Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Szauna szeánszok és extra élmények a forróságban

2021.10.27 | 7 perc

A szaunázás egyáltalán nem unalmas tevékenység – bár egyedül, elcsendesedve is nagyon kellemes –, hiszen egy szauna szeánsz alatt nemcsak gyorsabban telik az idő, de kapunk valami olyan pluszt, amire mindig emlékezni fogunk.

Ha már rutinos szaunázók vagyunk, pontosan tudjuk, hogyan építsük fel egy forró légfürdős napunkat, a kezdőknek jó szívvel ajánljuk egy korábbi cikkünket, amiben a szaunázás helyes menetéről írunk. Most pedig jöjjenek a kalandok, amikor 100 fok körül felpezsdül az élet!

A nyírfacsokor gyakran előkerül a szaunákban, különösen az északi országokban alkalmazott, vérkeringés fokozására használt növény.A nyírfacsokor gyakran előkerül a szaunákban, különösen az északi országokban alkalmazott, vérkeringés fokozására használt növény.

 

Mi az a szauna szeánsz?

A szauna szeánszok jól felépített, pontos menetrendet követő show-k, amiket a szaunamester vezet. A legtöbb helyen ezekért fizetnünk kell, azonban bőven megéri a befizetett összeget, mert olyan extra élményben lesz részünk, ami emlékezetessé teszi ezeket a forró pillanatokat.

Wellness szálloda ajánlatok>>

A szauna szeánszokhoz a koreográfián kívül tartozik egy tematika is, ez a legtöbb esetben aromás felöntéseket jelent, ezek frissé és illatossá teszik a levegőt, sok esetben gyógyhatással is rendelkeznek. Az illóolajokat a felöntés előtt egy vödör vízbe önti, majd ebből fa merőkanállal adagolja a parázsra a szaunamester. Gyakran használnak citrusos, borsmenta, eukaliptusz illóolajat, mert ezek többek között a légzésszervi megbetegedések ellen is hatásosak.

Az illoolajoknak nem csak az illata kellemes, hanem légzésszervi megbetegedések ellen is hatásosak.Az illoolajoknak nem csak az illata kellemes, hanem légzésszervi megbetegedések ellen is hatásosak.

 

A szauna ceremóniák során különféle bőrradírokat, krémeket is használhatunk, ezek kifejezetten a bőr hidratációját hivatottak fokozni, olykor táplálóak, egyben puhává és bársonyosabbá teszik bőrt. A sós, radírozós krémek jelentősége abban rejlik, hogy segítenek eltávolítani az bőr elhalt hámsejtjeit, utat nyitva a még jobb és hatékonyabb méregtelenítésnek. A mézes, csokoládés, joghurtos krémek a bőr ápolását, táplálását szolgálják. A felkent krémeket a szeánsz után a zuhany használata során tudjuk magunkról lemosni.

A szauna szeánszok jól felépítettségét mutatja, hogy a programok egymásra épülnek, egyre intenzívebbé válnak, a szaunamester forgatja, pörgeti a törölközőt, ezzel kavarva az egyre forróbb levegőt, ami erős hatásként ér minket. Nem ritka, hogy zenei aláfestést kap a műsor, ez lehet relaxációs vagy egy vidámabb hangulatú zeneszám. Ha valaki szeretné ennek a csúcskategóriás eseményét elcsípni, érdemes a Szauna Szeánsz Oscar egyik ceremóniáján részt venni.

A szaunázás nem csak a testet, de a lelket is melengeti.A szaunázás nem csak a testet, de a lelket is melengeti.

 

 

 

Extrák a szaunában

Egyáltalán ne lepődjünk meg, ha egy nyírfacsokor kerül elő a szaunában. Az északi országokban gyakran alkalmazott, vérkeringés fokozására használt növény valójában egy olyan segédeszköz, ami kellemes, csipkedő érzést hagy maga után. A csokorba a nyírfa friss leveleit kötik, ezzel paskolják alulról felfelé haladva a testet. A virgácsolásnak többféle változata is van: van, amikor csak a levegő kavarására használják, máskor a testet csapkodják vele. A csapkodó mozzanatoknak köszönhetően a bőr felszíne vérbőséghez jut, ez fokozza a vérkeringést, ezzel pedig a még sikeresebb méregtelenítést készítjük elő.

Szintén svédekhez kapcsolódik a szauna sapka megjelenése, ami egyfelől egy végtelenül mókás öltözet, másfelől egy nagyon hasznos kiegészítő. A nemezből, lenből, esetleg filcből készített fejfedő lényege, hogy nem engedi, hogy a fejünk túlhevüljön, így akár hosszabb ideig is élvezhetjük a forró légfürdőt. Sokat tesz azért is, hogy a hajszálak a nagy forróságba ne roncsolódjanak, így aki szeretné hosszútávon megvédeni a haját a 100 fokos levegőtől, az bátran viselje!

Finn szauna.Finn szauna.



Szállás tippek, ha megjött a kedvetek a szauna szeánszokhoz

Aquaworld Resort****, Budapest
A budapesti Aquaworld Resortban igazi szauna élményekben lehet részetek. A szeánszokon fürdőruha nélkül, lepedőben vagy szaunaszoknyában/ruhában vehettek részt. Tovább>>

Calimbra Wellness Hotel ****sup, Miskolctapolca
A miskolctapolcai Calimbra Wellness Hotelben kedden, csütörtökön, valamint szombaton és vasárnap, naponta 2 alkalommal van lehetőségetek részt venni az ceremóniákon, a szaunamestereik célja pedig nem más, mint hogy futkosson a hátatokon a hideg szaunázás közben! Tovább>>

Mendan Magic Spa&Wellness Hotel****sup, Zalakaros
A wellness hétvégék alkalmával van lehetőségetek becsatlakozni egy-egy tűzforró szauna show-ra a Mendan Magic Spa&Wellness Hotelben, ahol felöntésekkel találkozhattok, mint a mézes, sós-olivás, csokis-mentolos, ananászos, vagy akár sörös. Tovább>>

Spirit Hotel Thermal Spa*****sup, Sárvár
Az ötcsillagos sárvári Spirit Hotel szauna szentélyében díjnyertes mesterek irányítják a szeánszokat, ahol jeges, aromás vagy sörös felöntéseken vehettek részt, fürdőruha nélkül, szauna lepeődve csavarva. Tovább>>


Még több wellness hotel, ha szaunázásra vágytok>>

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ti is hisztek abban a babonában, hogy amit szilveszterkor teszünk, abban gyakran lesz részünk az új évben is? Mi azt javasoljuk, nem bízzátok a véletlenre, hol búcsúztatjátok az Óévet. Szerencsére nem lesz nehéz emlékezetessé tenni az év utolsó napját, hiszen az ország különböző pontjain várnak titeket a szállodák fantasztikus programokkal.
Bár hazánkban nincsenek olyan mély gyökerei a Halloween-i angolszász szokásoknak, a világ számos pontján komoly tradíciókkal és ünnepi hagyományokkal rendelkezik az év legszellemesebb ünnepe.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
19 termálfürdő Magyarországon, ahol télen, hóesésben is fürdőzhetünk a szabad ég alatt a kültéri meleg vizes medencében
Különleges hangulata van télen, zimankóban és hóesésben fürdőzni a kültéri termálmedencében. Bemutatunk 19 olyan gyógy- és termálfürdőt Magyarországon, ahol ezt megtehetitek.
10 szállás privát jakuzzival, pezsgőfürdővel a szobában
2022.12.02 | 7 perc | Szállások | Wellness
Mindannyiunknak jár egy kis kényeztetés néhanapján, és van, hogy erre leginkább a négy fal között vágyunk. Ezért összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szálláshelyet, ahol lehetőségetek van olyan szoba foglalására, amiben privát jakuzzi is rendelkezésetekre áll.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Utazik a család! - 10 gyerekbarát wellness hotel Magyarországon
Nem számít, hogy nagy vagy kis családdal vágtok neki a nyaralásnak, ha megtaláljátok a számotokra legjobb gyermekbarát szállodát! A vakáció ugyanis csak akkor lesz pihentető, ha a legkisebbek is jól érzik magukat. A cikkünkben bemutatkozó 10 mesebeli wellness hotelt a családok igényeire szabták!