Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ha nyugalomra vágysz a vízparton – eldugott hazai strandok és tófürdők

2023.08.24 | 6 perc

A nyári meleg napokon a Balaton és a Velencei-tó partja hamar megtelik élettel, a strandok a jókedvű fürdőzőktől hangosak. Sokan vagyunk azonban, akik inkább a csendes pihenést választjuk, távol a nyüzsgéstől; ilyenkor tökéletes alternatíva a tófürdő, melyből szerencsére bőven van választék Magyarországon.

 

Tómalom Fürdő, Sopron

Sopron központjához közel egy eldugott kis szigetre bukkanhatunk, ami intimitásának köszönhetően nemcsak a turisták, de a helyiek kedvenc pihenőhelyévé is vált. A 200 méteres partszakaszú Tómalom Fürdő beton és füvesített részekkel is rendelkezik, melyek tökéletesek, hogy begyűjtsük napi D-vitamin adagunkat, de emellett külön napozóstégeket és -ágyakat is igénybe vehetünk, melyek árát a belépőjegy már tartalmazza. A büfék étlapján a strandon fellelhető hagyományos finomságokat találjuk, szórakozásként pedig vízibicikli bérelhető, mellyel akár a teljes tavat körbetekerhetjük.

Eldugott hazai tófürdők - Tómalom Fürdő (Sopron)Eldugott hazai tófürdők - Tómalom Fürdő (Sopron)

 

 

Hévíz Tófürdő

A Hévízi Tófürdő országunk talán legismertebb fürdőkomplexuma. Elsősorban híres gyógyvize miatt keresik fel, hiszen gyógykúráinak hatékonysága világszerte elismert, de lenyűgöző, 34 hektáros, ősfákkal körülvett környezete, valamint fedett fürdőjének élményszolgáltatásai – a sóbarlang, az iszapmedence vagy épp a jakuzzi – teszik igazán emlékezetessé a nyaralást. A tó hőmérséklete nyáron 37 fokos, télen viszont a leghidegebb időben sem hűl le 24 fok alá, így rossz idő esetén sem kell visszafordulnunk, ha Hévíz felé vettük az irányt.

Eldugott hazai tófürdők - Hévízi TófürdőEldugott hazai tófürdők - Hévízi Tófürdő

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Felfedezni sosincs késő! Magyarország kincsei a szépkorúakat is várják
„Nem csak a húszéveseké a világ!” – énekelte egykor Aradszky László, hiszen mindig van lehetőség új élményeket, emlékeket szerezni. Megmártózni Magyarország mesés fürdőiben? Felfedezni a hatalmas birtokon elterülő, titokzatos kastélyokat? Utazni a nosztalgia hullámain a jobbnál jobb múzeumokban? Gondosan összeállított programjaink után a Balaton-felvidék magyaros, házias konyháiba is betérünk. Szépkorúak, útra fel!

 

 

Sóstói Tófürdő, Nyíregyháza

Nyíregyházán találjuk a Sóstói Tófürdőt, melyet a helyiek a sóstói Riviérának is neveznek, hiszen a tó tiszta vize és a strand fákkal körbevett homokos partja hamar elfeledteti velünk, hogy országhatáron belül vagyunk. A legkisebbek homokozhatnak a napozóterületen, amíg a szülők játszanak a kialakított röplabdapályán, és a nem hirtelen mélyülő vízben teljes biztonsággal hűsölhet mindegyik korosztály a forró nyári napokon.

Eldugott hazai tófürdők - Sóstói Tófürdő/ Fotó: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.Eldugott hazai tófürdők - Sóstói Tófürdő/ Fotó: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

Szállástippek Nyíregyháza és környékén>>

 

Nádas Tófürdő, Vasad

Ha a Nádas Pihenőparkot tűztük ki utazásunk célpontjaként, akkor érdemes több nappal is számolnunk, hiszen Vasadon a Tófürdő mellett egy szuper kalandpark is gondoskodik szórakoztatásunkról. A strandon a napozóteraszon és a stégeken fekve dolgozhatunk nyári színünkön, a gyermekeket homokozó és játszótér várja, ha esetleg egy időre megunnák a pancsolást, bár ennek az esélye meglehetősen kevés, ugyanis a szervezők két, 45 méter hosszú vízicsúszdával garantálják, hogy a kicsik egész nap ki se akarjanak jönni a habokból. 

Szállástipp:Nádas Tó Park Hotel Vasad
A tófürdő mellett az 5 hektáros zöld park, a friss levegő, a wellnessrészleg miatt is ideális választás akár romantikus elvonuláshoz, akár családi pihenésre.

Eldugott hazai tófürdők - Fotó: Nádas Tófürdő (Vasad)Eldugott hazai tófürdők - Fotó: Nádas Tófürdő (Vasad)

Eldugott hazai tófürdők - Fotó: Nádas Tófürdő (Vasad)Eldugott hazai tófürdők - Fotó: Nádas Tófürdő (Vasad)

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Utazás a hullámok hátán ‒ csobbanjatok családbarát, saját csúszdás szálláshelyeken!
A gondok helyett a boldogság hullámai csapnak össze a fejetek felett a most következő toplistás, belföldi szálláshelyeken, amik saját vízi csúszdával teszik felejthetetlenné a családi vakációt. A kérdés az, hogy a 24 órás wellnesst, a saját balatoni strandot vagy a festői villaparkot részesítenétek előnyben a száguldás mellett? Böngésszétek át a szállások listáját és válasszatok!

 

 

 

Gyömrői Tófürdő

Gyömrői Tófürdő kialakításakor igyekeztek olyan infrastruktúrát és szórakozási lehetőségeket biztosítani, hogy a vendégek számára az ott töltött idő kizárólag a teljes kikapcsolódásról szóljon. A tófürdő legfontosabb része maga a tó, melynek 500 méteres, fürdésre kijelölt partszakasza tökéletes hely a napozásra, valamint itt találhatjuk a 11 vendéglátóhely valamennyi egységét, ahol a megszokott strandkínálat mellett az ínyencek is megtalálják a számításaikat A tó vize fokozatosan mélyül, így kisgyermekes családoknak is jó szívvel ajánljuk a helyet.

Szállástippek Gyömrő környékén>>

 

Leveleki Tó-Centrum

A Leveleki Tó-Centrum 2000-ben nyílt meg, a községtől néhány kilométeres távolságra. Kellemes, fűzfákkal árnyékolt és füves környezetében újra gyermekkorunk szabadstrandjain érezhetjük magunkat. Büfék, napozóágyak, sőt még kemping is található a fürdő területén, emellett röplabda-, wakeboardpálya, vízibicikli és játszótér teszi feledhetetlenné az ott töltött időt. Aki az aktív pihenést részesíti előnyben, annak sem kell aggódnia, hiszen egy 800 méteres vízisípálya várja az extrém sportok rajongóit. 

Szállástippek Levelek környékén>>

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Magyarország legrégibb városát mindenkinek látnia kell… Barokk főterével, izgalmas építészeti remekeivel, szép szökőkútjaival, szobraival, országszerte jól ismert rendezvényeivel, és még sok-sok varázslatos részlettel az egykori borostyánút mellett fekvő Szombathely messzire viszi a nyugat-dunántúli régió hírnevét. Vas megye székhelye kiváló kiindulópont a környék felfedezéséhez is, ám ha csak a városon belüli látnivalókért érkezel, akkor sem fogsz csalódni!
A Buda északi csücskén elterülő, egyedi hangulatot őrző Római-part sokunk favoritja, ha a városi zaj és nyüzsgés előli elmenekülésre gondolunk. A színek, az illatok és ízek, a Duna mámorító sodrása, az emberek önfeledtsége és a slow life életmódba való bele- belekóstolás mind hozzátesznek ahhoz az autentikus atmoszférához, amit a nagybetűs Római jelent. A napsütötte időszakokban sokan hömpölyögnek a legendás sétányon, de mi azt javasoljuk, hogy ha teheted, keresd fel minden évszakban!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.