Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hűsítő italok egy dzsungelben vagy a Duna mellett – gin tonic-lelőhelyek Budapesten

2023.07.27 | 7 perc

Szereted a kalandokat és nyitott vagy az újdonságokra? Akkor a forró nyarakon nem is kerülhetne jobb ital a poharadba, mint a csilingelő jégkockákkal bélelt gin tonic! A fanyar, mégis könnyed ízvilággal párosuló szomjoltót Budapest legjobb gin tonic-lelőhelyein is elkortyolgathatod, ráadásul páratlan környezetben! Cikkünkben 10 szuper bár mutatkozik be, amik tökéletesek lesznek a stílusos iszogatáshoz. Nem csupán gin tonic rajongóknak.

 

Twentysix 

Cím: 1061 Budapest, Király utca 26.

Akár egy botanikus kertben, olyan lesz vendégeskedni a Twentysix ősoázisában, ahol a mediterrán nyarat még télen is zavartalanul kihasználhatod. A konstans 26 fokos hőmérsékleten a pálmák és buja trópusi növények között hörpinthetsz bele a legjobb gin tonicokba. Ám akkor sem fogsz csalódni, ha más italokat is megízlelnél, esetleg egy reggelire vagy isteni desszertre térnél be.

Gin tonic-lelőhelyek Budapesten - Twentysix, fotó: Kiss Bálint / SociallyGin tonic-lelőhelyek Budapesten - Twentysix, fotó: Kiss Bálint / Socially

Gin tonic-lelőhelyek Budapesten - Twentysix, fotó: Kiss Bálint / SociallyGin tonic-lelőhelyek Budapesten - Twentysix, fotó: Kiss Bálint / Socially

 

 

a Majomhoz - Buda titkos kertje 

Cím: 1122 Budapest, Maros utca 56.

A Városmajor százéves fáinak lombjai alatt rejtőzik a fesztiválélménynek sem utolsó Buda titkos kertje. Az utánozhatatlan hangulatot a barátokkal, a családdal vagy kutyusod társaságában is átélheted. A gazdag itallapot átböngészve biztosan megakad majd a szemed a nyári estékhez elengedhetetlen Gin Jam koktélon, mely prémium gint, áfonyát, epret, citrusokat, valamint perzsa rózsa tonicot is tartalmaz.

 

Gin tonic-lelőhelyek Budapesten - Fotó: a MajomhozGin tonic-lelőhelyek Budapesten - Fotó: a Majomhoz

Gin tonic-lelőhelyek Budapesten - Fotó: a MajomhozGin tonic-lelőhelyek Budapesten - Fotó: a Majomhoz

 

 

Schrödinger Macskája Bar 

Cím: 1073 Budapest, Kertész utca 42-44. 

Célszerű asztalt foglalni a Schrödinger Macskája Barba, ahol kiváló alapanyagokból elkészített signature koktélokkal adhatod meg a módját a stílusos lazításnak. Ünnepléshez, nyári poharazgatáshoz, hétzáráshoz vagy indításhoz keresve sem találnál jobb helyet. Főleg akkor, ha a világ különböző pontjairól származó gineket is letesztelnéd a társasággal.

Gin tonic-lelőhelyek Budapesten - Fotó: Schrödinger Macskája BarGin tonic-lelőhelyek Budapesten - Fotó: Schrödinger Macskája Bar

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Fedezd fel Budapest teraszos helyeit!
A jó idő beköszöntével sorra nyitják meg kapuikat a budapesti szabadtéri éttermek és kocsmák, melyek olyan széles palettát vonultatnak fel, hogy alig lehet közülük választani. Rooftop bárok, kerthelyiségek, sörözők és bisztrók várják vendégeiket, hogy végre a zárt tereken kívül is élvezhessük a fővárosi nyári éjszakákat.

 

 

Zsiráf Buda

Cím: 1024 Budapest, Kis Rókus utca 2-4.

Eszméletlen nápolyi pizzákkal és még eszméletlenebb koktélcsodákkal vár Budapest egyik legmenőbb gasztróbárja, a Zsiráf Buda. Kevertesd ki kedvenc koktéljaidat a több mint 15 féle ginből, amit a fűben piknikezve, a szabadtéri teraszon vagy az eklektikus beltérben is elfogyaszthatsz! A kellemes ejtőzést szuper programokkal, eseményekkel igyekeznek feldobni, ezért megéri figyelemmel kísérni a tervezett rendezvényeket.

 

Gin tonic-lelőhelyek Budapesten - Fotó: Zsiráf BudaGin tonic-lelőhelyek Budapesten - Fotó: Zsiráf Buda

Gin tonic-lelőhelyek Budapesten - Fotó: Zsiráf BudaGin tonic-lelőhelyek Budapesten - Fotó: Zsiráf Buda

 

 

Gin Corner Bar 

Cím: 1051 Budapest, Erzsébet tér 13.

Az árnyas emeleti teraszon vagy az örök tavasz birodalmába repítő belső térben több mint 100 féle ginnel, egyedi párlatokkal és minőségi borokkal ismerkedhetsz meg a Gin Corner Barban. Az exkluzív környezetben a hihetetlen italokat bravúros ételekkel egészítheted ki. A kétszemélyes Antiopasto tál puha kovászos kenyere, válogatott sajtjai, illetve ízletes felvágottjai kitűnő alapot adnak egy kellemes, lazulós, élőzenés estéhez.

 

 

GoodSpirit Whisky & Coctail

Cím: 1053 Budapest, Veres Pálné utca 7.

500-nál is több izgalmas párlatot kóstolhatsz meg a GoodSpirit Whisky & Coctail bárban, melyek már akkor lenyűgözik az embert, amikor megpróbálja őket összeszámolni a falon. Azért a ginek miatt sem kell aggódni, hiszen a kínálatban közel 50 féle akad a világ egyik legnépszerűbb koktéljából.

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Romantikus szállások Budapest környékén
Bármelyik hétvége kiváló ürügy arra, hogy kinézzetek egy romantikus szállást Budapest környékén, ahol kettesben eltölthettek néhány napot. Összegyűjtöttünk nektek 5 olyan helyet, ahova elvonulhattok, hogy a külvilágot kizárva csak egymásra kelljen figyelnetek!

 

 

Monkey Bistro

Cím: 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 4.

A Várkert Bazár elképesztő rooftop teraszáról, a Monkey Bistroból varázslatos panoráma nyílik a sodródó Dunára. Ugorjatok be egy könnyed ebédre vagy vacsorára és élvezzétek éjszakába nyúlóan a zseniálisan kevert koktélokat, frissítőket a GINpánz bar – Gin & Tonik jóvoltából! Izgalmas ízpárosítások és felejthetetlen dzsungelhangulat a történelem árnyékában.

 

 

 

Marty’s Local Kitchen & Bar

Cím: 1051 Budapest, Vörösmarty tér 5.

A pezsgős hétvégi brunchozástól a gazdag bisztrókínálatig mindent tud a Marty’s Local Kitchen & Bar. A jéghideg koktélokat a hangulatos teraszon hátradőlve szürcsölheted el a barátaid körében. Kóstolj rá a Hendrick’s tonikra is, mely lime-mal, uborkával, rózsaborssal fűszerezi meg a jól ismert kesernyés alapízeket!

Gin tonic-lelőhelyek Budapesten - Marty's Local Kitchen & Bar/ Fotó: Ittjartam.huGin tonic-lelőhelyek Budapesten - Marty's Local Kitchen & Bar/ Fotó: Ittjartam.hu

 

 

High Note Skybar

Cím: 1051 Budapest, Hercegprímás utca 5.

Csodálatos kilátásban nehéz felvenni a versenyt az egyedi elhelyezkedésű High Note Skybarral, ahol Budapest háztetői felett nézheted végig a napnyugtát – közvetlenül a lélegzetelállító Szent István Bazilika mellett. Ezt a pazar tetőtéri élményt ráadásul mennyei ételekkel és italokkal koronázhatod meg. Például a már sokat emlegetett, remek gin tonic koktélokkal!

Gin tonic-lelőhelyek Budapesten - High Note Skybar/ Fotó: Ittjartam.huGin tonic-lelőhelyek Budapesten - High Note Skybar/ Fotó: Ittjartam.hu

 

 

Esetleg Bisztró 

Cím: 1095 Budapest, Fővám tér 11-12.

Kifeszített napvitorlák alatt és a hömpölygő Duna mellett bukkanhatsz rá az Esetleg Bisztróra, ahol bűntudat nélkül élvezheted a nyár legjobb pillanatait. Rendelj hideg sört, cuccos limonádét vagy szomjoltásnak is tökéletes gin tonicot, és éld meg a pillanat örömét bámulatos környezetben, amihez finom bisztró ételeket is csemegézhetsz!

Gin tonic-lelőhelyek Budapesten - Esetleg Bisztró/ Fotó: Ittjartam.huGin tonic-lelőhelyek Budapesten - Esetleg Bisztró/ Fotó: Ittjartam.hu

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Igazi csemegét kínálnak a természetjáróknak és a könnyed sétára vágyóknak is Magyarország mesés lombkoronaösvényei, melyek ellenállhatatlan erdei kirándulásra ösztönzik a kalandvágyókat. Az egyedülálló, hangulatos barangoláson a természet megnyugtató közelségét, az erdő hangjait és a páratlan látványt egyszerre élvezheted ki méterekkel a föld felett! Íme, 10 lélegzetelállító lombkorona sétány, ahol a helyi élővilágot természetes közegében szemlélheted meg!
Bár a Balaton népszerűségéhez nem ér fel, mégis kiváló opció a nyári melegben a Velencei-tó, mely a fővárosból autóval és vonattal is könnyen elérhető. A hűsítő fürdési lehetőségek mellett látnivalókból sincs hiány, össze is gyűjtöttünk nektek néhányat!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.