Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Csodaszép babakocsis kirándulóhelyek gyerekkel, amit a legkisebbek is imádni fognak!

Zubogó vízesések, barlangi túrák, csodás élmények - bababarát kirándulóhelyek, amiket babakocsival is könnyedén bejárhattok. Egy csöppséggel a fedélzeten mindig kicsit körülményesebb az utazás, viszont, jó, ha tudjátok: léteznek olyan babakocsis kirándulóhelyek Magyarországon, melyeket még a legkisebbekkel is végigsétálhattok. Ne hagyjátok ki a Fátyol-vízesést, a Fényes tanösvényt és a trópusi dzsungelt se!

 

Összegűjtöttük nektek a legjobb haza gyerekbarát szálláshelyeket, ahol az egész család jól érezheti magát, legyen szó nyaralásról, vagy egy hétvégi kiruccanásról. Baba- és gyerekbarát szolgáltatások, animációprogramok, bekészítések, gyerekkedvezmények. Megnézem a családbarát szállásokat>>

 

Csodaszép babakocsis kirándulóhelyek gyerekkel, amit a legkisebbek is imádni fognak!Csodaszép babakocsis kirándulóhelyek gyerekkel, amit a legkisebbek is imádni fognak!

 

Miért is jó babával kirándulni?

Az újdonsült anyukák (és apukák) első hónapjai általában a négy fal között telnek, azonban ahogy telik az idő, egyre nagyobb lehet az igényük arra, hogy kimozduljanak. Szerencsére egyre több olyan babakocsis kirándulóhely van itthon, ahol biztonságosan bejárható, akadálymentes útvonalakat építettek ki, ezért bátran útra kelhetünk kisebb-nagyobb gyerekekkel egyaránt. A kisbabák ráadásul hatalmasat tudnak aludni a friss levegőn, amikor éppen nem a babakocsiból kikukucskálva, kíváncsi és érdeklődő szemmel fedezik fel a világ eddig számukra teljesen ismeretlen részeit.

A kisgyermekes családoknak tehát nem kell lemondani az otthontól távolabb megtett közös séta élményéről, sőt kifejezetten ajánlott akár babakocsival bebarangolni a bababarát helyeket. Jön a tavasz, ezért adunk néhány tippet, hogy merre induljatok!

Csodaszép babakocsis kirándulóhelyek gyerekkel, amit a legkisebbek is imádni fognak!Csodaszép babakocsis kirándulóhelyek gyerekkel, amit a legkisebbek is imádni fognak!

 

Vízesések és az a bizonyos füstölt pisztráng: Szalajka-völgy (Szilvásvárad)

Nem véletlenül számít a vadregényes Bükk-vidék egyik ékkövének a szilvásváradi  Szalajka-völgy, ahol olyan csodák mellett vezet majd végig az utatok, mint a lenyűgöző Fátyol-vízesés, a türkizkék színben pompázó Felső-tó vagy a mesébe illő Szikla-forrás. Ez a túra pedig nem csak gyalogosan, de kerékpárral vagy akár babakocsival is könnyen bejárható – feltéve, ha kihagyjátok belőle az Istállóskői-barlanghoz tartó meredek kaptatót. Piknikezzetek a hegyek ölelésében, a patakparti Gloriette-tisztáson, vizsgáljátok meg közelebbről a Szabadtéri Erdei Múzeumot, majd feltétlen kóstoljátok meg a legendássá vált füstölt pisztrángot, amit több büfé és étterem kínálatában is megtaláltok!

Nézzetek szét a legjobb szilvásváradi szállások között>>

Babakocsis kirándulóhelyek gyerekkel - Fátyol-vízesés, Szalajka-völgyBabakocsis kirándulóhelyek gyerekkel - Fátyol-vízesés, Szalajka-völgy

 

 

Cölöpökre épült ösvény a víz fölött: Fényes tanösvény (Tata)

A vizek városában nem csupán a Tatai vár, az Agostyáni Arborétum, az Angolpark vagy a Fellner Jakab Kilátó lehet vonzó turistacélpont, hanem az egyre nagyobb hírnévre szert tevő, Fényes tanösvény is, ami tökéletes babakocsis kirándulóhely. Az 1,5 kilométer hosszú útvonalon haladva, 18 interaktív állomáson ismerkedhettek meg a karsztforrások és láperdők titokzatos világával – miközben széles fa pallókon sétáltok a lebegő tündérrózsák, valamint a cigányrécék között. Az egész évben nyitva tartó Fényes tanösvény babakocsival is könnyedén bejárható, és a kisgyermekek számára is élvezetes, akik akár a kötélhidat és a csónakot is meghódíthatják. Legyetek résen, mert bármikor megpillanthattok a bugyborékoló vízben egy lustán úszkáló mocsári teknőst vagy egy iszkoló békát is!

Nézzetek szét a legjobb tatai szállások között>>

Babakocsis kirándulóhelyek gyerekkel - Fényes tanösvény (Tata)Babakocsis kirándulóhelyek gyerekkel - Fényes tanösvény (Tata)

 

 

Egzotikus édenkerttől a vízimalomig: Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert (Vácrátót)

Akár egy életre kelt festmény, olyan szép a vízimalommal kiegészített, Vácrátóti  Nemzeti Botanikus Kert, mely egész évben nyitva tartja kapuit azoknak a lelkes kalandoroknak, akik egy kis instant békéért szívesen térnek vissza a természetbe - akár babakocsival is. A többféle kirándulási lehetőséget is rejtő arborétum bejárathoz közelebb eső részén rengeteg mesés látványosság kapott helyet, amihez sík terepen, eltérő útburkolatokon juthattok el, így remek választás, ha pici babával indulnátok útnak. A 27 hektáros kert igazi érdekessége a trópusokat idéző Üvegházi gyűjtemény, ahol flamingóvirágok, pálmák és banánok között kerülhettek dzsungel hangulatba. Sőt! Ezen a babakocsis kirándulóhelyen lehetőségetek lesz részt venni az izgalmas, tematikus élménysétákon is, ahol 2-2,5 óra leforgása alatt rengeteget megtudhattok például - a szupersztárnak számító – bambuszról vagy a tulipánok nyomában járó rejtélyekről.

Babakocsis kirándulóhelyek gyerekkel - Vácrátóti Nemzeti Botanikus KertBabakocsis kirándulóhelyek gyerekkel - Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert

 

 

Felejthetetlen családi kalandok a felszín alatt: Szemlő-hegyi-barlang (Budapest)

Valami még különlegesebbre vágytok? Akkor itt az ideje leereszkednetek a föld alá, hogy a fővárosi, Szemlő-hegyi-barlang mágikus alagútjait is bejárjátok - bizony, akár babakocsival is! A kényelmetek érdekében viszont nem árt, ha indulás előtt túracipőt húztok és minden évszakban szem előtt tartjátok, hogy a barlang hőmérséklete egész évben 12 fokos! Nevezzetek be az óránként induló túrák egyikére, hogy aztán a 11 állomással tarkított ösvényen olyan élményekkel gazdagodjatok, amikben eddig még nem volt részetek! Itt azt is megtudhatjátok, hogyan ültethet az idő évmilliók alatt virágoskertet! Ha kicsit extrémebb babakocsit kirándulóhelyet kerestek, ne hagyjátok ki!

Nézzetek szét a legjobb budapesti szállások között>>

Babakocsis kirándulóhelyek gyerekkel - Szemlő-hegyi-barlang/Fotó: Egri Csaba; Duna-Ipoly Nemzeti Park IgazgatóságBabakocsis kirándulóhelyek gyerekkel - Szemlő-hegyi-barlang/Fotó: Egri Csaba; Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Szerencsére már nem kell repülőre szállnunk, ha egy másik nemzet konyháját szeretnénk megismerni, hiszen számos olyan étterem található az országban, ahol autentikus fogásokkal várják a vendégeket. Ez nem csak az ízlelőbimbóinknak jelent kulináris utazást, a hangulat és a környezet is illeszkedik a konyha kínálathoz. Cikkünkben 10 olyan budapesti, nemzetközi éttermet mutatunk be, ahol úgy tölthettek el pár órát, mintha több ezer kilométerre lennétek.
Az Alföld tele van érdekes látnivalókkal, izgalmas programokkal és kirándulási lehetőségekkel, akár barátokkal, akár párban, akár családdal veszitek arra az irányt. Mutatunk ötöt a teljesség igénye nélkül.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
5 gyönyörű tanösvény tavaszi túrákhoz
A nyiladozó-illatozó krókuszok, tulipánok, nárciszok és jácintok egytől egyig hirdetik: beköszöntött a tavasz. Ilyen tájban egyre nagyobb vonzást érzünk a túracipőnkhöz, hogy megragadjuk, majd nyakunkba vegyük valamelyik feltöltődést ígérő útvonalat. A tanösvények tökéletes választások ilyenkor, hiszen bandukolás közben játszva tanulhatunk olyan dolgokról, amikről talán még sosem hallottunk.
A föld alatti világ titkai - bunkertúrák Magyarországon
A múlt nyomasztó titkait felfedezni nem mindennapi kaland, így aki egy bunkertúrára vállalkozik, azelőtt tapinthatóvá válik számos drámai helyzet, fájdalmas emlék. Ám ezek a túrák igazi időutazások is egyben, a történelem elevenedik meg a szemünk láttára, kiváló programlehetőségként kicsiknek és nagyoknak.
Tökéletes tavaszi program: fedezd fel hazánk arborétumait!
Már bontják szirmaikat a tavaszi virágok, néhány hét, és a bokrok, fák is zöld ruhába öltöznek. A szép idő a szabadba csalogat minket, és mi sem lehetne kellemesebb, mint egy kiadós sétát tenni a természetben. Hazánk számos botanikus kerttel, arborétummal rendelkezik, érdemes felkeresnünk valamelyiket.
TOP 5 úti cél tavaszi kiruccanáshoz, ha biztosra szeretnél menni!
Nem kell ahhoz átlépnünk az országhatárt, hogy különleges helyekre leljünk; az ország számos városa rejt olyan népszerű és kevésbé ismert látnivalókat, melyek egy egész hétvégére elegendő időtöltést biztosítanak. Cikkünkben összegyűjtöttünk 5 olyan hazai várost, amivel nem tudunk mellélőni egy rövid tavaszi kiruccanás során!
Rejtőzködő kirándulóhelyek, amiket kevesen ismernek ‒ barlangok, hegytetők és csendes kolostorromok
Szebbnél szebb kirándulóhelyek vesznek körbe minket Magyarországon, melyek felkereséséért szerencsére egyetlen huncut forintot sem kell fizetnünk. Csupán az erőnkre, kitartásunkra, lelkesedésünkre kell támaszkodni és máris feltárulnak előttünk a Bükk-vidék, a Bakony vagy akár a Vértes lenyűgöző úti céljai a természetben. A listánkon szereplő látnivalóknál ráadásul szinte biztosan nem ütköztök majd turistaáradatba sem.