Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Csodás kastélyszállodák Magyarországon

A kastélyszállók népszerűsége töretlen, évről évre egyre több ember keresi fel őket a legkülönfélébb motivációval. Van, akinek művészettörténeti és történelmi érdeklődése miatt esik a választása egy ilyen különleges hangulatú szállásra, és akad, aki egyszerűen csak csendes környezetben szeretne pihenni, de egy valami közös bennük: maradandó élménnyel és kisimulva térnek haza utazásukról.



Főnix Medical Wellness Resort, Nógrádgárdony

Gondoltátok volna, hogy egy kastélyhotelt környezetbarát módon is fent lehet tartani? A Nógrádgárdonyban, egy természetvédelmi terület közepén álló Főnix Medical Wellness Resort ennek élő bizonyítéka, hiszen megújuló hőtermelés gondoskodik a meleg vízről és a fűtésről, de az esővizet is gyűjtik illetve kútvizet is használnak. A pihenni vágyókat 36 szobával és 1 lakosztállyal várják és van egy extra jó hírünk: senkinek sem kell izgulni vagy külön fizetni azért, hogy panorámás szobába helyezzék el, ugyanis a szobák mindegyike a kastély héthektáros ősfás parkjára néz! A zöld környezetbe akár a kastély könyvtárából is vihetünk ki könyveket, hogy a jó levegőn adjuk át magunkat az irodalomnak. Természetesen azok sem fognak unatkozni, akik nem szeretnek olvasni, hiszen a szaunák, a pezsgőfürdő és a kültéri illetve beltéri úszó- és élménymedence mindenki számára pihentető élményt nyújt, de ez elmondható a pincében található szalonjátékokról is. Tovább a szálláshely ajánlataihoz>>

Főnix Medical Wellness Resort, NógrádgárdonyFőnix Medical Wellness Resort, Nógrádgárdony

Főnix Medical Wellness Resort, NógrádgárdonyFőnix Medical Wellness Resort, Nógrádgárdony


Batthyány Kastélyszálló****, Zalacsány

Az épület története egészen 1490-ig nyúlik vissza, de a Batthyány–családhoz csak az 1800-as években került, ekkor kapta meg jellegzetes barokk küllemét. 2005-ben építették át szállodává, azóta történelmi mivoltát modern fényűzés egészíti ki. A Batthyány Kastélyszálló wellnessrészlegén a következők várják a vendégeket: kül– és beltéri termálmedence, jacuzzi, víz alatti élményelemek, nyakzuhany és fényterápiás finn szauna. A szolgáltatások körét különleges lávaköves-, ázsiai energia- és sörmasszázs kezelések gazdagítják, de lehetőség van sör- vagy éppen borfürdőre is! Aki pedig a pihenését inkább aktívan töltené, neki a szomszédos nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas Zala Springs golfpályát ajánljuk. További részletek és ajánlatok>>

Batthyány Kastélyszálló****, ZalacsányBatthyány Kastélyszálló****, Zalacsány

Batthyány Kastélyszálló****, ZalacsányBatthyány Kastélyszálló****, Zalacsány



Kastélyhotel Sasvár, Parádsasvár

A Kastélyhotel Sasvárt nem más tervezte, mint az az Ybl Miklós, aki olyan ikonikus hazai épületeken hagyta keze munkáját, mint a Magyar Állami Operaház vagy a Szent István Bazilika. Az 1876 és 1882 között épült kastély azonban nem csak szépségével hódítja meg a vendégek szívét, hanem szolgáltatásaival is, a tökéletes kikapcsolódáshoz ki se kell mozdulniuk a kastély területéről. Föld alatti folyosón vezet út az elegáns élményfürdőbe, ahol évszaktól függetlenül csobbanhatunk egyet, a sós levegő jótékony hatásait pedig sóterápiás kabinban tapasztalhatjuk meg. Azonban szórakozási lehetőségekben sincs hiány, hiszen bowling, billiárd, speciális fallabdapálya, szabadtéri tenisz és strandröplabda pálya is található a területen. További részletek és ajánlatok>>

Kastélyhotel Sasvár, ParádsasvárKastélyhotel Sasvár, Parádsasvár

Kastélyhotel Sasvár, ParádsasvárKastélyhotel Sasvár, Parádsasvár



Károlyi Kastély Hotel & Restaurant, Fehérvárcsurgó

Ybl Miklós neve a fehérvárcsurgóiKárolyi Kastély történelmében is szerepel, ő volt a Károlyi család építésze és emiatt rész vett az épület művezetéssel kapcsolatos tervezésében. Ma a Accent Hotels szállodalánc tagjaként 17 szobával és 6 lakosztállyal várja a vendégeket csodaszép zöld környezetben. Konyhájában Varga Gergely séf irányítása alatt isteni fogások készülnek a magyar és a francia konyha ötvözésével, de akár egy piknik kosárnyi finomságot is kérhetnek azok, akik az ősfák árnyékában szeretnének elfeledkezni a mindennapok fáradtságáról. További részletek és ajánlatok>>

Károlyi Kastély Hotel & Restaurant, FehérvárcsurgóKárolyi Kastély Hotel & Restaurant, Fehérvárcsurgó

Károlyi Kastély Hotel & Restaurant, FehérvárcsurgóKárolyi Kastély Hotel & Restaurant, Fehérvárcsurgó

 


La Contessa Kastélyhotel****, Szilvásvárad

A La Contessa Kastélyhotel a meseszép Szilvásváradon található, a Pallavicini őrgrófi család egykori birtokán. A 7 hektáros ősparkban fekvő, fellegvárszerűen a falu fölé magasodó neobarokk épület szállodává alakításakor nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a vendégek igényeit a lehető legnagyobb kört lefedve elégítsék ki. A kastély exkluzív kétágyas szobáin túl ennek köszönhetően az attól 100 méterre található udvarházban külön állatbarát szobák, panoráma teraszos, egybenyitható és beépített erkélyes junior lakosztályok és akadálymentesített szobák is kialakításra kerültek.  A pihentető élményért a 650 m2-es wellnessrészleg felel, ahol változatos masszázsok és testkezelések igénybevételére is lehetőség van. További részletek és ajánlatok>>

La Contessa Kastélyhotel****, SzilvásváradLa Contessa Kastélyhotel****, Szilvásvárad

La Contessa Kastélyhotel****, SzilvásváradLa Contessa Kastélyhotel****, Szilvásvárad

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Olyan természet közeli élményre vágysz, ahol az adrenalin szinted is megmozgathatod? Akkor látogass el a gyönyörű helyszíneken kiépített via ferrata pályákhoz, és tedd próbára a bátorságodat, valamint az ügyességedet sziklamászás közben!
Korábban összegyűjtöttünk nektek 6 olyan várat, amit muszáj megnéznetek, és most itt a folytatás! Minden panasz nélkül állíthatjuk, hogy Magyarországon egyszerűen túl sok gyönyörű vár van ahhoz, hogy 1 cikkbe beleférjen az összes.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 szállás privát jakuzzival, pezsgőfürdővel a szobában
2022.12.02 | 7 perc | Szállások | Wellness
Mindannyiunknak jár egy kis kényeztetés néhanapján, és van, hogy erre leginkább a négy fal között vágyunk. Ezért összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szálláshelyet, ahol lehetőségetek van olyan szoba foglalására, amiben privát jakuzzi is rendelkezésetekre áll.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.