Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Megújult a vadregényes Szent László tanösvény Mogyoródon

Megújult tanösvényt avattak fel a hétvégén, amely vadregényes erdei környezetben vezeti végig a Mogyoródnál kirándulókat egészen a Szent László Kilátó-Kápolnáig. Azonban nem ez a környék egyedüli új látnivalója!

A Magyar Természetjáró Szövetség és a Pilisi Parkerdő együttműködésének köszönhetően június 26-ra befejeződött Mogyoród tanösvényének, a Szent László Tanösvénynek a felújítása. Útvonala Mogyoród meglévő természeti és kulturális értékeit, valamint az újonnan létrehozott  turisztikai fejlesztéseket kapcsolja össze.

Megújult a vadregényes Szent László tanösvény Mogyoródon / Szent László Tanösvény / Fotó: Joó Annamária, Turista MagazinMegújult a vadregényes Szent László tanösvény Mogyoródon / Szent László Tanösvény / Fotó: Joó Annamária, Turista Magazin

 

A tanösvény a bakancsos turizmus kedvelői, a természet szerelmesei és a családos kirándulók számára kihagyhatatlannak ígérkezik.

A település történelmében kiemelkedő szerepet betöltő nagy magyar lovagkirályt, Szent Lászlót bemutató Emlékhely mellett olyan új attrakciók is felépültek állomásain, mint a látványos Természetes Energia Állomás. Ennek célja, hogy a fiatalabb korosztályt is érthető módon készítse fel korunk egyik legjelentősebb társadalmi kihívására, a klímaváltozásra és annak hatásaira, illetve arra, hogy mit tehetünk a környezet megóvásáért és a fenntarthatóságért.

A Szent László Tanösvény egyik végpontja a felújított Szent László Kilátó-Kápolna, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Gödöllői-dombságra, majd innen egészen Fótig sétálhatnak a túrázni vágyók, közben pedig felkereshetik a mogyoródi pincesort, a faluházat vagy a Szent Mihály Arkangyal Plébánia Templomot, valamint a református templomot. A gyermekek két játszótéren futkároszhatnak, illetve kipróbálhatják az ország egyik leghosszabb mezítlábas ösvényét is!

Megújult a vadregényes Szent László tanösvény Mogyoródon / Szent László Emlékhely / Fotó: Joó Annamária, Turista MagazinMegújult a vadregényes Szent László tanösvény Mogyoródon / Szent László Emlékhely / Fotó: Joó Annamária, Turista Magazin

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Hegyen, vízen, levegőben – tanösvényeken jártunk
Talán már hallottál róla, ám ha mégsem, akkor biztos meg fogod szeretni a tanösvényeket, mert ezek segítségével a túrázás valódi élmény lesz, sőt, akár interaktív kalanddá is válhat!

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Belföldi nyaraláson gondolkodtok, ahol élménystrandokra, wellness szolgáltatásokra, hamisítatlan gasztrokalandokra és megszámlálhatatlan látnivalóra bukkanhattok? Akkor tervezzétek meg a nyaralást az ország legjobb fürdővárosaiba, melyek minden korosztálynak bőven tartogatnak meglepetéseket!
Lélegzetelállító kilátók, elragadó borteraszok, romantikus kápolnák és még oly sok más látnivaló tarkítja a mediterrán hangulatú Badacsonyt, hogy felsorolni is nehéz… Mi mégis megpróbáltuk és hoztunk egy kis ízelítőt nektek a legjobb programokból!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.