Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Óriáskerekek a Balaton körül

2 részes cikksorozatunkban bemutatjunk Nektek a hazánkban fellelhető óriáskerekek helyeit. Elsőként vessetek egy pillantást a Balaton partján fekvő látványosságokra.

 

Siófok

Magyarország egyetlen egyedi gyártású óriáskerekeSiófokon található, mely megépítésénél arra törekedtek, hogy hazai alapanyagokból készüljön el. A Balaton mára már emblematikus jelképe a nagystrandon várja látogatóit, hogy 50 méter magasból tárja szemük elé a magyar tenger csodás látványát.
Továbbá a magasból rálátás nyílik a Badacsonyra, a Somogyi-dombságra, a Kőröshegyi völgyhídra, sőt akár a Tihanyi Apátságot és a Víztornyot is megcsodálhatjuk.

Árak:

-    Felnőtt: 2.000 Ft
-    Gyermek / Kedvezményes: 1.500 Ft
-    Csoportos (4 fő): 7.000 Ft

Siófok remek szállásokkal vár>>
Nézd meg a siófoki vendéglátóhelyeket>>

Az ország egyetlen egyedi gyártású óriáskerekéről 50 méteres magasságból gyönyörködhetsz a Balatonban.Az ország egyetlen egyedi gyártású óriáskerekéről 50 méteres magasságból gyönyörködhetsz a Balatonban.

 


Balatonlelle

A Lelle Eye a Balatonlelle szívében, a Móló sétány közelében található. 30 méteres magasságából csodás kilátás nyílik az egész Balatonra. Az idén történt szépészeti munkálatoknak köszönhetően egy nagyobb területen térkövezésre került a park, valamint a parti sétány is felújított padokat, örökzöldeket, fákat kapott ami így a magasból még szebb látványt nyújt.


Árak:

-    Felnőtt: 1.700 Ft (14 év felett)
-    Gyermek: 1.400 Ft (14 év alatt)
-    Kedvezményes (2 felnőtt + 2 gyermek): 5.500 Ft

Jobbnál jobb szálláshelyek várnak Balatonlellén>>
Vendéglátóhelyek Balatonlellén>>

Balatonlelle szívében, 30 méteres magasságban nincs más dolgod, mint csodálni a kilátást.Balatonlelle szívében, 30 méteres magasságban nincs más dolgod, mint csodálni a kilátást.Keszthely

Az óriáskerék a keszthelyi mólónál található, melyen 50 méteres magasságból csodálhatjuk meg belőle a közvetlen közelében található, a város ikonikus épületét a Balaton Szállót, magát Keszthely városát és a balatoni-felvidék hegyes-völgyes táját is. Balatonlelléhez hasonlóan a lakcímkártyát felmutató helyiek itt is kedvezményben részesülnek.


Árak:

-    Felnőtt: 2.000 Ft
-    Gyermek: 1.500 Ft (3-14 éves korig)
-    Családi: 7.000 Ft (2 felnőtt és 3 gyermek)
-    4 felnőtt esetén csoportos jegy váltható: 7.000 Ft
-    Kedvezményes: 1.500 Ft (diák 14 éves kortól, nyugdíjas 65 éves kortól)

Szállást kerestek Keszthelyen? Nézzetek szét itt>>
Szuper eszem-iszom helyek várnak a városban>>

Az 50 méter magas keszthelyi órisákereket a helyiek kedvezményesen használhatják.Az 50 méter magas keszthelyi órisákereket a helyiek kedvezményesen használhatják.

 


Balatonalmádi

A tavalyi év nagy sikerén felbuzdulva idén is újra van óriáskerékBalatonalmádiban. A 45 méter átmérőjű látványosság a Wesselényi strand előtti téren foglal helyet és a tavalyi évhez hasonlóan várhatóan a nyár végéig marad a Balaton partján és nyújt végtelen panorámát számunkra, utána visszakerül szülővárosába, Debrecenbe.


Árak:

-    Felnőtt: 2.000 Ft
-    Gyermek: 1.500 Ft
-    Nyugdíjas: 1.500 Ft
-    Családi: 5.800 Ft (2 felnőtt + 2 gyermek)

Szállásajánlatok Balatonalmádiban és a környéken>>
Ha megéheztetek vagy megszomjaztatok, választék van bőven>>

A Wesselényi strand előtti téren csodálhatod a végtelen Balatont a balatonalmádi órisákerékről, nyár végéig.A Wesselényi strand előtti téren csodálhatod a végtelen Balatont a balatonalmádi órisákerékről, nyár végéig.

 

 

Fonyód

Az elmúlt években nagy népszerűségnek örvendő Fonyód kikötőjében, a Vigadó téren található óriáskerék idén újra várja látogatóit, akik szeretnék 21 méter magasból megcsodálni a balatoni panorámát. Bár nem a fonyódi a Balatonon található legmagasabb óriáskerék, a látvány a magasból innen is épp oly szemet gyönyörködtető, mint a többiről. Valamint Keszthelyhez és Balatonlelléhez hasonlóan a Fonyód Eye is kedvezményes árakon várja a lakcímkártyát felmutató helyieket.


Árak:

-    Általános jegy: 1.500 Ft
-    Gyermek jegy: 1.000 Ft (10 éves korig)
-    Fonyód kártyával rendelkezőknek: 1.000 Ft
-    3 éves kor alatt ingyenes

Csodás szálláshelyek várnak Fonyódon és környékén>>
Egyetek, igyatok egy jót a városban>>

Nem a fonyódi a legmagasabb óriáskerék a magyar tengernél, de a kilátás miatt itt sem lehet okunk panaszra.Nem a fonyódi a legmagasabb óriáskerék a magyar tengernél, de a kilátás miatt itt sem lehet okunk panaszra.

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Nyáron általában több időnk van felfedezőutakra indulni, de a nagy kánikulában sokszor nehéz rávenni magunkat, hogy kimerészkedjünk a hűvös lakásból. Irány a föld alá, lássuk Magyarország legérdekesebb barlangjait!
Július 31-én, már 12. alkalommal rendezik meg a Strandok éjszakáját, mely a korábbi évekhez hasonlóan idén is számos izgalmas programmal várja a látogatókat országszerte.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Óriáshinta és hullámvasút: extrém élmények a Balatonnál
Szédítő magasságok, őrületes sebességek… ezek az élmények várnak rád a Balatonnál, ha megfogadod a tippjeinket. Repülj a madarakkal, érezz rá a száguldás ízére és próbáld ki milyen érzés 6-8 méteren hintázni!
A Balaton örök kérdése: északi vagy déli part?
Klasszikus vitaindító a magyar tenger rajongói között, hogy a Balaton északi, vagy a déli partja a jobb. Döntést mi sem hozunk, adunk viszont 5 érvet mindkét tábor mellett.
Csillagos 5-ös strandok a Balaton partján
A Balatoni Szövetség minden évben meghirdeti a Kék Hullám Zászló strandminősítési versenyt, amely során egytől ötig értékelték a magyar tenger strandjait. Íme a lista.
Természet. Közelben.
Most, hogy maszkban töltjük napjainkat a járvány miatt, még fontosabb, hogy keressük a helyeket, ahol fellélegezhetünk. Folytatjuk ajánlónkat, ahol télen-nyáron remek célpontul szolgáló helyeket mutatunk be.
Lesz programod márciusra - mutatjuk, hogy mik!
2020.02.19 | 7 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Események
Bár a tavasz már időnként most is érződik a levegőben, azért még pár hetet várnunk kell rá. Készülődni viszont nem árt, ezért összegyűjtöttünk néhány igazán jónak ígérkező eseményt.