Fanyűvő Étterem Budapest - Vendégvélemények összefoglalója
A Fanyűvő Étterem Budapest fából készült berendezései és a fatörzs- és farönk motívumok által idézett belső tér otthonos, fesztelen hangulatot teremt. A hely hagyományos magyar konyhát kínál nagy adagokkal, amelyeket a fatányéros jellegű tálak is jellemeznek. Az ételek íze típusosan magyaros, a kiadós adagok és a jó ár-érték arány hozzájárulnak a kielégítő gasztronómiai élményhez. A kiszolgálás jellemzően gyors és udvarias, a személyzet figyelmes, amely hozzájárul a kellemes étkezési élményhez.
Az étterem földszinti és pince szintje összekapcsolt belső tereivel tágas, ami rugalmas asztal- és térelrendezést tesz lehetővé. Nyáron kiülős terasz is rendelkezésre áll, ahol a városi zaj ellenére is kényelmes lehet a fogyasztás. Az italkínálat változatos, a sör- és borválaszték hozzájárul a hely hangulatához, és az árak tekintetében kedvezőek. A Fanyűvő gyakran kedvező választás nagyobb társaságok és családi összejövetelek esetén is, ahol az étel minősége és a gyors szolgálás dominál. A rendezvények és hétköznapok során is sokféle vendég található meg, a hely pedig barátságos, mégis praktikus. Bár nem fine dining, a hagyományos ízek és a barátságos légkör a hely állandó vonzerejét adja. Összességében a Fanyűvő Étterem Budapest kiegyensúlyozott választás, ahol a bőséges adagok, a jó ár-érték arány és az autentikus menü kiemeli a fatálak kedvelőit.
Vacsorázni szerettünk volna egy névnap alkalmából. Nem volt eltervezve, az ötlet hirtelen jött. Egy jópofa kis éttermet kerestem volna, de szombat lévén sehol nem volt már hely. Az ötleteimet kimerítve, végső próbálkozásként beírtam a google-be, hogy "jópofa éttermek, budapest". A már általam felhívott éttermeken kívül, kidobta a Fanyűvőt.
Olvastam egy két véleményt, amik váltózóak voltak. Kipróbáltuk. Nekem minden volt csak hangulatos nem. Az étterembe lépve, azt hittem egy kocsma. A faburkolat sok, nyomasztó, és egyáltalán nem igényes. Ételkülönlegességekre senki ne számítson. Allergások és intoleránsak nehezen találnak maguknak betevőt. A tálalás és a kiszolgálás átlagos. Amit kinálnak a klasszikus, retro éttermi kínálat. Ezek elkészítésével nem volt gond, hozta az elvártat. Az adagok nagyok, és nem kellett sokat várni rá. Összeségében aki csak enni akar valamit, annak jó, de aki egy kicsit különlegesre, ünnepibbre vágyik, az ne ide menjen.
Ennek a helynek az értékelése attól függ, hogy étteremként vagy kocsmaként állítja be magát. Étteremnek sajnos nagyon gyenge, minden téren. Az ételek ugyan nagy adagok, de ez minden jó bennük, ízetlenek, ötlettelenek. Ugyanazok az elcsépelt fogások mint bármely kifőzdében, a gasztronómia csúcsa itt a rántott gombafej.
A kiszolgálás egyáltalán nem áll a helyzet magaslatán, nem kedvesek a pincérek, és néha még az evőeszközökért is külön kellett szólni. A tisztaság olyan, mint bármely pub-ban, ha evés közben meglátogatja az ember a mellékhelységet, akkor desszertet már lehet, hogy nem is kér. A legszomorúbb az, hogy ezért az árért (vagy egy hajszálnyival többért) már normális helyen is lehet enni. Kocsmának viszont rendben van, inni akár itt is lehet, mert akkor úgyse a környezet a lényeg. És ha a sörözés közben megéhezik az ember, akkor legalább van mit enni.
Bitangtálat rendeltem. A tál dobozokban érkezett. Az étel minősíthetetlen volt. Ízléstlen, és volt olyan hús ami ehetetlen volt. :( Kritikán aluli.. az ár-érték arányról ne is beszéljünk.