Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Megújult a vadregényes Szent László tanösvény Mogyoródon

Megújult tanösvényt avattak fel a hétvégén, amely vadregényes erdei környezetben vezeti végig a Mogyoródnál kirándulókat egészen a Szent László Kilátó-Kápolnáig. Azonban nem ez a környék egyedüli új látnivalója!

A Magyar Természetjáró Szövetség és a Pilisi Parkerdő együttműködésének köszönhetően június 26-ra befejeződött Mogyoród tanösvényének, a Szent László Tanösvénynek a felújítása. Útvonala Mogyoród meglévő természeti és kulturális értékeit, valamint az újonnan létrehozott  turisztikai fejlesztéseket kapcsolja össze.

Megújult a vadregényes Szent László tanösvény Mogyoródon / Szent László Tanösvény / Fotó: Joó Annamária, Turista MagazinMegújult a vadregényes Szent László tanösvény Mogyoródon / Szent László Tanösvény / Fotó: Joó Annamária, Turista Magazin

 

A tanösvény a bakancsos turizmus kedvelői, a természet szerelmesei és a családos kirándulók számára kihagyhatatlannak ígérkezik.

A település történelmében kiemelkedő szerepet betöltő nagy magyar lovagkirályt, Szent Lászlót bemutató Emlékhely mellett olyan új attrakciók is felépültek állomásain, mint a látványos Természetes Energia Állomás. Ennek célja, hogy a fiatalabb korosztályt is érthető módon készítse fel korunk egyik legjelentősebb társadalmi kihívására, a klímaváltozásra és annak hatásaira, illetve arra, hogy mit tehetünk a környezet megóvásáért és a fenntarthatóságért.

A Szent László Tanösvény egyik végpontja a felújított Szent László Kilátó-Kápolna, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Gödöllői-dombságra, majd innen egészen Fótig sétálhatnak a túrázni vágyók, közben pedig felkereshetik a mogyoródi pincesort, a faluházat vagy a Szent Mihály Arkangyal Plébánia Templomot, valamint a református templomot. A gyermekek két játszótéren futkároszhatnak, illetve kipróbálhatják az ország egyik leghosszabb mezítlábas ösvényét is!

Megújult a vadregényes Szent László tanösvény Mogyoródon / Szent László Emlékhely / Fotó: Joó Annamária, Turista MagazinMegújult a vadregényes Szent László tanösvény Mogyoródon / Szent László Emlékhely / Fotó: Joó Annamária, Turista Magazin

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Hegyen, vízen, levegőben – tanösvényeken jártunk
Talán már hallottál róla, ám ha mégsem, akkor biztos meg fogod szeretni a tanösvényeket, mert ezek segítségével a túrázás valódi élmény lesz, sőt, akár interaktív kalanddá is válhat!

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Belföldi nyaraláson gondolkodtok, ahol élménystrandokra, wellness szolgáltatásokra, hamisítatlan gasztrokalandokra és megszámlálhatatlan látnivalóra bukkanhattok? Akkor tervezzétek meg a nyaralást az ország legjobb fürdővárosaiba, melyek minden korosztálynak bőven tartogatnak meglepetéseket!
Lélegzetelállító kilátók, elragadó borteraszok, romantikus kápolnák és még oly sok más látnivaló tarkítja a mediterrán hangulatú Badacsonyt, hogy felsorolni is nehéz… Mi mégis megpróbáltuk és hoztunk egy kis ízelítőt nektek a legjobb programokból!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Tündérek lépcsője és völgybe zárt falvak - Mesélő helyek a Kelet-Mecsek ölelésében
A vadregényes Kelet-Mecsek hangulatos mesefalvakat, rejtett látnivalókat, kies völgyeket, csodálatos túraútvonalakat és még számtalan más csodát tartogat nektek, amiért megéri túracipőt húzni 2023-ban is.
10 kihagyhatatlan látnivaló és kirándulóhely a Mátrából
A varázslatos Mátra megannyi kirándulóhelye és eldugott látnivalója kimeríthetetlen forrás egy-egy mozgalmas hétvége eltöltéséhez. Cikkünkben 10 olyan helyszínt gyűjtöttünk össze, amiért mindenképp megéri útra kelni és felkeresni a hegység legszebb nevezetességeit.
„Csillagfényes” barlangfürdőzéstől a csendes wellnessig ‒ 5 mesés fürdő a téli hideg ellen
Úszkáljatok a mészkősziklák ölelésében, lazítsatok a forró rönkszaunában vagy nevezzetek be egy izgalmas csúszdázásra, esetleg vadvízi kalandra! Gyertek velünk a vadregényes Észak-Magyarország, az igézően szép Alföld és a változatos Nyugat-Dunántúl mesébe illő fürdőhelyeire – nem bánjátok meg!
Jártál már itt? Mutatunk 5 gyönyörű hazai tengerszemet
Vibráló kékségük, magával ragadó szépségük vetekszik bármely tengerszemmel – ám valójában bányatavak. Mindezek ellenére a természetjárók kedvelt helyszínei ezek a mesterséges tavak, melyekből most gyűjtöttük ötöt, talán a legszebbeket.
150 ezredik látogatóját fogadta a felújított Nádasdy-kastély
A 2021 augusztusában újranyitott Nádasdy-kastély 150 000 látogatót csábított 1,5 év alatt. A Tudor stílusban épült műemlék és a 29 hektáron elterülő park rendkívül népszerű új, önálló turisztikai célponttá vált.