Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A mindennapok kenyerei Budapest pékségeiből

2023.07.21 | 8 perc

Egy jó kenyérért ma már hajlandóak vagyunk nagyobb távolságot is megtenni, de szerencsére egyre több kézműves pékség nyílik, így a választék is egyre gazdagabb. Mutatjuk, hol érdemes egy vekni kenyeret vagy egy ízletes péksüteményt vennetek.

 

Nor/ma

Az északi stílusú pékségként működő Nor/ma a Kecskeméti utcában kínálja különleges kenyereit. Szívük a skandináv kenyérfélék felé húz, így a sötét, hosszú érlelésű diós vagy az áfonyás kenyéren kívül mindenképpen kóstoljuk meg a kardamomos tekercset is. A pesti egységben a nyitott sütödének köszönhetően a sütési fortélyokba is beleshetünk, míg a pékség budai egységében, a Széllkapu Parkban működő Nor/ma Grandban egy szélesebb választék vár ránk. Akár reggelire, akár egy laza ebédre is betérhetünk, a könnyed stílus, a fesztelen hangulat biztos maradásra bír majd minket.

Kézműves pékségek Budapesten - Fotó: Nor/maKézműves pékségek Budapesten - Fotó: Nor/ma

Kézműves pékségek Budapesten - Fotó: Nor/maKézműves pékségek Budapesten - Fotó: Nor/ma

 

 

Szabi a Pék

Ha pék, akkor Szabi jut mindenkinek elsőként az eszébe, és ez nem is véletlen. 2012 óta töretlen sikerrel viszi pékségeit Szabadfi Szabolcs, szinte etalonnak számít a hazai kézműves pék mesterek között. A Panificio il Basilico sikere túl mutat Budapesten, így a fővárosi 3 üzlet mellett Veresegyházán, Szentendrén és Debrecenben is megvásárolhatjuk az olyan klasszikusnak számító finomságokat, mint a 103 éves kenyeret, a francia parasztkenyeret, a Batard-ot, az Olivás ciabattát vagy a baguettet. Az édes péksütemények mellett sem lehet szó nélkül elmenni, szinte egytől egyig kóstolásért kiáltanak, és persze ne feledkezzünk el Szabi nevéhez szervesen kapcsolódó virágfánkokról, a Bombolonikról, amikről bővebben is írtunk korábban.

Panificio il Basalico üzletek>>

Kézműves pékségek Budapesten - Panifico il Basilico/ Fotó: ittjartam.huKézműves pékségek Budapesten - Panifico il Basilico/ Fotó: ittjartam.hu

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Reggelizz, mint egy király!
Kár lenne otthon bajlódnod a reggelivel, amikor elkészítik helyetted, nem is akárhogyan! Budapest szinte brunch nagyhatalom lett, egymást érik a reggelizőhelyek, amik egytől egyig tesztelésre buzdítanak. Ne késlekedj, járd végig mindet, mi is mutatunk néhány ígéretes helyet!

 

Bake my Day kézműves pékség

A Csoroszlya Farm bio minősítésű, kiváló ízű és magas minőséget képviselő lisztjeiből készülnek a Bake My Day kenyerei, melyek között olyan különlegességekre bukkanhatunk, mint a Diós kovászos, a Hagymás kovászos vagy épp a Mákos kenyér. A különlegességeket kedvelőknek ajánljuk a céklás, illetve a paradicsomos változatot, de találunk a kínálatban olasz Foccicciat, hagyományos túrós batyut, croissant, de még tócsnit is. A pékség mindkét üzlete – XI. és XII. kerületben találhatóak – elkötelezett a megváltozott képességű dolgozók alkalmazásával kapcsolatosan, így a finom reggelik és uzsonnák mellé kedves kiszolgálás is társul.  

Bake my Day üzletek>

Kézműves pékségek Budapesten - Bake my Day/ Fotó: ittjartam.huKézműves pékségek Budapesten - Bake my Day/ Fotó: ittjartam.hu

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Fedezd fel Budapest teraszos helyeit!
A jó idő beköszöntével sorra nyitják meg kapuikat a budapesti szabadtéri éttermek és kocsmák, melyek olyan széles palettát vonultatnak fel, hogy alig lehet közülük választani. Rooftop bárok, kerthelyiségek, sörözők és bisztrók várják vendégeiket, hogy végre a zárt tereken kívül is élvezhessük a fővárosi nyári éjszakákat.

 

 

Butter Brothers Bakery & Bistro

Cím: 1093 Budapest, Lónyay utca 22.

A Butter Brothers Bakery & Bistro épp úgy, mint sok hasonló kézműves pékség, abból a megfontolásból született meg, hogy szüksége van a fővárosnak egy igazán jó pékségre. A Lónyay utcában ezt le is csekkolhatjuk, ahol a két testvér, Gergő és László fogad minket, hogy megkóstolhassunk olyan édes tésztákat, mint – állítólag a város egyik legjobbja – a klasszik kakaós csigát, túrós táskát, gyümölcsös papucsot, de aki a sós ételek kedvelője, azoknak a frissen sült focaccia, a káposztás rétes, az áfonyás-camemberes leveles papucs biztos befutó lesz. Számos szendvics, tarte és sütemény teszi teljessé a kínálatot, amihez kitűnő kávékat kínálnak.

Kézműves pékségek Budapesten - Butter Brothers Bakery & Bistro/ Fotó: ittjartam.huKézműves pékségek Budapesten - Butter Brothers Bakery & Bistro/ Fotó: ittjartam.hu

 

 

Három Tarka Macska

Francia prémium lisztek, házi kovász és hosszú érlelés a titka a Három Tarka Macska népszerűségének. A pékségben készült baguettek, rusztikus ízű kenyerek mellett érdemes megkóstolni a fügés-barackos veknit, az olivás manósapkát, vagy a 99%-ban gluténmentes kenyeret. A Pozsonyi úti üzlet mellett a Teréz körúton és a Margit körúton is falatozhatunk a friss péksüteményekből, vagy a gazdagon megrakott szendvicsekből. Hétköznap ebédidőben meleg leveseket kínálnak, ha pedig biztosra mennénk, a pékség saját appján előre rendelést is felvesznek.

Három Tarka Macska üzletek>>

Kézműves pékségek Budapesten - Három Tarka Macska/ Fotó: ittjartam.huKézműves pékségek Budapesten - Három Tarka Macska/ Fotó: ittjartam.hu

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Korai reggelik és kiadós villásreggelik Budapesten
Éhesen nem lehet egy napot elindítani, így érdemes betérnetek Budapest számtalan reggelizőhelyeinek egyikébe. A kínálat a tojásos ételektől az édességeken át a koktélokig terjed, és ahogy minden helynek megvan a maga stílusa, úgy a kínálat is nagyon sokszínű. Javasoljuk, járjátok végig mindet, és döntsétek el Ti, melyik volt a legjobb!

 

Pékműhely

A Pékműhely a „nagy öregek” közé tartozik, 2010 óta kínálják magas minőséget képviselő kenyéráruikat. Mára három egységben vásárolhatunk, a Batthyány utcai üzlet mellett a Bartók Béla úton és a Lövőház utcában is találunk egy-egy üzletet. A kovászos, rozsos kenyerek és bagettek mellett olyan különlegességeket is megvásárolhatunk, mint a sárgarépás purpur kenyér, a barhesz, a péksütemények igen gazdag választékában felbukkannak a citromos, a pisztáciás, a spenótos, a mediterrán vagy épp a mandulás croissante-ok, hogy versenyre keljenek a frissen elkészített szendvicsekkel és kávé variációkkal.

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Hova érdemes menni kutyusoddal Budapesten, ha kiszabadulnátok a négy fal közül
A mindennapi séta unalmassá válhat, ha mindig ugyanazokat a köröket rójuk kedvencünkkel, arról nem is beszélve, hogy a hatalmas tér, a parkok nyújtotta kalandok új élményeket, extra örömöket hozhat négylábú pajtásunknak. Érdemes felkerekedni és tenni egy nagy túrát, mutatjuk Budapest legextrább szabadtéri kutyás parkjait!

 

 

Megszegett Ígéret Pékműhely

Cím: 1117 Budapest, Fehérvári út 46.

Dél-Buda egyik kedvelt péksége a Fehérvári úton található. A Megszegett Ígéretben semmi sem szimpla, mindenben van egy kis csavar, csak, hogy még finomabb legyen a sütnivaló. A kakaós csigába itt erdei gyümölcs is kerül, az epres és málnás fánkok mentával vannak megbolondítva. A költői szépségű és ízű kenyerek mellett minden nap felbukkan egy-egy újdonság, így vehetünk szárított paradicsomos, pestós gauda csavartat, vagy vegán babános, kókuszvajas mandulalisztes csokis, mogyorós brownie-t is. Sorban állás garantált, ha fix elképzelésünk van, érdemes rendelni.

 

 

Marmorstein Pékség

Cím: 1117 Budapest, Budafoki út 111-113.

Igazi nagyágyú, aki nélkül az újkori kenyér történelme elképzelhetetlen lenne. 13 évvel ezelőtt indult útjára a Marmorstein Pékség, azóta, a Budafoki bázis mellett több partner és viszonteladó segíti a pékség népszerűségének és kedveltségének növelését. A titok nem titok, csak kiváló alapanyagból, természetes kovásszal és fatüzelésű kemencében készülnek a kenyerek. A 12-14 órán keresztült kelt tésztákból aztán olyan finomságok sülnek ki, mint az ötmagos vagy a diós-mazsolás kenyér. Vegán finomságokat is kínálnak, a kizárólag növényi alapanyagokból készült kalács biztos befutónak számít.

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Akár gyerekekkel, akár felnőtt társasággal utazunk, egész biztosan feldobja majd nyaralásunkat, ha kipróbáljuk magunkat egy kalandpark játékainak egyikén. A strandolások és kirándulások között másszunk fel akár 10 méteres magasságba, ismerjük meg a szabadesés hihetetlen élményét vagy verekedjük át magunkat egy extrém akadálypályán. Íme 5 kaland- és élménypark, ahol a komfortzónánkból kimozdulva fogjuk feszegetni bátorságunk határait.
Lássuk be, gyerekekkel utazni sokszor kihívásokkal teli feladat, ezért a szállásválasztásnál különös figyelmet kell fordítanunk az igényeikre. Cikkünkben olyan szállodákat válogattunk össze, ahol egész biztosan egy percet sem fognak unatkozni családunk legfiatalabb tagjai!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.