Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Megújult a vadregényes Szent László tanösvény Mogyoródon

Megújult tanösvényt avattak fel a hétvégén, amely vadregényes erdei környezetben vezeti végig a Mogyoródnál kirándulókat egészen a Szent László Kilátó-Kápolnáig. Azonban nem ez a környék egyedüli új látnivalója!

A Magyar Természetjáró Szövetség és a Pilisi Parkerdő együttműködésének köszönhetően június 26-ra befejeződött Mogyoród tanösvényének, a Szent László Tanösvénynek a felújítása. Útvonala Mogyoród meglévő természeti és kulturális értékeit, valamint az újonnan létrehozott  turisztikai fejlesztéseket kapcsolja össze.

Megújult a vadregényes Szent László tanösvény Mogyoródon / Szent László Tanösvény / Fotó: Joó Annamária, Turista MagazinMegújult a vadregényes Szent László tanösvény Mogyoródon / Szent László Tanösvény / Fotó: Joó Annamária, Turista Magazin

 

A tanösvény a bakancsos turizmus kedvelői, a természet szerelmesei és a családos kirándulók számára kihagyhatatlannak ígérkezik.

A település történelmében kiemelkedő szerepet betöltő nagy magyar lovagkirályt, Szent Lászlót bemutató Emlékhely mellett olyan új attrakciók is felépültek állomásain, mint a látványos Természetes Energia Állomás. Ennek célja, hogy a fiatalabb korosztályt is érthető módon készítse fel korunk egyik legjelentősebb társadalmi kihívására, a klímaváltozásra és annak hatásaira, illetve arra, hogy mit tehetünk a környezet megóvásáért és a fenntarthatóságért.

A Szent László Tanösvény egyik végpontja a felújított Szent László Kilátó-Kápolna, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Gödöllői-dombságra, majd innen egészen Fótig sétálhatnak a túrázni vágyók, közben pedig felkereshetik a mogyoródi pincesort, a faluházat vagy a Szent Mihály Arkangyal Plébánia Templomot, valamint a református templomot. A gyermekek két játszótéren futkároszhatnak, illetve kipróbálhatják az ország egyik leghosszabb mezítlábas ösvényét is!

Megújult a vadregényes Szent László tanösvény Mogyoródon / Szent László Emlékhely / Fotó: Joó Annamária, Turista MagazinMegújult a vadregényes Szent László tanösvény Mogyoródon / Szent László Emlékhely / Fotó: Joó Annamária, Turista Magazin

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Hegyen, vízen, levegőben – tanösvényeken jártunk
Talán már hallottál róla, ám ha mégsem, akkor biztos meg fogod szeretni a tanösvényeket, mert ezek segítségével a túrázás valódi élmény lesz, sőt, akár interaktív kalanddá is válhat!

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Belföldi nyaraláson gondolkodtok, ahol élménystrandokra, wellness szolgáltatásokra, hamisítatlan gasztrokalandokra és megszámlálhatatlan látnivalóra bukkanhattok? Akkor tervezzétek meg a nyaralást az ország legjobb fürdővárosaiba, melyek minden korosztálynak bőven tartogatnak meglepetéseket!
Lélegzetelállító kilátók, elragadó borteraszok, romantikus kápolnák és még oly sok más látnivaló tarkítja a mediterrán hangulatú Badacsonyt, hogy felsorolni is nehéz… Mi mégis megpróbáltuk és hoztunk egy kis ízelítőt nektek a legjobb programokból!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Kirándulás a Bakony fővárosában: a mesés Zirc látnivalói
Ha még nem jártál Zircen és a környékén, akkor ne is lapozz tovább, mert most megmutatjuk, hogy miért is nevezik a bájos települést egyenesen a Bakony fővárosának. Grandiózus történelmi emlékek, kalandos turistautak és finom sör vár minket, ha eltöltünk néhány napot a község vendégszeretetét élvezve.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
Bakancslista a zimankós hónapokra: 5 álomszép téli kirándóhely Magyarországon
Ne riasszanak el a mínuszok, mindenkit várnak a csodálatos téli kirándulóhelyek Magyarországon! Talpunk alatt ropog a hó, körülöttünk pedig fehér köntösbe bújt a táj - télen a természeti kincseink is egészen más arcukat mutatják. Ha ti is szeretnétek a legtöbbet kihozni a hideg évszakból, akkor válogassatok a cikkünkben lévő kirándulóhelyekből. Kapjátok fel a családot és a barátokat, és indulás!
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.