Hollókő

 

Állatkertek, vadasparkok>>

Kisvasutak, élményprogramok>>

Strandok, tavak Magyarországon>>

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Mit szólnátok, ha azt mondanánk, hogy a Balatonon is vannak olyan jó ár-érték arányú, megfizethető szálláshelyek, ahol nem kell lemondanotok a minőségről sem? Jól hangzik? Íme 10+1 pénztárcabarát szállás a Balatonon.
Hazánk északi része bővelkedik a látnivalókban, de mi a helyzet azokkal a programlehetőségekkel, melyeket az egész család élvez, kortól függetlenül? Ebben a cikkünkben 10 ilyen alternatívát válogattunk össze, hogy a családi kiruccanás valóban szórakoztató legyen a gyerekek és a felnőttek számára is.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Kívánságteljesítő forrás és szulejmán lábnyomai – legendás kirándulóhelyek Kőszeg környékén
Azt az erdő mélyén megbújó, titokzatos forrást keresitek, ami teljesíti a szívetek vágyát? Tegyetek egy próbát a Kőszeg környéki kirándulóhelyekkel! Nézzétek meg, hol lelhettek rá a legendás Hétforrásra vagy túrázzatok ahhoz a panorámaponthoz, ahonnan a szóbeszéd szerint I. Szulejmán szultán figyelte az 1532-es kőszegi ostromot!
Bemutatjuk Tokaj-Hegyalja legrangosabb éttermeit
2024.07.17 | 9 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
Ahol a dűlők egymást érik, és ahol a legédesebb szőlőszemeket aszalja aranybarnára a nyári nap, ott bizony a gasztronómia is virágzik. Kiváló szálláshelyek mellett számos rangos, elismert konyha található a térségben, ahol bizony a tokaji borok mellé ínycsiklandó fogásokat kínálnak.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.