Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Fedezd fel Budapest teraszos helyeit!

2023.07.07 | 6 perc

A jó idő beköszöntével sorra nyitják meg kapuikat a budapesti szabadtéri éttermek és kocsmák, melyek olyan széles palettát vonultatnak fel, hogy alig lehet közülük választani. Rooftop bárok, kerthelyiségek, sörözők és bisztrók várják vendégeiket, hogy végre a zárt tereken kívül is élvezhessük a fővárosi nyári éjszakákat.

 

Figaro Kert

Cím: 1132 Budapest, Borbély utca 2.

Újlipótváros nem kimondottan a meghitt kiülős helyeiről ismert, éppen emiatt született meg a hiánypótló Figaro Kert ötlete, mely oázisként áll a Nyugati Pályaudvartól néhány percre. A kávézó sikere egyszerűségében és bájos közegében rejlik, melyet stabil törzsközönsége naponta meg is hálál jelenlétével, de természetesen ízletes frissítői nélkül mindez nem működhetne.

Hangulatos étterem kerthelyiséggel budapesten - Figaro KertHangulatos étterem kerthelyiséggel budapesten - Figaro Kert

étterem kerthelyiséggel budapesten - Figaro Kertétterem kerthelyiséggel budapesten - Figaro Kert

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.

 

 

Monkey Bistro

Cím: 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 4.

A Várkert Bazárban nyílt meg a főváros legújabb teraszos bárja, a Monkey Bistro, amely igazán egyedülálló miliővel várja vendégeit. Különleges ginek, kézműves sörök és trendi ételek – például BBQ pulled pork Quesadilla, T-Bone steak vagy Monkey Burger – szerepelnek az étlapon, ráadásul esténként loung DJ alapozza meg a jó hangulatot.

 

 

Mad Garden Buda

Cím: 1033 Budapest, Miklós tér 1.

Az óbudai Selyemgombolyítóban kapott helyet a Mad Scientist Mad Kertjének és a belvárosi Madhouse Budapest üzemeltetőinek szerelemprojektjeként a Mad Garden Buda. A kisüzemi sörkertként üzemelő bár italai mellett jazzkoncertekkel, művészfilm vetítésekkel és gyerekprogramokkal csalogatja be közönségét.

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
8 szuper szállás tipp: wellness hotelek Budapest környékén
Ha kedvetek támadna eltölteni néhány napot egy Budapesthez környékén egy wellness hotelben, ami nincs túl messze a fővárostól, de mégis ki tudtok szakadni nyüzsgésből, akkor van egy jó hírünk! Bármelyik irányba is indultok, biztosan találtok olyan helyet, ami megfelel az elképzeléseiteknek. Mutatunk most 8 wellness szállodát, ami nem fog csalódást okozni.

 

Kabin

Cím: 1044 Budapest, Népsziget

Újpest városkaputól pár perces sétára, a Népszigeten már április elején kibontotta napvitorláit a Kabin. A közvetlenül a Duna partján felépített panorámaterasz kötetlen hangulata szuper választás lehet majd a kánikulában egy baráti beszélgetés színhelyeként, hűsítő fröccsei és limonádéi pedig felteszik az ’i’-re a pontot.

Fedezd fel Budapest teraszos helyeit! - KabinFedezd fel Budapest teraszos helyeit! - Kabin

 

 

Csendes Társ

Cím: 1053 Budapest, Magyar utca 18.

Az első randi helyszínét keresitek? Jó hírünk van, ugyanis a Budapest belvárosában, a Károlyi-kert mellett lévő Csendes Társsal nem lőhettek mellé. Az ikonikus Csendes kistestvéreként alakult kerthelyiség, amilyen kicsi, olyan sokat tud; több száz féle bor közül választhatunk, míg esténként a gyertyák fénye világítja be a kis belvárosi utcát.

kiülős hely kerthelyiséggel budapesten - Fotó: Csendes Társkiülős hely kerthelyiséggel budapesten - Fotó: Csendes Társ

 

 

 

 

Kis Fecske Presszó

Cím: 1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér

Ha a presszó szót olvassuk, akkor mindenkinek az évekkel ezelőtti népszerű talponállók jutnak eszébe, pedig a Kis Fecske messze túlszárnyalja ezeket. A Mikszáth tér sűrűjében található teraszos bisztróban megannyi meleg étel közül válaszhatunk, de azért sem kell Brazíliáig utaznunk, ha épp egy Caipirinha-ra vágyunk.

 

 

Pántlika

Cím: 1146 Budapest, Hermina út 47.

Egy Állatkertben eltöltött nap után javasoljuk, hogy próbáljátok ki a Pántlikát, ahol a klasszikus magyaros fogások mellett a street food vonal is nagy hangsúlyt kapott. Hamburgerkínálatuk a legválogatósabb gyermekeket is meggyőzi majd, úgyhogy akár családdal, akár barátokkal, de irány a Városliget!

 

 

Zsiráf  Buda

Cím: 1024 Budapest, Kis Rókus utca 2-4.

Gondoltad volna, hogy igazi nápolyi pizzát ehetsz Buda szívében? A Zsiráf Budában ez sem lehetetlen! A Millenáris Park 2021 nyarán megnyílt szabadtéri bárjában déltől ebédelhetünk, délután kávézhatunk, este pedig koktélozhatunk, csak arra kell figyelnünk, hogy 23 órakor a Széllkapu Parkkal együtt ők is bezárják kapuikat.

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Szuper kirándulóhelyek Budapest környékén
Hivatalosan is itt a tél, azonban ez nem azt jelenti, hogy az elkövetkező hideg hónapokat a kanapén, egy vastag takaróba burkolózva kell eltöltetnünk. Ha a Budapestről nem is akarunk hosszabb útra indulni, és a főváros környékén keresgélünk, akár már egyórányi távolságra is vannak olyan kirándulási lehetőségek, amikért érdemes hétvégén a pizsamát télikabátra cserélni.

 

 

Nap bácsi

Cím: 1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 9.

A római-parti Fellini Kultúrbisztró versenytársra talált a Nap bácsi söröző személyében. Igazi család- és kutyabarát helyként mindenkit szeretettel látnak, a nyugágyakon pihenve a Rizmajer sörfőzde különlegességeit kóstolhatjuk, míg éhségünket grillspecialitásokkal csillapíthatjuk.

 

 

Stég

Cím: 1138 Budapest, Margit-sziget

A Margit-sziget fejlesztését követően már azért is érdemes ide kilátogatni, hogy kipróbálhassuk a Gasztro-sétányán fellelhető érdekességeket. A Stég romkocsma hangulatát élvezve kortyolhatjuk limonádénkat az árnyékot adó fák alatt, és mindenképpen javasolt éhesen érkezni a pubba, hiszen állítólag a város egyik legjobb lángosa kapható itt.

 

(A nyitókép illusztráció)

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Gondoltad volna, hogy a könyveken kívül egyszer saját szemeddel is láthatod kedvenc bolygóidat? Országszerte találhatóak olyan csillagvizsgálók, ahol erre egy távcső segítségével bármikor lehetőséged nyílhat, úgyhogy összegyűjtöttük nektek azokat az obszervatóriumokat, ahol filmek, előadások és megfigyelések keretében kinyílik számotokra a végtelen univerzum.
Az idei nyár már számos forró nappal meglepett minket, és tény, hogy ezeket a vízparton a legjobb átvészelni, de ha erre éppen nincs lehetőségünk, akkor az árnyékos, lombos erdők is segítenek lehűlni. Cikkünkben 5 olyan tanösvényt gyűjtöttünk össze, melyek minden szempontból felüdülést jelentenek a meleg időszakban.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.