Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

10 mesés fürdőváros, ami mindenkit elvarázsol

Belföldi nyaraláson gondolkodtok, ahol élménystrandokra, wellness szolgáltatásokra, hamisítatlan gasztrokalandokra és megszámlálhatatlan látnivalóra bukkanhattok? Akkor tervezzétek meg a nyaralást az ország legjobb fürdővárosaiba, melyek minden korosztálynak bőven tartogatnak meglepetéseket!

 

Vízi kalandok a napsütötte Alföldön: Hajdúszoboszló

Európa legnagyobb fürdőkomplexumának otthonát a végtelenbe nyújtózó Alföldön, az ország keleti részén kell keresni, Hajdúszoboszlón. Az egész napos wellnesst a lenyűgöző aquapark, a híres gyógyfürdő, a hatalmas strand és fedett Aqua-Palace szolgáltatja. Ám ezen túl a helyi éttermek is figyelemreméltóak. Egyetek jókat a Nelson Pub Étterem és Cukrászdában – persze csak miután feltérképeztétek a várost és szemügyre vettétek a Harangházat, a Bocskai István Múzeumot, a Fordított házat vagy felültetek a nosztalgia vonatra!

Hajdúszoboszlói szállásajánlatok>>

10 mesés fürdőváros, ami mindenkit elvarázsol - Hajdúszoboszló Hungarospa10 mesés fürdőváros, ami mindenkit elvarázsol - Hajdúszoboszló Hungarospa

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Látnivalók és programok Hajdúszoboszlón
Hajdúszoboszló kincsei a fürdőkön túl: fordított háztól az éjszakai vidámparkig! Európa legnagyobb fürdőkomplexumának otthonaként és egyben hazánk egyik legkedveltebb turistacélpontjaként ismerheted elsősorban Hajdúszoboszlót, de vajon milyen látnivalókat tartogat még a lenyűgöző alföldi város? Most kiderül!

 

 

Programok minden pillanatra: Zalakaros

Kitűnő elhelyezkedésének hála, Zalakaros egy igazi turistamágnes, mely a Kis-Balatontól délre fekszik. Így bármikor átruccanhattok hullámvasutazni a zalaszabari Zobori Élményparkba, esetleg felkereshetitek a Kaszón található lombkoronasétányt. Természetesen csak akkor, ha helyben már az összes programot kipipáltátok. Kezdve a rengeteg csúszdát, medencét, szaunát felvonultató bel- és kültéri Zalakarosi Fürdővel. Azért ne hagyjátok ki a Termáltó és Ökopartot, az Erdész Kilátót vagy a csodás tanösvényeket se!

Zalakarosi szállásajánlatok>>

10 mesés fürdőváros, ami mindenkit elvarázsol - Zalakarosi Fürdő10 mesés fürdőváros, ami mindenkit elvarázsol - Zalakarosi Fürdő

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Az élmények otthona: programok, látnivalók Zalakaroson
Kóstoljatok kemencében sült finomságokat, ízletes borokat egy fejedelmi panorámát nyújtó kilátó lábánál, vagy derítsétek fel a lebilincselő tanösvényeket, a különleges termáltavat, a remek fürdőt és a többi élményt, amit Zalakaros városa kínál nektek…

 

 

Különleges tófürdő és csábító séták: Hévíz

Nem csupán itthon, hanem Európában is csodájára járnak a híres Hévízi-tónak, mely a világon egyedülálló adottságokkal rendelkezik. Úszkáljatok az erdővel körülvett, gyógyerejű termálvízben a színes tavirózsák között és próbáljátok ki a Hévízi Tófürdő és Festetics Fürdőház magas szintű szolgáltatásait! Ellazultan már bebarangolhatjátok a hangulatos sétálóutcát, andaloghattok a Római kori Romkertben és végigkóstolhatjátok az Egregyi Borospincékben őrzött, finom borokat is.

Hévízi szállásajánlatok>>

10 mesés fürdőváros, ami mindenkit elvarázsol - Hévízi Tófürdő10 mesés fürdőváros, ami mindenkit elvarázsol - Hévízi Tófürdő

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Látnivalók Hévízen - ezeket ne hagyd ki!
Senkinek nem kell bemutatni Hévíz fő nevezetességét, a Hévízi-gyógytavat, azonban az is kellemesen el tudja tölteni az időt a városban, aki esetleg kicsit már megunta a fürdőzést. Akár intellektuális, akár gasztronómiai programot keresünk, itt biztosan megtaláljuk a nekünk tetsző elfoglaltságot.

 

 

Lebzselőknek és örökmozgóknak: Harkány

Lenyűgöző természeti környezetben, egy 13,5 hektáros őspark közepén bújik meg a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő, mely nem csak azoknak tökéletes választás, akik a nyugodt lubickolásra és csendes szaunázásra voksolnak. A strandon található, 15 méter magasból induló 7 sebes vízi csúszda, a rengeteg sportpálya, valamint a remek bel- és kültéri élménymedencék sokasága ugyanis az örökmozgókat is biztosan lekötik majd. Ha mégsem, akkor még mindig átruccanhattok felfedezni a Siklósi várat vagy a príma éttermeket és pincészeteket kínáló Palkonyát.

Harkányi szállásajánlatok>>

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
A Dél-Dunántúl egyik legnépszerűbb része – Harkány és környéke látnivalók
Harkány minden kétséget kizáróan gyógy- és strandfürdőjéről híres, amely egyben a Dél-Dunántúl legismertebb fürdője is. A fürdőn túl azért van még pár látnivaló, amit érdemes lehet megtekintenetek, ezeket vesszük most górcső alá. Tartsatok velünk!

 

 

Külön gyermekfürdő a legkisebbeknek is: Mórahalom

Szegedtől délre, a szerb országhatár közvetlen közelében lelhettek rá Mórahalomra, ahol sok izgalmas látnivaló vár rátok. Ilyen a miniatűr maketteket felsorakoztató Ezer Év Parkja is, ahol a történelmi Magyarország örökségeit tárhatjátok fel, de érdemes meglátogatni a Bivalyrezervátumot is. A legkeresettebb program azonban mégis a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő, ahol elképesztő szaunavilág, pezsgő-, wellness-, úszó-, gyógy- és élménymedencék kényezteti a vendégeket.

Mórahalmi szállásajánlatok>>

10 mesés fürdőváros, ami mindenkit elvarázsol - Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő10 mesés fürdőváros, ami mindenkit elvarázsol - Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő

 

 

Közel a természethez: Cserkeszőlő

A Tiszazugban lapuló Cserkeszőlőn járva kihagyhatatlan programnak ígérkezik a Csipkeház és Bemutatóterem, de a nádasok gazdag élővilágát felvonultató, Nagy-Fertőhöz is megéri kirándulást tenni. A természetrajongóknak szívből ajánljuk a közeli Tiszakécskén lévő, 2,5 km-es, cölöpökből ácsolt Nádirigó tanösvényt, vagy a Tisza-parti kilátó megmászását. Ha alaposan kifáradtatok a talpalásban, akkor már jöhet a Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ, ahol nyáron az 5 hektáros strandfürdő szolgáltatásait vagy a fantasztikus, beltéri wellness kalandokat élvezhetitek ki.

Cserkeszőlői szállásajánlatok>>

10 mesés fürdőváros, ami mindenkit elvarázsol - Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ10 mesés fürdőváros, ami mindenkit elvarázsol - Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ

 

 

Mozgalmas és pihentető napok: Bükfürdő

A Kisalföld és az Alpokalja találkozásánál fekvő Bükfürdő sokoldalú programjaival minden generáció szívét elrabolja. Pecázzatok egyet a horgásztónál, járjátok végig az 510 méter hosszúságú mezítlábas ösvényt vagy nézzétek meg közelebbről a Kristály Torony Kalandparkot és 1700 négyzetméternyi élményt garantáló Napsugár Játszóparkot! A magas ásványi anyag tartalmú gyógyvizet garantáló Bükfürdő Thermal & Spa bámulatos élménymedencéivel és szaunaoázisával pedig az egész nyaralást megkoronázza majd.

Bükfürdői szállásajánlatok>>

10 mesés fürdőváros, ami mindenkit elvarázsol - Bükfürdő Thermal & Spa10 mesés fürdőváros, ami mindenkit elvarázsol - Bükfürdő Thermal & Spa

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Tippek belföldi nyaraláshoz - bakancslistás fürdők és lenyűgöző szálláshelyek
Higgyétek el: mindenkinek jár a pihenés – még Nektek is! Épp ezért idén lepjétek meg magatokat egy különleges vakációval hazánk meseszép fürdővárosaiban! Miért? Mert a kényeztető élménymedencék, a gyógyító termálvizek, a fantasztikus óriáscsúszdák és a jobbnál jobb szálláshelyek csak rátok várnak!

 

 

Apró település, benne minden földi jóval: Sárvár

Vegyétek nyakatokba Vas megye második legnagyobb városát, ahol időutazásra indulhattok a Nádasdy-várban, próbára tehetitek az ügyességeteket a Sárvári Kalandparkban, ladikozhattok a Csónakázó-tavon, betérhettek a mesés arborétumba vagy korzózhattok a csobogókkal és zenélő szökőkutakkal megbolondított tereken! Ízletes fogásokért a Várkapu Vendéglőt és a Bassiana Hotel éttermét ajánlott felkeresni. A wellness kalandok felelőse pedig a rengeteg csúszdát, gyógyító szolgáltatást és szuper élmény-, valamint termálmedencéket nyújtó Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő lesz.

Sárvári szállásajánlatok>>

10 mesés fürdőváros, ami mindenkit elvarázsol - Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő 10 mesés fürdőváros, ami mindenkit elvarázsol - Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Kényeztető wellness és felejthetetlen élmények: programok és látnivalók Sárváron
Tündérkertre hajazó arborétum? Aranymosás a kalandparkban? Daloló szökőkút a vacsora mellé? Ezt mind meglelhetitek, ha Sárvár kincseit kutatjátok. A remek programok és csodás látnivalók mellé pedig finom ízeket és pihentető wellnesst is ajánlunk!

 

 

Lebilincselő programok az ország délkeleti csücskében: Gyula

Kiránduljatok a múltban a 24 kiállítótermet rejtő Gyulai várban, fedezzétek fel a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontjának interaktív csodáit, este pedig zárjátok a napot a Sörpince Vendéglő és Étteremben, ahol mindig szuper fogások kerülnek a tányérra! Vagy szívesebben merülnétek el a Gyulai Várfürdő melengető termálvizében? Akkor maxoljátok ki a wellness kalandokat, térképezzétek fel a sokféle medencét és a szupergyors vízi csúszdákat se hagyjátok ki!

Gyula szállásajánlatok>>

10 mesés fürdőváros, ami mindenkit elvarázsol - Gyulai Várfürdő10 mesés fürdőváros, ami mindenkit elvarázsol - Gyulai Várfürdő

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Fedezd fel Gyula látnivalóit
Gyulán már a török hódoltság ideje alatt is virágzott a fürdőkultúra, ezen túlmenően pedig a város kulturális látnivalókban is gazdag: a gyulai vár, kastélyok, múzeumok, tájházak, templomok, történelmi kalandok várják az idelátogatókat.

 

 

Fürdőzés a Mátra és a Bükk között: Egerszalók

Látogassátok meg a világviszonylatban is ritkaságszámba menő Egerszalóki Sódombot, a különleges Sáfrány kertet és Barlanglakásokat, valamint a Betyárbújó Kaptárköveket! Ha azonban ennél is többre vágytok, akkor az Egerszalókot, Demjént és Egerszólátot magába foglaló Gyógyvizek völgyében biztosan találtok az igényeitekhez passzoló wellness kikapcsolódást. A Saliris Gyógy- és Wellnessfürdő vagy a múltidéző Nosztalgia strandfürdő épp ilyen!

Egerszalóki szállásajánlatok>>

10 mesés fürdőváros, ami mindenkit elvarázsol - Saliris Gyógy- és Wellnessfürdő10 mesés fürdőváros, ami mindenkit elvarázsol - Saliris Gyógy- és Wellnessfürdő

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Gasztrokalandok Egerben és környékén
Az Egerben töltött napokat nem csak a sok színes és változatos program teszi emlékezetessé. Most arra szeretnénk tippeket adni, milyen gasztronómiai élményekben lehet részetek e történelmi városban. Íme néhány a legjobb egri éttermek, cukrászdák és borászatok közül.

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Magyarország borai messze földön híresek, és nem véletlenül! Ebben a cikkben összegyűjtöttünk 5 olyan hotelt, ahol az elsőosztályú nedűk iszogatása közben teljesen elengedhetjük magunkat, mert a nap végén a kényelmes szállás is garantált.
Megújult tanösvényt avattak fel a hétvégén, amely vadregényes erdei környezetben vezeti végig a Mogyoródnál kirándulókat egészen a Szent László Kilátó-Kápolnáig. Azonban nem ez a környék egyedüli új látnivalója!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
10 szállás privát jakuzzival, pezsgőfürdővel a szobában
2022.12.02 | 7 perc | Szállások | Wellness
Mindannyiunknak jár egy kis kényeztetés néhanapján, és van, hogy erre leginkább a négy fal között vágyunk. Ezért összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szálláshelyet, ahol lehetőségetek van olyan szoba foglalására, amiben privát jakuzzi is rendelkezésetekre áll.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
19 termálfürdő Magyarországon, ahol télen, hóesésben is fürdőzhetünk a szabad ég alatt a kültéri meleg vizes medencében
Különleges hangulata van télen, zimankóban és hóesésben fürdőzni a kültéri termálmedencében. Bemutatunk 19 olyan gyógy- és termálfürdőt Magyarországon, ahol ezt megtehetitek.