Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

8 remek rönkszaunás szállás Magyarországon az igazi szaunaélményért

Repülj te is gondolatban Finnországba a szaunaélmények szárnyán! Élvezd a szaunázás jótékony hatásait az alábbi 8 rönkszaunás szálláshely egyikén!

 

Thermál Hotel és Kemping**, Komárom

Fedezd fel Komárom kincseit (köztük az Osztrák-Magyar Monarchiából fennmaradt legnagyobb erődrendszert, a Monostori Erődöt), méghozzá úgy, hogy kiindulópontul a  Brigetio Gyógyfürdő (a korábbi Komáromi Gyógyfürdő) területén található szállást választod! A családias hangulatú, hamisítatlan feltöltődést kínáló Thermál Hotel és Kemping sószobával és szaunavilággal fejeli meg a fürdőzés élményét. Utóbbi két finn szaunát, egy rönkszaunát, egy gőzkabint és egy infraszaunát csempészett a hotel falai közé.

Tovább a Thermál Hotel és Kemping szállásajánlataihoz>>

8 remek rönkszaunás szállás - Thermál Hotel és Kempin** (Komárom)/ Fotó: Brigetio Gyógyfürdő facebook oldala8 remek rönkszaunás szállás - Thermál Hotel és Kempin** (Komárom)/ Fotó: Brigetio Gyógyfürdő facebook oldala

 

 

Ensana Thermal****, Hévíz

Légy te is szemtanúja az ország egyik leglenyűgözőbb turisztikai célpontjának, és élvezd a gyógyító termálvíz jótékony hatásait! És hogy miért érdemes mindehhez az Ensana Thermalt választanod? Leginkább azért, mert a szálloda saját forrásból biztosítja a messze híres gyógyvizet, így a nyugodt, zavartalan pihenés és az igazi hévízi élmény kéz a kézben járnak. A fedett termálmedencéken, az úszómedencén és a kerti élményfürdőn túl szenzációs szaunasziget vár: a finn rönkszauna mellett bio (aroma) szaunában, infraszaunában és gőzkabinban is izzadhatsz.

Tovább az Ensana Thermal szállásajánlataihoz>>

8 remek rönkszaunás szállás - Ensana Thermal**** (Hévíz)8 remek rönkszaunás szállás - Ensana Thermal**** (Hévíz)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Töltődj fel Hévízen! Várnak a tavirózsák, a legendák és a világhíres gyógyvíz!
Hévíz minden tekintetben hazánk egyik drágaköve, ahol a természet egyik legszebb arcát mutatja: gyógyító vízzel örvendezteti meg az ide érkezőket. Számos egészségügyi problémára ad gyógyírt, de akkor is érdemes felkeresnünk ezt a bájos városkát, ha egy kis kikapcsolódásra vágyunk. Virágba boruló utcái, kellemes kávézói és a kihagyhatatlan fürdője vár minket.

 

 

Batthyány Kastélyszálló****, Zalacsány

Ébredj a háborítatlan, 10 hektáros parkosított környezetben fekvő Batthyány Kastélyszálló egyik bámulatos szobájában, majd fedezd fel a wellnessrészleg minden csodáját! Pihenj úgy, mintha kastélytulajdonos lennél: relaxálj a termálmedencében, lazíts a jakuzziban, és jelentkezz szaunaszeánszokra, aromafürdőkre! A kültéri medence melletti rönkszaunák tökéletesen beleillenek a nyugodt, természetközeli helyszín képébe, aminek emlékét biztosan jó szívvel fogod őrizni.

Tovább a Batthyány Kastélyszálló szállásajánlataihoz>>

8 remek rönkszaunás szállás - Batthyány Kastélyszálló**** (Zalacsány)8 remek rönkszaunás szállás - Batthyány Kastélyszálló**** (Zalacsány)

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Hogyan szaunázzunk? A szaunázás jótékony hatásai és szabályai
Ahogy beköszöntenek a hűvösebb napok, úgy vágyunk egyre inkább a testet, lelket átmelegítő szaunázásra, ami számos, egészségünkre gyakorolt pozitív hatása mellett kiemelkedően jó immunerősítésre is. Hogy pontosan mik a szaunázás pozitívumai, mi az a "szauna etikett", és mire érdemes odafigyelni, máris eláruljuk.

 

 

Hotel Kamilla****, Balmazújváros

Irány két jellegzetes alföldi táj, a Hortobágy és a Hajdúság határa, azon belül is Balmazújváros, ahol isteni wellnessélményekért a Hotel Kamillát érdemes felkeresni! A szálláshely a Kamilla Gyógy-, Termál- és Strandfürdő szomszédságában fekszik, amely egyedülálló ökofürdőként – élménymedencével, jakuzzival, termál- és gyógymedencével és pezsgőágyakkal – várja a pihenésre éhezett utazókat. Az esszenciája azonban a „szauna faluban” rejlik, amely olyan ékköveket tartogat, mint a több 100 éves finn ezüstfenyők felhasználásával megépített Kelo szauna.

Tovább a Hotel Kamilla szállásajánlataihoz>>

8 remek rönkszaunás szállás - Hotel Kamilla**** (Balmazújváros)8 remek rönkszaunás szállás - Hotel Kamilla**** (Balmazújváros)

 

 

Hunguest Saliris****, Egerszalók

Egerszalók igazi festményre illő település: bámulatos, 120 négyzetméteres természeti képződményt (sódombot) hozott létre a több mint 400 méter mélyről feltörő, 65-68 Celsius-fokos hőforrás domboldalon lecsorgó vize. Így hát nem csoda, hogy a települést termálforrásáról ismerik a legtöbben. Annak gyógyvize pedig a legjobb besorolást kapta… És hogy fokozzuk a Hunguest Saliris mellett felsorakozó pozitívumokat: szaunavilágában finn szaunák, bioszauna, thermium, gőzfürdő, aromakabin, valamint rönkfából készült finn szaunák is helyet kaptak.

Tovább a Hunguest Saliris szállásajánlataihoz>>

8 remek rönkszaunás szállás - Hunguest Saliris**** (Egerszalók)8 remek rönkszaunás szállás - Hunguest Saliris**** (Egerszalók)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
A legjobb éttermek Magyarországon - Michelin ajánlással
Tökéletes ízek, perfekcionista hozzáállás, kellemes hangulat - talán ezek a legfontosabb tulajdonságok ahhoz, hogy egy étterem Michelin ajánlást kapjon. Természetesen nem hiányozhat a szakmai kiválóság, a kreativitás, a megújulásba vetett hit, mint ahogy a kimagasló minőségű alapanyagok használata is szükséges a kiemelkedő színvonalon működő konyhához.

 

 

Hunguest Hotel Pelion***, Tapolca

Ha Tapolca, akkor tavasbarlang… Ám ha a város egyedi látnivalóinak felfedezésén túl relaxálni és az időérzékedet elhajítani jöttél, akkor ne menj messzebb a Hunguest Hotel Pelionnál! Wellnessközpontja messze híres élményt nyújt, olyan elemekkel, mint a termál-, úszó- és gyerekmedence, pezsgőfürdő, gőzkabin, sókabin, valamint a bio-, infra- és rönkszaunával ellátott szaunarészleg.

Tovább a Hunguest Hotel Pelion szállásajánlataihoz>>

8 remek rönkszaunás szállás - Hunguest Hotel Pelion*** (Tapolca)8 remek rönkszaunás szállás - Hunguest Hotel Pelion*** (Tapolca)

Tipp: Ha családi kiruccanáson töröd a fejed, ne keress tovább! A Tapolca Pocak Klubban – a szakképzett gyermekfelügyelet mellett – sportos és egyéb programokat is kínálnak, sőt Pocakkal, a kabalavidrával is találkozhatnak a kicsik és nagyok.

 

 

Hunguest Hotel Bál Resort****, Balatonalmádi

Ismerj rá a Balaton sokszínűségére, amely a teljeskörűen felújított, több mint 200 szobás Hunguest Hotel Bál Resort minden részletében visszaköszön! Így tehát százszázalékban a természet lágy ölén érezheted magad, amit pluszban megfejel, hogy jó időben a hotel saját partszakaszán is strandolhatsz (csupán egy hangulatos hídon kell átsétálnod). A benti vízi élmények természetesen az év bármely szakában gondoskodnak a hiánytalan pihenésedről: élménymedencével, tágas pihenőhelyekkel, finn és rönkszaunával, valamint gőzkabinnal repítenek messzire a kimerítő mindennapoktól.

Tovább a Hunguest Hotel Bál Resort szállásajánlataihoz>>

8 remek rönkszaunás szállás - Hunguest Hotel Bál Resort**** (Balatonalmádi)8 remek rönkszaunás szállás - Hunguest Hotel Bál Resort**** (Balatonalmádi)

 

 

Hunguest Hotel Forrás****, Szeged

Rönkszaunás szállásért Szegeden sem kell hosszú ideig keresgélned: a belvárostól karnyújtásnyira, a Tisza partján fekvő Hunguest Hotel Forrás tárt karokkal várja a szaunakedvelő, és úgy általában a nyugodt pihenésre éhező utazókat. A Napfényfürdő Aquapolis fürdőkomplexummal közvetlen összeköttetésben álló hotel tökéletes úticél, ha kiszakadnál a mókuskerékből: a páratlan szaunavilágon túl kulináris élvezetekkel és akár jakuzzival felszerelt lakosztályokkal is a tenyerükön hordozhatnak.

Tovább a Hunguest Hotel Forrás szállásajánlataihoz>>

8 remek rönkszaunás szállás - Hunguest Hotel Forrás**** (Szeged)8 remek rönkszaunás szállás - Hunguest Hotel Forrás**** (Szeged)

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
5 olyan magyarországi várat mutatunk nektek, melyek bármely évszakban meghozzák a kedvet egy kellemes kiránduláshoz.
Érdemtelenül kevés figyelmet kap Mór és környéke, pedig fantasztikus természeti és kulturális értékekben bővelkedik. Akár a szabadban töltenénk a napot, akár egy múzeumban, itt mindenre lesz lehetőség, ezért elhoztunk nektek hat olyan látnivalót, melyek a család összes tagja számára szórakoztató programot biztosítanak, miközben segítenek igazán megismerni a Móri-árok nem mindennapi csodáit.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
10 szállás privát jakuzzival, pezsgőfürdővel a szobában
2022.12.02 | 7 perc | Szállások | Wellness
Mindannyiunknak jár egy kis kényeztetés néhanapján, és van, hogy erre leginkább a négy fal között vágyunk. Ezért összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szálláshelyet, ahol lehetőségetek van olyan szoba foglalására, amiben privát jakuzzi is rendelkezésetekre áll.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
19 termálfürdő Magyarországon, ahol télen, hóesésben is fürdőzhetünk a szabad ég alatt a kültéri meleg vizes medencében
Különleges hangulata van télen, zimankóban és hóesésben fürdőzni a kültéri termálmedencében. Bemutatunk 19 olyan gyógy- és termálfürdőt Magyarországon, ahol ezt megtehetitek.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.