Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Minden út a Római-partra vezet – Mutatunk néhány dolgot, ami ott is tart

2023.08.24 | 5 perc

A Buda északi csücskén elterülő, egyedi hangulatot őrző Római-part sokunk favoritja, ha a városi zaj és nyüzsgés előli elmenekülésre gondolunk. A színek, az illatok és ízek, a Duna mámorító sodrása, az emberek önfeledtsége és a slow life életmódba való bele- belekóstolás mind hozzátesznek ahhoz az autentikus atmoszférához, amit a nagybetűs Római jelent. A napsütötte időszakokban sokan hömpölyögnek a legendás sétányon, de mi azt javasoljuk, hogy ha teheted, keresd fel minden évszakban!

 

Téged mi vonz leginkább a Római-partra? A természetközeliség? A vidéki üdülőparadicsomok relaxáló, nosztalgikus légköre? Esetleg a páratlan ízkavalkád, amivel nehéz betelni, ha üres gyomorral érkezünk Buda északi szeletére? Itt szinte mindent megtalálsz, ami a sportos vagy épp láblógatós hétvégékhez kell! Sőt, egy hétköznapi, nyári estét is felejthetetlenné tehet, ha ezt a helyszínt választod egy baráti összejövetel, egy romantikus randi, vagy egy kis én-idő erejéig. A barátságos – és egyben retro – hangulat ugyanis tökéletes alapot ad annak, hogy feloldódjunk, elmerüljünk a folyó csillogó látványában, és nyugodtabb szívvel vegyük nyakunkba a következő napok villámgyors szaladgálását.

 

Sportprogramok

Kedveled a vízi sportokat, vagy elérkezettnek látod az időt arra, hogy kipróbáld valamelyiket? A Rómain akár kísérőt is szervezhetsz magad mellé, ha az evezés, kajakozás, vagy épp kenuzás teljesen új terepnek számít. A csónakházak mindegyikében szeretettel várnak, de ha inkább a gyaloglást, kocogást, biciklizést, görkorcsolyázást, gördeszkást választanád, akkor is tökéletes útvonalakra lelhetsz a Római-part területén. Sőt, kiépített, homokos strandröplabdapálya és pétanque pályák is várnak. Extra jó hír, hogy kutyussal sem kell kitérőt tenned: a partszakaszon mindenféle gond nélkül örömmel látják a kedvenceket.

A fotó csak illusztráció. A fotó csak illusztráció.

 

 

Gasztropillanatok

Ikonikus vendéglátóhelyek, klasszikus büfék és „újhullámos” étel- és itallelőhelyek bőséges tárháza fogad, ha megéheznél, megszomjaznál, vagy csak szimplán kipróbálnál valamilyen gasztroélményt a híres Rómain. Csokorba gyűjtöttük a kihagyhatatlan pontokat:
Fellini Római Kultúrbisztró,
NAP bácsi,
Két Rombusz,
Bp BARbq Terrace,
Miamor Rómaim,
a Hely,
Csillag Büfé,
Evezős Sörkert,
Kupak és Dugó,
Garden Placc,
Minus11 fagyizó

 

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.

 

Római Strandfürdő

Egész nyáron, minden nap reggel 9 és este 7 óra között várja a csobbani vágyókat a Római Strandfürdő, ahol nem csak medencék, hanem csúszdapark, szauna, sportpályák, játszótér, sőt ingyenes parkolás is arról gondoskodik, hogy önfeledt legyen a napunk.

Tudtad, hogy a Római Fürdő Rt.-t 1930-ban hozták létre, majd ‘64-re a régi strandot gyönyörűen újjáépítették, és napjainkig is ezt a formáját őrzi? A medencék alapját adó forrástó pedig nem kevesebb, mint 2270 négyzetméternyi területtel rendelkezik, és a régebben egybefüggő vízfelületet 3 medencére osztották fel. Az itt található források jelentős szereppel bírtak már Aquincum kiépülése idején is, az itt szerzett vízi élmények tehát egy rendhagyó történelemórával is felérnek.

Fotó: Római StrandfürdőFotó: Római Strandfürdő

Fotó: Római StrandfürdőFotó: Római Strandfürdő

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
5 hangulatos wellness szálláshely Budapest környékén
Legyen szó az év eleji hajtás kipihenéséről vagy csak szimplán szeretnétek kikapcsolódni pihenni, ezekhez az alkalmakhoz gyűjtöttünk össze pár Budapest környéki szálláshelyet, ahol maximális nyugalomban töltődhettek fel.

 

 

Piac

Évek óta töretlen lelkesedéssel zajlik a Római-part melletti Nánási udvarban, szombat délelőttönként megrendezett termelői piac. Ismerkedj meg Te is a káptalantóti és a budapesti agglomerációban dolgozó őstermelők portékáival, válaszd a finom és helyi alapanyagokat, és természetesen a jó hangulatot, ami nélkül elképzelhetetlen egy piacozós délelőtt. Kosarakat kézbe venni, indulhat az ínycsiklandó, friss áruk vadászata!

Fotó: Római-parti PiacFotó: Római-parti Piac

Fotó: Római-parti PiacFotó: Római-parti Piac

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A nyári meleg napokon a Balaton és a Velencei-tó partja hamar megtelik élettel, a strandok a jókedvű fürdőzőktől hangosak. Sokan vagyunk azonban, akik inkább a csendes pihenést választjuk, távol a nyüzsgéstől; ilyenkor tökéletes alternatíva a tófürdő, melyből szerencsére bőven van választék Magyarországon.
Kirándulóhelyek, fürdők, kalandparkok és történelmi emlékhelyek sorából választhatunk, ha a Kis-Balaton felfedezése mellett tesszük le voksunkat. Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a látnivalókat, amiket semmiképpen nem hagyhatunk ki a magyar tenger nyugati vidékének megismerése közben, ráadásul a család legfiatalabb tagjától a legidősebbig mindenki talál magának való programot.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.