Érdekesen indult az időgép, kis hölgy a recepcióról helyreigazított, egy szál csóró az mindig egy rossz helyen lévő kétszemélyes asztalt kap, velem szemben egy torz tartásba rögzült merevrészeg fazon a másik asztalnál. . . ha az ebéd a nagyfilm, akkor ez a műsor a híradó volt a film előtt, éppen azzal próbálkoztak, viszonylag szelíden, hogy rábeszéljék, hogy álljon fel és menjen ki, de ez nagyon nem ment. Ajánlottam a segítségemet, mint jó vendég. Végül egy férfi- és egy hölgyalkalmazott valahogy feltámasztotta, felvonszolták a lépcsőn, még egy széket is felvittek neki, mert kissé esett a hó, de az előadáson még nem volt függöny. . Nem vagyok katasztrófaturista, hogy odaálljak bámulni, segíteni nem tudtam, tehát csak hallgattam a sikolyokat, az bdsqwisteneket, meg azt, hogy azonnal engedje el a hölgyet, aztán az is elhabzott párszor a pinceszínházban, hogy megölöm, mindez fortissiko. Aztán három megtermett férfi kijött a konyhából, felsiettek, és azt hiszem, alaposan rendet is tettek, mert elcsitultak a hadizajok. Én a marhahúslevesre szavaztam, meg utána, tekintettel a monarchiára, osztrák válogatásból kértem a hagymás marhasültet fokhagymás, mustáros, stb. törtburgonya. . . alapozásnak meg egy Beherovkában egyeztünk meg, gyönyörű hűtött pohárban, érkezett. A végén meg a hely szellemét töltöttem magamba, a Ferdinánd sörök közül a duplakomlósat. Mindez, amit elmondtam, nagyon jólesett, a felszolgálás is rendben, aztán a végén fizetek, benne van a szervizdíj? Igen. És itt lehet a borravalót adni, a gépen. Az a szervizdíj, ez meg itt a borravaló. . . Na de a fene enné meg ezt a szisztémát. . . e4z sehogy sincs azért rendben.