Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Extrém kalandok és csúcshódítás a természetben: a legjobb via ferrata pályák Magyarországon

Olyan természet közeli élményre vágysz, ahol az adrenalin szinted is megmozgathatod? Akkor látogass el a gyönyörű helyszíneken kiépített via ferrata pályákhoz, és tedd próbára a bátorságodat, valamint az ügyességedet sziklamászás közben!

 

Sárospataki erőpróba egy különleges természeti csodánál

Sárospatak közelében bújik meg hazánk egyik legszebb természeti csodája: a Megyer-hegyi Tengerszem. A meseszép, 6,5 méter mély tavat 70 méter magas sziklafalak ölelik körbe. Az idilli környék viszont nem csupán azokat a természetjárókat vonzza, akik örömmel néznék meg az itteni, 18 méter magas, körpanorámás kilátót vagy bebarangolnák a Malomkő tanösvényt, hanem azokat is, akik nem mindennapi kalandra vágynak. A 650 méter hosszú vasalt útvonalon több különböző nehézségi fokozatú pálya közül választhatsz. Próbáld ki, hogy milyen érzés a víztükör felett, 6 méter magasan mászni, mert ilyen élményben még garantáltan nem volt részed!

Szállj meg a helyi, családias Margaréta Panzóban>>

 

Igazi kihívás a Cseszneki várnál

A Bakony zabolátlan lankái és madárdalos erdői rengeteg felfedezni való helyet tartogatnak számodra Cseszneknél. Ha viszont már meghódítottad az Ördög-árkot és a Római-fürdő vízesésnél is jártál, akkor ideje egy kis adrenalin fröccsre is benevezni a Cseszneki vár lábánál, ahol Magyarország első via ferratra útvonala létesült. Válassz az egész évben mászható, 5 különböző nehézségű útvonalból a könnyűtől az extrém nehézig, és útközben ne felejts el gyönyörködni a Kőmosó-szurdok festői vidékében se! A csúcshódítás után érdemes közelebbről is szemügyre venned hazánk egyik leglátványosabb várromját, ahonnan pazar kilátás nyílik a környékre!

Nézz szét a környéken lévő csodás szállások ajánlatai között>>

Cseszneki várCseszneki vár

 

Óvatos léptekre lesz szükség Tatabányán

A Gerecse és a Vértes völgyében fekvő Tatabánya fölé magasodó Kő-hegyen 3 vasalt útvonal várja, hogy birtokba vedd. A pályákon hajmeresztő sziklafalakon kell majd egyensúlyozni, vagy épp átkelni a vietnámi hidakon… egy azonban biztos: az ügyességedre, az állóképességedre és a kitartásodra mindenképp szükséged lesz, hogy teljesíteni tudd a feladatot. Ha szeretnéd megnézni a környék látnivalóit is, akkor feltétlen ejtsd útba a 30 méter magas Ranzinger Vince kilátót vagy a lélegzetelállító Szelim-barlangot!

Szállásajánlatuk a közeli Tatán, autóval kb. 20 perc alatt megközelíthető Hotel Kiss, ahol a gyerekeket szabadtéri játszótér és pancsoló várja, míg a nagyobbak a szaunában, illetve a kül- és beltéri medencében töltődhetnek fel. Akinek pedig a sziklamászás után még maradt feleslegese energiája, bérelhet bringát, és körbetekerheti az Öreg-tavat, vagy felfedezheti a csodálatos tatai tájakat. További részletek>>

Szelim-barlang kürtőjeSzelim-barlang kürtője

 

Erdei „kirándulás” a Cuha-völgyben

Árnyékot adó lombok vadregényes vidékén, a Bakony szívében, a Cuha-völgyben is via ferrata útvonalakra lelhetsz! Küzd le a Bucsek Henrik Emlékutat, mely hazánk leghosszabb vasalt útvonala is egyben, majd kövesd Ariadné fonalát, ahol technikás megoldásokat is be kell majd vetned ahhoz, hogy tovább tudj haladni a megkezdett nyomvonalon! A mesés természeti környezetben, mászás közben nem csak a friss levegőt élvezheted, hanem az erdő zajait is meghallgathatod!

Szuper szálláshelyeken tudjátok kipihenni magatok a Bakonyban is. Foglalj szállást a zirci Forest Hills Hotel&Golf****-ba, a Hotel Szépalmába Porva-Szépalmapusztán, a sümegi Hotel Kapitány****superior-ba, vagy a tapolcai Hunguest Hotel Pelion****superior-ba.

 

Kinek ajánljuk?

Mindenkinek, aki kalandra vágyik, de nem riad vissza a magasságtól. A legkönnyebb vasalt útvonalak ugyanis már 5-6 éves kortól teljesíthetők. Azoknak sem kell aggódni, akik nem járnak rendszeresen edzeni, mert a kevésbé aktív életmódot élők is biztosan teljesíteni fogják az egyszerűbb pályák nyújtotta kihívásokat.

 

Mennyibe kerül, és hogyan tudsz mászni?

A felszerelés díja a helyszínen fizetendő, viszont indulás előtt nem árt tájékozódni a programon való részvétel feltételeiről, ugyanis a pályák egy része védett területen húzódik, ezért megmászásukhoz természetvédelmi és vagyonkezelői engedély szükséges. A tatabányai Alpin Sportklubtól tudtok Vasalt Utas Kártyát igényelni, amivel ez az akadály is elhárul.

A Megyer-hegyi tengerszemnél is tudtok felszerelést bérelniA Megyer-hegyi tengerszemnél is tudtok felszerelést bérelni


Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Hazánk dúskál természeti kincsekben, melyeket számos helyen, akár madártávlatból is megtekinthetünk. Cikksorozatunk során ezeket a kilátókat vesszük górcső alá.
A kastélyszállók népszerűsége töretlen, évről évre egyre több ember keresi fel őket a legkülönfélébb motivációval. Van, akinek művészettörténeti és történelmi érdeklődése miatt esik a választása egy ilyen különleges hangulatú szállásra, és akad, aki egyszerűen csak csendes környezetben szeretne pihenni, de egy valami közös bennük: maradandó élménnyel és kisimulva térnek haza utazásukról.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!